Rețetă sărățele delicioase cu cașcaval

 

Sărățele delicioase – nelipsite din casă!

Indiferent de eveniment, sărățelele sunt nelipsite din casa noastră, de pe masa noastră. Mult timp am făcut o rețetă pe care o știam deja pe de rost, dar anul acesta de sărbători, am vrut să încerc altceva. Și am tot căutat rețete până am găsit ceva pe placul meu aici.

Ingrediente necesare pentru sărățele delicioase:

  • 150 grame cașcaval,
  • 125 grame unt,
  • 2 linguri de smântână,
  • 2 ouă de casă de Sălicea,
  • 250 grame făină,
  • un praf de copt,
  • sare mare,
  • parmezan ras.

Mod de preparare pentru sărățele delicioase:

Etapa 1:

Amestecăm bine cașcavalul ras cu cele două gălbenușuri, untul moale, smântâna. La final, adăugăm făina și praful de copt. Aluatul obținut îl dăm la frigider pentru o oră, dacă îl țineți mai mult, se va întări și va fi destul de greu să-l întindeți.

Etapa 2:

După o oră, scoatem aluatul și îl întindem bine cu sucitorul, până obținem o foaie numai bună de decupat. Și începem să ne jucăm cu forme. Eu am ales să decupez sărățelele cu formele de turtă dulce. Fiind iarnă, am ales forme de steluță, clopoțel și brăduț.

forme

Etapa 3:

În tava de cuptor, punem hârtie de copt și punem sărățelele pe care le vom unge cu albuș bătut spumă, presărăm sare mare și parmezan ras.

necoapte in tava

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC, cam 15-20 de minute, depinde cât de crocante vă plac.

coapte in tva

Sunt extrem de gustoase, calde sunt excelente și dacă aveți musafiri, vă recomand să faceți 2 porții.

sarataelelelelle

Sărățele delicioase pentru musafiri!

  • musafirii le așteaptă mereu,
  • sărățelele de casă sunt gustoase, știi exact ce conțin,
  • nici nu se compară cu cele din comerț,
  • se fac rapid, e doar o joacă cu câteva ingrediente,
  • în funcție de eveniment/sărbătoare – le puteți face sub diverse forme.

Poftă bună! Ați încercat și altă rețetă de sărățele pe care o recomandați? Vă plac sărățelele?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.