Secrete întipărite în haine de Amy Harmon recomandare lectură

Secrete întipărite în haine de Amy Harmon este a doua carte citită de această autoare. Prima a fost Ce știe doar vântul, iar despre ea v-am povestit în acest articol. Amy Harmon este jurnalistă, scriitoare de cărți cu teme ce privesc dramele prin care trec unii oameni.

Secrete întipărite în haine a fost una dintre cărțile care m-a atras de la primele pagini. Autoarea a știut cum să atragă atenția de la început. Fiecare pagină aduce suspans, iubire, mister, aventură. Adică tot ce are nevoie o carte pentru a te ține atent până la final.

O poveste de dragoste și mult mister

Chicago, 1923, perioada Marii Depresiuni. Dani Flanagan are o copilărie fericită până într-o zi când totul se năruie. La doar zece ani, ea își vede ambii părinți morți în sufragerie. Nimeni nu îi oferă nicio explicație considerând că e prea mică pentru a putea înțelege. Michael Malone, tânăr polițist care se ocupă de caz, încearcă să schimbe câteva cuvinte cu Dani în încercarea de a o liniști.

Malone observă că unele lucruri nu sunt ceea ce par în această sinucidere, însă nu are dreptul să spună sau să facă ceva. Dani este trimisă să stea cu mătușile ei, în Cleveland.

Ani mai târziu…

În Cleveland, se întâmplă multe crime pe care poliția nu reușește să le dea de cap. Astfel, Eliot Ness îl solicită pe Malone pentru a-i veni în ajutor. Malone este cunoscut ca un bun polițist, atent la detalii, devotat, pasionat. I se oferă cazare într-o zonă liniștită, o cameră într-o casă. Cine ar fi crezut că destinul îl va aduce pe Malone fix în casa unde locuiește Dani împreună cu mătușile?

Secrete întipărite în haine

Îi leagă un trecut comun, oare cum va arăta viitorul?

Încet, încet, se leagă o prietenie între cei doi. Își fac unele dezvăluiri, iar Malone este uimit să afle că Dani are un dar aparte. Ea poate să citească hainele purtate de cineva. Îi poate identifica emoțiile, sentimentele, povestea. La prima vedere, poate părea ciudat, poate chiar înfricoșător. Însă pentru polițistul, Malone, este de mare ajutor.

Crimele se întâmplă în oraș în repetate rânduri. Modul de a ucide victima și apoi de a expune părți din cadavru în anumite zone, îi dau bătăi de cap lui Malone. Orice ajutor în găsirea criminalului este binevenit.

Secrete întipărite în haine…

Pot fi dezvăluite chiar și printr-o simplă atingere. Oricât încearcă Malone să se ferească de iubire, oricât încearcă să nu arate, hainele în trădează. Iar Dani are puterea de a recunoaște ceea ce Malone se străduiește din răsputeri să ascundă.

V-ați gândit vreodată cum ar fi să aveți așa o putere? Printr-o simplă atingere, să puteți cunoaște aproape totul despre cealaltă persoană. Recunosc, mie mi-ar plăcea. M-a fascinat întotdeauna gândul de a ști ce gândesc ceilalți, ce emoții îi încearcă. Mi-ar fi mai ușor să-i înțeleg și să-i ajut fără să spună nimic.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.