Vacanța în Makarska, recomandări și impresii

Vacanța în Makarska – destinația de nota 10

Sunt bucuroasă că anul acesta am reușit să petrecem două vacanțe la mare. Prima destinație de vacanță a fost stațiunea Riccione, Italia. V-am povestit aici toate detaliile. A doua destinație de vacanță a fost în stațiunea Makarska, Croația. Rămâne destinația preferată de vacanță. Este a treia vacanță petrecută aici. Cu siguranță, vom reveni.

Există vacanțe de explorare, în destinații noi, și vacanțe de relaxare, în locația preferată. Așa este pentru noi, Makarska. Știm exact hotelul unde ne cazăm. Cunoaștem stațiunea și toate localurile cu mâncare bună. Revizităm orașe frumoase și le redescoperim de fiecare dată.

vacanța în Makarska

Hotel Park Makarska – hotelul ideal

În primul an, când ne-am cazat la acest hotel, am primit o cameră cu vedere la munte. Este un munte impunător, priveliștea este minunată. Anul trecut am optat pentru o cameră cu vedere la mare. Norocul a făcut să primim o cameră la ultimul etaj, cu vedere superbă la mare. Iar anul acesta, am fost norocoși din nou și a fost disponibilă o cameră specială. Există camere la primul etaj, cu o terasă foarte spațioasă, cu 2 șezlonguri. Terasa este frumos amenajată, cu multe plante verzi, reconfortant. Ai acces direct la piscină, bar, restaurant.

Hotelul Park Makarska este extrem de bine amplasat în stațiune. Este chiar la mijlocul acesteia. Accesul la plajă este rapid, facil, doar câteva scări te despart de marea minunată. Poți să stai la piscină și să cobori la mare pentru o baie de răcorire.

Un hotel extrem de curat, un detaliu la care eu țin mult. Camere spațioase, băi mari cu cadă, cosmetice puse la dispoziție de cea mai bună calitate. Curățenia se face zilnic în cameră. Prosoapele sunt schimbate zi de zi. Impecabil de la recepție, băi, camere, holuri, restaurant.

Mic dejun la Hotel Park Makarska

În vacanțe, pun mare preț pe micul dejun. Poate pentru că îmi place la nebunie să aleg dintr-o mare varietate de produse. Anul acesta, micul dejun a fost excepțional. Mă bucur să văd îmbunătățiri.

A trebuit doar să ne programăm pentru o anumită oră. Să purtăm măști de protecție, dar am putut să ne servim singuri.

Pâine și produse de panificație variate, brânzeturi și mezeluri la discreție. Ouă în diferite combinații, dar ochiurile erau perfecte. Salate și legume proaspete sau la grill. Deserturi, prăjituri, clătite, chiar și cupcakes, prăjitură cu mere, chec, tot ce îți dorești.

Fructe proaspete, feliate, dar și fresh din portocale, proaspăt stors, limonadă și suc de roșii. Cafea și ceai, gemuri și ciocolată, iaurturi, chiar și budincă. Repet, nota 10!

Vacanța în Makarska, în luna septembrie

Vremea este atât de schimbătoare. Nu mai putem să ne plănuim vacanțele în funcție de anotimp. În septembrie, noi am avut 28-30 de grade C peste zi și 21-23 de grade C seara. A plouat în două zile, noaptea și seara la cină, dar nu peste zi.

Apa mării este mai rece decât în alte țări. Temperatura apei a fost între 21-23 grade, anul trecut în august a fost mult mai caldă. Dar pentru noi nu a fost un disconfort.

De notat, că plaja nu este foarte aglomerată pentru că nici nu e foarte extinsă. Sunt doar 2 sau 3 rânduri de șezlonguri. Plaja este cu pietricele mici, pantofii de plajă sunt necesari.

Stațiunea este minunată, dar în septembrie e mai puțin aglomerată. Găsești ușor loc la restaurantele preferate. Mâncarea este servită mult mai repede. Așa că, da, merită vacanța în Makarska, în luna septembrie.

vacanța în Makarska

Schimbări remarcate în 3 ani

de vacanță în Makarska

Am remarcat o îmbunătățire la preparatele culinare. Înainte serveau o mulțime de paste și pizza în toate combinațiile. Accentul se pune acum pe steakuri de vită și pui, pește și fructe de mare. Burgerii sunt tare apreciați, bruschetele și salatele. Meniul nu este bogat ca și înainte, dar preparatele puține pe care le au sunt delicioase.

Îmbunătățire a fost și la capitolul ”cafea și deserturi”. Cafeaua este mult mai prăjită, prin urmare mai aromată și mai tare. Deserturile nu se mai reduc la clătite și înghețată. Poți alege lava cake, pana cotta, tarte variate și prăjituri.

Terasele și restaurantele au fost mereu cochete. Au pus mare preț pe mobilier de calitate și multe flori și plante verzi. Vesela, tacâmurile și paharele sunt impecabile pentru a pune mai bine în evidență calitatea unui preparat/cocktail.

La capitolul suveniruri stau destul de bine. M-am bucurat să nu regăsesc renumitele chinezării în exces. Au magazine și gherete cu produse handmade, cosmetice 100% bio organic, diverse lucruri din piatra albă și lemn de măslin, miere și dulceață de smochine.

Vacanță de relaxare

Vacanța în Italia a fost minunată, fiindcă este țara ma preferată. Însă a fost un concediu obositor. Am vizitat foarte mult, vântul zilnic de pe plajă a fost obositor. Căldura a fost un factor care ne-a obosit.

Concediul în Makarska a fost vacanța de relaxare. Cunoșteam deja totul, a fost mult mai comod. După un mic dejun copios, citeam la piscină și admiram marea. Savuram preparate culinare gătite excelent, pește și fructe de mare proaspete aromate. Ne-am pierdut pe străduțe înguste și ne-am bucurat de fiecare clipă.

Marea are un efect benefic asupra mea. Reușește să mă liniștească și să mă încarce cu energie pozitivă.

vacanța în Makarska
vacanța în Makarska

Prețuri și tarife

Euro nu acceptă. Se plătește doar cu kuna. Noi schimbam la casa de schimb valutar de lângă hotel. Unde se putea, plăteam cu cardul, sau dacă era o sumă mai mare.

La gheretele mici, cu souveniruri, înghețată, produse de patiserie, acceptau doar plata cash, cu kuna.

Prețurile sunt ca anul trecut. Am plătit la fel taxa de autostradă, parcarea, lucrurile mărunte. Mâncarea este puțin mai scumpă, poate și pentru că am consumat altceva față de anii trecuți.

La hotel, prețurile variază în funcție de cameră, perioadă, număr de zile de vacanță. Nu vă pot ajuta cu prețuri. Puteți face simulare pe site sau să trimiteți mail la recepție pentru ofertă personalizată. Ceea ce vă și sfătuiesc să faceți. Oferta lor va fi întotdeauna mai bună decât orice vă poate oferi agenția de turism sau site-urile de tip booking.

vacanța în Makarska

Cu toții merităm o vacanță în Makarska

Sunt recunoscătoare pentru această vacanță. Problemele din ultimul timp și munca în exces, s-au șters în această vacanță. Revin cu forțe proaspete. Gata să o iau de la căpat.

Mă simt mai plină de energie, dar și relaxată. Orele lungi de privit marea au fost pentru analiza experiențelor neplăcute. Marea m-a ajutat să fac puțină ordine în gânduri și să prioritizez altfel lucrurile.

vacanța în Makarska
vacanța în Makarska
vacanța în Makarska

Unde v-ați petrecut vacanța anul acesta? V-ar tenta o vacanță în Makarska, Croația?

10 thoughts on “Vacanța în Makarska, recomandări și impresii”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.