Rețetă Zucchini cu roșii – dieta Montignac

 

Îmi place la nebunie să gătesc, iar dieta Montignac a însemnat pentru mine o adevărată provocare.

Foarte rar se întâmplă să fac o rețetă de 2-3 ori. Îmi place să încerc mereu ceva nou, să descopăr arome și legume care pot fi combinate pentru a face din preparatul final, unul delicios! Îmi place să citesc multe rețete, să caut poze cu rețete, iar la final iese un preparat interesant, pe gustul nostru, sănătos și delicios!

Ingrediente necesare zucchini cu roșii:

  • o bucată de zucchini,
  • câteva roșii cherry,
  • o jumătate de ceapă albă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 150 grame cașcaval ras sau parmezan ras,
  • sare și piper,
  • 50 grame unt.

legumele

Mod de preparare zucchini cu roșii:

Etapa 1

Spălăm bine zucchini, îl decojim și îl tăiem felii. Curățăm de coajă ceapa și o tăiem felii mari, iar usturoiul îl zdrobim cu lama cuțitului. Topim untul într-un wok. Mie îmi place să gătesc în wok, e suficient de spațios și are pereții înalți. Când untul s-a topit, adăugăm feliile de zucchini, ceapa și usturoiul.

zucchini cu roșii

Etapa 2

Când zucchini s-a înmuiat puțin, adăugăm roșiile tăiate felii și lăsăm să se pătrundă puțin. Optez mereu pentru roșii cherry mai ales iarna, sunt mult mai gustoase, optez mai mult pentru cele din Spania.

zucchini cu rosii

Etapa 3

Adăugăm apoi și cașcavalul, dar data viitoare voi folosi parmezan. Cașcavalul când a început să se topească, s-a adunat într-un singur loc.

pun cas

cu cas

Se servește cald, nu vă recomand să lăsați pe a doua zi. Poate fi văzut ca o garnitură sau preparat de bază. Eu am pus o bucată de carne din ciolanul afumat home-made chiar de noi, nici nu se compară cu cel din comerț. Deși soțul a promis că nu se atinge de așa ”ceva”, iată cum arăta wokul după numai 5 minute.

tigaia goala

Concluzia:

Legumele dacă sunt preparate într-un mod inedit, puteți obține un preparat extrem de delicios. Nu vă sfiiți să folosiți usturoi și ceapă, pătrunjel verde, atunci când gătiți legume.

Poftă bună!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.