Ținute de vară caniculară

Ce piese vestimentare să alegi, vara?

Vara mult dorită și iubită este aici. Ea a venit exact la timp, nu ca în alți ani când s-a lăsat așteptată. Avem parte de o vară caniculară și pe mine mă încântă enorm. Nu toată lumea suportă prea bine aceste temperaturi ridicate, însă există câteva lucruri pe care le putem face pentru mai mult confort.

Ideal e să ne hidratăm foarte bine și să avem grijă la alimentație. Apa termală să nu ne lipsească și să o folosim de câte ori simțim nevoia. Eu tare vă recomand varianta de la Beyus. Nu uitați de SPF, ochelarii de soare și pălăria de soare. Cât despre haine, evitați tot ce e plastic, închis la culoare, inconfortabil. Optați pentru ținute de vară potrivite, tot ce e lejer, vaporos, din fire naturale și culori cât mai deschise.

Ținute de vară caniculară

Ne-am dorit vară și vară avem. Temperaturile ridicate ne determină să ne adaptăm ținute de vară. Dacă în anii trecuți, seara aveam nevoie de o jerseu, acum putem uita de el. Căldura prea mare poate crea un disconfort, iar noi îl putem minimiza ținând cont de ce ținute de vară optăm să purtăm. Alege cu atenție!

*** Piese vestimentare din materiale de calitate, fibre naturale

Acum mai mult ca niciodată e timpul să alegem materiale de calitate. Bumbac organic, in, poplin, cânepă, acestea care nu lasă razele ultraviolete să ajungă la piele. Există multe materiale înșelătoare, vâscoza poate părea bumbac. Așa că îți recomand să verifici eticheta pentru a te asigura că e bumbac.

*** Rochii vaporoase, lejere

Mulți ani purtam blugi și pantaloni, chiar și vara când era foarte cald. Aveam tendința să-mi ascund picioarele. Însă acum aș purta doar rochii, cred că îmi doresc să recuperez verile în care aproape mă topeam în blugi.

Vă recomand să optați pentru rochii de vară vaporoase, lejere. Evitați să aibă prea multe accesorii, curele care să deranjeze. Cele lungi s-ar putea să fie o opțiune mai bună decât cele scurte. În primul rând, vă feresc de razele de soare, în al doilea rând când pășiți va fi un mic curent care vă poate răcori. O rochie lungă este întotdeauna o bună opțiune, iar acum chiar sunt în trend.

*** Piese vestimentare în mărimea potrivită

Aș spune poate chiar și cu o mărime mai mare. Vara fiind foarte cald, transpirăm și inevitabil, hainele se lipesc de noi. Dacă mărimea este prea mică, ne simți ca într-un corset, extrem de inconfortabil. Avem o falsă impresie că hainele fixe ne fac să părem mai slabe. Total greșit! Din contră, vor accentua fiecare formă, poate chiar mai mult decât e cazul. Ne vom simți incomod și frustrați.

Spune NU hainelor fixe, incomode. Optează pentru mărimea potrivită. Dar nu uita că fiecare brand are mărimi diferite. Nu te încăpățâna să cumperi S când brandul pe care îl probezi are alt tabel de mărimi. Nu mărimea contează, ci cum se așează pe tine și cum te simți tu.

*** Purtăm sau nu, pantaloni scurți?

Unele ar putea spune că pantalonii scurți sunt de plajă sau prea sport pentru a putea fi purtați ca piesă vestimentară trendy. Aș putea să le contrazic arătându-le cât de multe modele de pantaloni scurți chic există pe piață.

Și da, sunt o bună alegere pentru a putea obține mai multe ținute de vară. Un pantalon scurt mai fancy poate fi purtat cu tricou comod, din bumbac, dar și cu o cămașă de in. Alege să-i asortezi cu un top cu paiete pentru o petrecere la piscină. Sau poți opta pentru o bluză cu mâneci vaporoase pentru un efect deosebit.

*** Alege și încălțămintea cu mare atenție

Încălțămintea pentru care optăm în verile caniculare trebuie să întregească ideal ținuta noastră. Alege să ai încălțăminte din piele naturală, talpă comodă și interior din material bun. E important ca piciorul să fie comod, să nu transpire pentru a nu crea disconfort.

Încearcă să nu porți două zile la rând aceeași pereche de încălțăminte. Ideal e să se usuce în interior înainte de a-i purta din nou. Acolo unde este posibil, alege șosetă din bumbac bun, subțire, care nu este vizibil. El va asigura un plus de confort.

Tu pentru ce fel de ținute de vară caniculară optezi cel mai des?

4 thoughts on “Ținute de vară caniculară”

  1. Toate materialele și piesele de îmbrăcăminte pe care le-ai recomandat fac parte și din garderoba mea de vară. Ai mare dreptate, subscriu întru totul: avem nevoie de confort, de materiale care permit pielii să respire etc.
    Mulțumesc!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.