Insula Iubirii este provocarea pentru cupluri

Insula Iubirii este despre tentații

Insula Iubirii este singura emisiune pe care o urmăresc. Eu prefer varianta online, când scap de toate reclamele TV. Gătesc, fac curățenie sau calc haine și atunci ascult emisiunea. An de an, cuplurile au fost tot mai diferite.

La început, existau bune maniere, modestie, mai puțină expunere. Cu fiecare nouă emisiune, cuplurile au fost tot mai dornice de aventură. Unii spun că ei nici nu existau ca și cuplu, ci doar profitau ca să meargă într-o vacanță. Probabil, nici nu contează acest detaliu atât de mult. Pe mine, m-au surprins cuplurile de fiecare dată. Ispitele sunt bine alese, anul acesta m-am bucurat că a fost vorba de ispite mai bune.

Ispite, provocare, tentații

M-am întrebat mereu de ce cuplurile calcă strâmb în Thailanda. Până la urmă, fiecare zi din viața unui cuplu întâmpină tentații. Ele există la job, la petreceri, peste tot și oriunde. O fi mirajul insulei exotice sau dorința de a ieși în evidență? Nu știu, încă îmi caut răspunsuri.

Știu veți spune că e comod să judeci din fața ecranului. Dar nu e vorba de judecată. Înțeleg că tentează o aventură după ani mulți de relație, poate ani cu năbădăi. Atenția bruscă venită din partea unei ispite te flatează și uiți de rațiune. Acestea au fost scuzele cele mai des întâlnite.

Ultima emisiune a fost totuși despre asumare. Am fost uimită să constant că fiecare și-a asumat ce a făcut. Recunoașterea a fost un pas în față, o dovadă de maturitate. Însă decizia luată în fața camerei a fost total opusă de ce s-a întâmplat cu cuplurile după ce s-au întors acasă.

Despre ce este vorba în emisiunea Insula Iubirii?

Cuplurile aleg să meargă pe Insula Iubirii, să stea despărțiți câteva zile bune. Pe insulă, au toate condițiile pentru a fi relaxați și multe ispite, bine alese, pentru a le fi tentație. Au parte de distracție, activități, toate foarte bine gândite. Se pot distra la maxim, pot uita de partener sau din contră, li se poate face foarte dor.

Însă e și mult timp de discuții cu alte persoane, extrem de diferite și foarte obiective. Există și timp pentru analiza relației. Și este interesant să primești scurte video-uri despre partener și să privești fără a putea interveni. La final de emisiune, decid dacă rămân împreună sau nu, dacă sunt potriviți unul pentru celălalt sau nu.

Ce am remarcat eu la ultima emisiune?

Fiecare emisiune a fost unică. Mi-a plăcut să le analizez comportamentul și să văd dacă se pot ierta sau nu, dacă rămân împreună. Emisiunea aceasta, Insula Iubirii, a fost ceva diferit. Cuplurile, pur și simplu, au decis să se bucure de tot ce le oferă insula. La cea mai mică greșeală a partenerului, au constatat că nu se potrivesc, deși când au venit, spuneau că sunt cuplul perfect.

A fost trist să remarc asta. Mi s-a părut că oamenii au devenit mult mai individualiști. Fiecare este doar pentru el și se gândește la binele lui. Insula îți poate da o stare de euforie aparte, însă realitatea de acasă îți schimbă complet gândirea.

Cei care spuneau că nu se mai împacă niciodată, s-au împăcat și chiar așteaptă un copil. Și cei care au plecat împreună, au ajuns să se despartă deoarece acțiunile din emisiune au fost prea mult. Uneori crezi că iubind, poți ierta orice și poți înțelege gesturi, cuvinte. Însă atunci când le vezi cu ochii tăi, îți dai seama că nu poți trece peste.

Insula Iubirii este și despre maturitate

Am spus întotdeauna că putem găsi lucruri bune peste tot. Important este să ne deschidem ochii și să le vedem. Să ne deschidem mintea pentru a le înțelege. Lecții avem toată viața de învățat și lecția învățată e bine să o ținem minte.

Iubirea nu e joacă și nu e ușor să ai o relație de lungă durată. E nevoie de iubire, răbdare, înțelepciune pentru a le depăși pe toate. Partenerul de viață trebuie să-ți fie cel mai bun aliat și nu dușman. Tentații sunt la tot pasul și e normal să ne atragă atenția, însă există un punct în care trebuie să ne oprim.

Mi se pare că prea puține cupluri își doresc ceva de durată. Nu își alocă suficient timp pentru cunoaștere, dar nici nu petrec timp împreună. De multe ori, preferă compania prietenilor sau se dedică prea mult carierei, și uită esențialul. A avea un partener de încredere lângă tine e mai prețios decât orice carieră, job.

Spune-mi dacă tu urmărești emisiunea, Insula Iubirii? Ți se pare că mai există cupluri care se iubesc cu adevărat? Cum faci față ispitelor din viața ta?

8 thoughts on “Insula Iubirii este provocarea pentru cupluri”

 1. Nu am mai urmărit emisiunea cam din aceleași motive: pare tot mai puțină iubire, adevăr între cupluri, respect și decență.
  Acum că mi-ai amintit, o să încerc să o urmăresc. Să văd cât rezist! 🙂

  Reply
 2. Din păcate, în ultima perioadă nu am avut suficient timp liber să urmăresc emisiuni la TV. Și eu prefer variantele online de obicei!

  Reply
 3. Eu am urmărit fiecare sezon… Ma amuza foarte tare fetele pe care le fac atunci când vad vreun filmuleț mai nasol de pe cealaltă insulă… Nu știu cât de adevărate sunt, însă eu consider ca am învățat câte ceva de la fiecare cuplu…
  Eu sunt o persoana romantica, cred în iubire și nu cred ca as putea fi ispitita…probabil maturitatea ma face sa rationez la ceea ce am acasă și sa prețuiesc relația și viata pe care o am ❤️

  Reply
 4. Si eu urmaresc fiecare editie si chiar am impresia ca aceasta a fost una dintre cele mai slabe. In sezoanele trecute aveau mai mereu petre4ceri, iesiri … acum totul a fost schimbat si nu mi s-a parut atat de atrenanta.

  Fac fata foarte usor ispitelor. Poate si pentru ca Ben Affleck. Ma gandesc ca sunt femei care vad ca acolo trag de ele sau le complimenteaza barbati care nu s-ar fi uitat la ele niciodata si considera ca pot sa se bucure de moment si trec peste anumite praguri

  Reply
 5. M-am uitat la cateva editii din Insula iubirii. La sezonul curent nu am apucat sa ma uit. Sunt destul de catchy episoadele cand ai niste timp liber. Mi-a placut si varianta coreana de pe Netflix.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.