Tocăniță de pui cu ciuperci – un preparat gustos!
Dieta ne învață să gătim sănătos, ne ajută să descoperim arome noi, ne obligă, într-un sens bun, să petrecem mai mult timp în bucătărie. Vă recomand să priviți dieta ca pe un stil de viață sănătos, astfel vă va fi mult mai ușor!
Ingrediente necesare pentru tocăniță de pui cu ciuperci:
- 1 kg piept de pui,
- 300 grame ciuperci,
- 400 ml smântână,
- 2 linguri premix patiserie,
- o ceapă albă,
- usturoi,
- sare, piper,
- unt,
- ulei de măsline.
Mod de preparare tocăniță de pui cu ciuperci:
Etapa 1
Spălăm pieptul de pui și îl tăiem în cubulețe, curățăm ciupercile de coajă și tăiem felii, curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt.
Etapa 2
Punem într-o tigaie mai mare sau într-o oală o lingură de unt la topit împreună cu puțin ulei de măsline. Când untul s-a topit, adăugăm carnea și amestecăm astfel încât să se rumenească bucățile de carne pe toate părțile.
Etapa 3
Adăugăm ceapa și usturoiul, amestecăm puțin și adăugăm și ciupercile și puțină sare. Lăsăm să scadă puțin apa lăsată de ciuperci și adăugăm 300 ml apă. Punem capacul pe oală și lăsăm să fiarbă la foc mic.
Etapa 4
Între timp amestecăm 2 linguri de făină premix patiserie cu puțină apă și apoi adăugăm smântâna, amestecând continuu. Adăugăm sosul alb în oală și lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Etapa 5
Adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt, oprim focul și lăsăm să se pătrundă toate timp de 30 de minute.
Tocănița de pui cu ciuperci!
Mie îmi place mult tocanița de pui cu ciuperci. M-am bucurat să găsesc o rețetă. A fost o provocare să o fac conformă. E la fel de gustoasă, poate mult mai aromată. Sosul este fin și gustos, carnea rămâne moale, iar ciupercile dau un gust aparte preparatului.
Poftă bună! Prea gustos,foarte aromat, extrem de sănătos!
Ce bine arată! Și pare că se face foarte ușor. Când încerc revin cu feedback 🙂
Duminică frumoasă!
Se face usor si e si extrem de sanatos! Astept parerile de dupa!