Top 5 destinații de vacanță de vară

În căutare de cele mai bune destinații de vacanță?

Așteptăm vara cu nerăbdare și ne facem planuri pentru vacanță. Unii sunt constanți și aleg aproape de fiecare dată, aceeași destinație. Altora le place să exploreze și sunt mereu în căutare de noi destinații de vacanță.

Vacanța de vară înseamnă zile petrecute la soare, pe plajă cu nisip fin. Contează și obiectivele turistice din zonă, dar și ce experiențe culinare poți avea. Noroc că există o mulțime de destinații pe placul tuturor. Trebuie doar să alegi ceva potrivit pentru tine. Eventual poți face chiar o listă de destinații în funcție de preferințe.

Top 5 cele mai preferate destinații de vacanță

Poate te întrebai care sunt cele mai bune destinații de vacanță de vară. Atunci acest articol este potrivit pentru tine. Îți vom povesti despre plaje deosebite, cultură captivantă și bucătărie delicioasă. Cu siguranță, vei avea o vacanță de neuitat.

*1 Costa Rica, destinația tropicală pentru vacanța de vară

Costa Rica este o bună alegere pentru vacanța de vară, chiar dacă aici vremea este superbă tot timpul anului. Vorbim mai ales despre stațiunile populare de pe coasta de est, Caraibe, cu plaje aurii, atmosferă relaxantă. Costa Rica este un loc uimitor, poți admira vulcanii, dar și pădurile luxuriante. Poți face excursii nocturne, interesante în pădure, poți vedea leneși și maimuțe, dar te poți și relaxa pe plajă cu un cocktail tropical.

Vara este și sezonul ploios, adică plouă câteva ore pe zi, după-amiaza târziu. Ploaia ajută ca pădurile tropicale să fie mai verzi, peisajul rural prinde viață, florile exotice înfloresc, fauna este activă. Așa că ploaia de vară nu trebuie să te sperie.

*2 Spania, destinația clasică pentru vacanța de vară

Spania a fost unul dintre cele mai populare destinații de vacanță de vară. Aproape nimic nu poate concura cu plajele minunate din Costa del Sol și cu paradisul Insulelor Baleare. Spania înregistrează o creștere a turismului, așa că alege această destinație dacă îți place aglomerația de litoral.

Spania oferă zile lungi și însorite pe timpul verii, zile ideale pentru bronz și relaxare. Nu uitați că Spania are nenumărate obiective turistice care merită bifate. Amintim vulcanii sau minele de aur romane. Dacă alegi Europa pentru vacanța de vară, Spania trebuie să fie în fruntea listei cu cele mai bune destinații de vacanță.

*3 Grecia, destinația ideală de vacanță pentru cultură

Grecia este una dintre cele mai bune destinații de vacanță de vară datorită insulelor sale idilice, dar și a siturilor istorice uimitoare. Cultura grecească antică face din Grecia una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru vizitarea obiectivelor turistice. Însă Grecia este perfectă și pentru relaxare și zile de plajă. Poți opta pentru insulele Corfu, Creta, Santorini sau Mykonos. Vara în Grecia oferă zile lungi și fierbinți, ploi puține, soare și temperaturi ridicate!

Dar Grecia este un paradis pentru gurmanzi. Bucătăria sa națională este simplă, dar delicioasă, aromată. Veți găsi produse proaspete, brânză feta gustoasă, ulei de măsline de cea mai bună calitate. Chiar și la taverne, veți fi serviți cu preparate delicioase.

*4 Bali, o destinație de vacanță îndepărtată

Dacă zborurile lungi cu avionul, nu sunt un impediment, alegeți Bali ca și destinație de vacanță. Bali vă va surprinde cu plaje tropicale de revistă, păduri tropicale luxuriante, dar și temple fascinante. Situat în Indonezia, Bali este una dintre Insulele Sondei Mici și a fost mult timp o destinație de călătorie foarte râvnită.

Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt mai iunie și iulie. Este perioada uscată a anului și vă puteți bucura de plajele însorite, de marea de turcoaz. Bali este unul dintre cele mai bune locuri pentru a face snorkeling. Face parte din Triunghiul Coralului, zonă cu biodiversitate bogată. Ubud este centrul cultural din Bali, bun loc pentru a vă începe călătoria. Puteți experimenta cultura balineză autentică, puteți vizita temple. Nu ratați faimoasele orezării și trebuie să faceți cumpărătri în piața artizanală locală.

Liniște absolută poți avea dacă optezi pentru o vacanță în stațiunile de lux din Bali. Acestea sunt situate în interiorul pădurii tropicale, de vis.

*5 Portugalia, favorită de gurmanzi

Nu ai cum să nu iubești Portugalia, țara care oferă o bucătărie națională de neegalat, o istorie fascinantă, orașe vibrante și cosmopolite. Toate acestea fac din Portugalia una dintre cele mai bune destinații de vacanță. Lunile de vară înseamnă temperaturi calde și mult soare, zile perfecte pentru a vă putea bucura de plajele populare.

Destinațiile mele preferate de vacanță

Pentru noi, vacanțele de vară înseamnă relaxare după multe luni de muncă. Avem nevoie de plajă și mare, preparate culinare autentice, dar și locuri de vizitat și da, shopping.

Alegem aproape de fiecare dată Italia, Lido di Jesolo și Croația, stațiunea Makarska. Deși mergem de câțiva ani buni acolo, nu ne plictisim și mai avem câte ceva de bifat. Sper ca soțul meu să își dorească să zboare cu avionul și atunci vom opta pentru destinații de vacanță și mai îndepărtate. Avem o listă destul de lungă, cu destinații interesante, dar încă sunt în stand by.

Ce destinații de vacanță preferi? Cum alegi în ce țară, stațiune să mergi pentru a petrece vacanța de vară? Care a fost cea mai frumoasă vacanță de vară?

5 thoughts on “Top 5 destinații de vacanță de vară”

  1. La cat de mult iubescf vacantele trebuie sa recunosc c-as pleca oriunde. Anul asta merg in Bulgaria pana una alta, dar mi-as dori ca acesta sa nu fie singura vacanta

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.