Rețetă prăjitură cu ciocolată – dieta Montignac

 

Prăjitură cu ciocolată – un deliciu. Niciun weekend fără desert conform.

Aceasta e deviza mea de câteva luni bune.Prefer să stau sâmbăta în bucătărie, să-mi gătesc preparate conforme, astfel știu că nu am cum să calc strâmb. Mai trișez cu un glob de înghețată, dar desertul e mereu conform. Weekend-ul trecut am încercat o rețetă de prăjitură cu multă ciocolată neagră, pe cât de amară, pe atât de gustoasă!

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ciocolată dieta Montignac

  • 100 grame premix patiserie,
  • 85 grame cacao,
  • 200 grame unt,
  • 150 grame îndulcitor,
  • 4 ouă,
  • vanilie,
  • 130 ciocolată neagră. 

Mod de preparare prăjitura cu ciocolată dieta Montignac

Etapa 1

Punem untul la topit și lăsăm să se răcească. Separat, într-un bol punem premixul de patiserie, cacaua și sarea. Punem untul într-un bol, adăugăm îndulcitorul și mixăm bine. Adăugăm pe rând ouăle, mixând bine după fiecare.

reteta prajitura Montignac 3

Etapa 2

Adăugăm compoziția uscată la compoziția lichidă și mixăm bine. La final adăugăm vanilia și puțină sare. Nicio prăjitură fără un pic de sare.

reteta prajitura Montignac 2

Etapa 3

Adăugăm ciocolata neagră și amestecăm bine. Ciocolata neagră de calitate va da un gust fin unui desert. Ea trebuie aleasă cu grijă. Evitați la prăjituri să puneți ciocolată tabletă. Pentru deserturi, ciocolata cea mai bună e cea pentru patiserii, sub formă de bobițe. Compoziția o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

reteta prajitura Montignac 1

Etapa 4

Dăm tava la cuptor pentru 25 de minute, la 180ºC, opțiunea căldură de sus și jos. Verificăm cu o scobitoare dacă e coaptă. Vă recomand să o lăsați puțin ”necoaptă”. E mult mai gustoasă.

prajitura cu ciocolata

Se servește caldă. Ea poate fi și reîncălzită, mie mi se pare mult mai gustoasă. Pentru un plus de aromă, o puteți servi cu înghețată. Sau chiar cu topping de fructe de pădure.

Vă invit la o felie de prăjitură cu multă ciocolată! Poftă bună!

felii

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.