Secretul Ciocârliei de Fiona Valpy recomandare lectură

Secretul Ciocârliei de Fiona Valpy este a treia carte citită în această lună. Închei luna cu o lectură despre dragoste, familie, carieră. Mă declar surprinsă de stilul acestei autoare și povestea dezvăluită. E o bucurie să citesc cărți ce abordează subiecte cât mai variate. Mă ajută să reflectez la ceea ce am eu, să fiu mult mai recunoscătoare.

Fiecare poveste în parte te pune pe gânduri. Iată de ce îmi place să las o zi sau două între cărți. Simt nevoia de a savura povestea citită și finalizată. Abia apoi mă pot apuca de o lectură nouă.

Secretul Ciocârliei, o poveste despre generații

Scoția, 1940, Flora iubește nebunește un băiat, pe Alec. Diferența de clasă socială face ca tatăl lui Alec să nu fie deloc încântat de această relație. Începerea războiului înseamnă că Alec trebuie să se înroleze în Marina Regală. Flora devine șofer pe ambulanță. De câte ori e posibil, încearcă să petreacă mult timp împreună, iar Flora vede un bărbat care este prea mult măcinat și afectat de ceea ce înseamnă războiul. Dragostea dintre cei doi este mult prea puternică pentru a fi zguduită de ceva. Însă necesită multă răbdare, iubire, empatie.

Ani mai târziu, Lexie Gordon, fiinca Florei, se reîntoarce acasă, în satul natul. Locuința unde și-a petrecut copilăria o primește cu drag. Plecase la oraș pentru a-și îndeplini un mare vis, acela de a deveni o cântăreață de succes. Destinul avea alte planuri cu ea.

Reîntoarcerea acasă o va ajuta să afle părți din trecutul familiei. Va afla ce înseamnă o comunitate unită care nu pune întrebări și nu judecă. Descoperă că iubirea poate fi onestă, împărtășită.

Secretul Ciocârliei

Avem nevoie de trecut pentru a ne trăi prezentul

Uneori viața i-a întorsături tocmai pentru ca noi să mergem pe drumul bun, pentru a descoperi ce avem nevoie și pentru a înțelege destinul. Ne este greu să ieșim din rutina noastră, este greu să facem schimbări, însă ele ne duc acolo unde ne este locul și lângă cine trebuie.

Nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Îți recomand să ai mai multă încredere în destin. Să nu te încăpățânezi și să-ți asculți instinctele, nu te vor trăda niciodată. Lexie a crezut că menirea ei e să devină cântăreață pentru că iubea să cânte. Destinul avea pregătit pentru ea altceva, cu siguranță mai bun, mai frumos.

Voi, cititorii acestui blog de lifestyle, v-ar plăcea să citiți această carte? Sau ați citit-o deja? Mi-ar plăcea să detaliați părerea voastră într-un comentariu.

5 thoughts on “Secretul Ciocârliei de Fiona Valpy recomandare lectură”

  1. Va multumesc pentru recomandare, persoana 1! Imi place sa citesc si despre dragoste si familie, dar si despre subiecte mai serioase precum razboiul. Secretul Ciocarliei pare o carte interesanta si plina de invataminte. Chiar voi incerca sa o citesc cat mai curand si voi reveni cu un feedback. Pana atunci, astept si parerea altor cititori. Savurati lectura!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.