Valea Ierii – Pensiunea Lara – judeţul Cluj

9231233421368__1531Valea_Ierii_0În drumul meu spre servici, ascultam la radio sfaturi pentru a ne putea elibera de stres şi de energia negativa pe care o acumulăm zi de zi. Unul care mi-a rămas în minte, a fost acela că e bine să ieşim în natură şi să ne plimbăm în picioarele goale pe iarbă.

Vă recomand o plimbare la Valea Ierii, în comuna cu acelaşi nume, la numai 45 de km de Cluj, este situată la poalele de nord ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul superior al râului Iara şi al afluentului său, râul Şoimu.

Obiectivele turistice sunt zonele protejate:

 • acumularea Bondureasa (zonă peisagistică) este situată pe valea Iara, la vest de staţiunea Băişoara, între micul lac de acumulare Bondureasa şi confluenţa Văii Ierii.
 • Valea Soimului (zona cinegetica), frumuseţtea Văii Ierii de la gura Văii Şoimului până în satul Caps şi în aval de satul Valea Ierii, până la Băişoara atrage tot mai mulţi turişti. Aici vei găsi un sat de case de vacanţe, cochete şi drăguţe, iar dacă eşti iubitor de campare, vei găsi mereu un loc bun de campare în luncile Văii Şoimului. Iar pentru că printre turişti vom întâni şi din cei care nu respectă natura, zona situată pe teritoriul comunelor Valea Ierii şi Băişoara, a fost declarată, prin Decizia 147/1994 a Consiliului Judeţean Cluj, arie protejată de importanţă judeţeană, interzicându-se activităţile poluante şi cele ce pot să afecteze valoarea peisagistică.
 • Valea Ierii (zona cinegetică). Însăşi Valea Ierii şi împrejurimile sale sunt un obiectiv turistic !

Plimbările în natură ajută atât la arderea caloriilor, cât şi la îmbunătăţirea memoriei şi capacităţii de concentrare. Se spune că interacţiunea cu natura oferă efecte similare meditaţiei. Nu vom auzi niciodata oamenii zicând « ce bloc frumos », dar nici « m-am plictisit să privesc această livadă ». Venirea în contact cu natura poate ajuta lumea să se menţină în formă, reducând unele afecţiuni. Specialiştii britanici susţin că apropierea de natură poate reduce stresul şi creşte activitatea fizică a unei persoane. Medicii din Marea Britanie consideră că plimbările în natură pot preveni obezitatea, ceea ce ar fi mai bine pentru sistemul de sănătate decât să suporte costurile tratamentului acestei boli din ce în ce mai răspândite. Natura aduce beneficii şi copiilor cu tulburări de atenţie, iar persoanele care fuseseră operate şi au mers în mijlocul naturii au avut nevoie de mai puţine medicamente împotriva durerii.

Folosiţi acest prilej de a vă plima în natură şi pentru a vă culege plante de sezon pentru a le avea mereu în casă pentru tratamente şi remedii naturiste.

Dacă aţi obosit tot plimbându-vă şi admirând frumuseţea stâncilor minunate din Valea Ierii, vă recomand să poposiţi la Pensiunea Lara.

pens LaraPensiunea Lara este locul unde uiţi de toate admirând peştii din micile lacuri improvizate, priveşti copiii cum se joacă în locul de joacă creat special pentru ei, admiri florile ce te însoţesc peste tot.

Restaurantul îţi oferă mâncare tradiţională românească oferită cu mult drag pentru ca tu să te simţi aici ca acasă.

Pensiunea Lara dispune de 15 camere cu baie proprie, iar dimineaţa eşti răsfăţat cu un mic-dejun copios. Având o capacitate maximă de 240 de persoane, aici se pot organiza nunţi, mese festive, zile onomastice, diferite reuniuni şi conferinţe. Pentru mai multe informaţii, găsiţi informaţii pe site-ul Pensiunii Lara.

“Excursia este o vânătoare de peisaje.Jose Ortega y Gasset

Poftă bună şi plimbare relaxantă !

7 thoughts on “Valea Ierii – Pensiunea Lara – judeţul Cluj”

 1. am fost la pensiunea Lara,frumoasa locatia,constructiile,peisajul,dar inauntru pe geamuri erau muste,geamuri nu prea curate,bufet suedez s a servit in ziua aceea,dar era cam veche mancarea si este totul foarte scump.pacat de locatie si banii investiti.sa se puna accent pe curatenie,mancarea sa fie proaspata,iar preturile….fratilor,nu toti suntem milionari.

  Reply
 2. Pensiunea Lara arata deosebit, este incredibila atentia pe care au dat-o detaliilor… este un colt de paradis, cu multe flori, lucruri ingenios realizate… tot respectul pentru cine a facut acest lucru.. este intradevar foarte scump, insa pot sa spun ca am mancat cel mai bun pastrav la gratar… din toata viata mea… avea o aroma incredibila! Il recomand.. insa e scump.. din pacate…

  Reply
 3. trec peste preturiel exorbitante pe care le practica, trec peste drumul nasol pe care trebuie sa il parcurg din Cluj pana la pensiune, trec peste lipsa de experienta a chelnerilor … dar sa mor daca pot sa trec peste pancartele “Nu calcati iarba” … si noi suntem in varfu’ muntelui … aia mi s’o parut aberanta… am fost odata la ei, nu comentez e bestial …da…nu m-am dus la munte ca sa ma duc pe o carare desenata de ei….

  Reply
  • @Dan, Infrastructura lasa de dorit peste tot, si in mare parte sunt de acord cu tine legat de “critici” pentru pret si comportamentul chelnerilor, dar zona e superba si pensiunea e frumos organizata!

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.