Rețetă sărățele cu cașcaval – dieta Montignac

Sărățele cu cașcaval – dieta Montignac

În dietă, cea mai tare tentație o reprezintă chestiile de ronțăit. Fie că vorbim de cele dulci, fie că vorbim de cele sărate. Și atunci, ce e de făcut? Căutăm și improvizăm rețete pentru a nu fi nevoiți să apelăm la chestii nepermise și nesănătoase. Aceasta este a doua rețetă de sărățele încercată și o împărtășesc cu voi.

Ingrediente necesare sărățele cu cașcaval dieta Montignac:

  •  4 ouă de casă de Sălicea,
  • 150 grame cașcaval,
  • 125 grame unt moale,
  • 150 grame premix patiserie,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri de quark,
  • sare mare.

Mod de preparare sărățele cu cașcaval dieta Montignac:

Etapa 1

Punem într-un bol cașcavalul ras, untul, cele 2 gălbenușuri, quarkul, praful de copt și făina. Amestecăm bine până obținem un aluat care nu se lipește de mână. Dăm aluatul la frigider pentru o oră.

Etapa 2

Întindem o foaie de aluat nici groasă, nici subțire, și tăiem cu forme de turtă dulce.

aluat

Etapa 3

Punem în tava de cuptor, hârtie de copt și punem sărățelele. Ungem cu gălbenuș sărățelele și apoi presărăm cu sare și dăm tava la cuptor la  200ºC, pentru 10-15 minute.

saratele

Verificați din când în când dacă s-au copt. Datorită culorii premixului, nu veți știi exact când sunt coapte.

sărățele cu cașcaval

Dintr-o porție, ies destul de multe sărățele cât să vă ajungă o perioadă bună de timp.

sărățele cu cașcaval

Sărățele cu cașcaval – must have în casă!

  • sunt ideale, seara la un film,
  • așteptate de musafirii care sunt atenți la ce mănâncă,
  • dacă le ai în casă, nu te tentează ceva neconform.

În dietă, există mereu tentația de dulce, dar și de sărat. Seara, la un joc sau o poveste cu prietenii, vrem să ronțăim ceva. E bine să avem la îndemână ceva bun.

Vă plac sărățelele cu cașcaval? Ați încercat să faceți acasă?

Vă invit să încercați și această rețetă de sărățele cu cașcaval! Poftă bună!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.