Cum am învățat să ne dăm cu rolele

role copii noriel

Fie iarnă, fie vară, Karina este dornică de plimbări în aer liber, temperaturile ridicate sau scăzute, vântul sau zăpada nu ne sperie. Indiferent că e vorba de plimbare cu bicicleta, cu role copii, cu sania sau cu patinele, trebuie să profităm de zilele frumoase și să ieșim să explorăm parcul, Grădina Botanica sau împrejurimile orașului. Și chiar dacă uneori încerc să o păcălesc și îi spun să o lăsăm pe weekend, nu uită niciodată, iar în weekend mă atenționează că e momentul să-mi țin promisiunea și să ieșim la plimbare.

Mă bucur că e un copil care vrea să iasă în parc, că e dornică să petrecem timp împreună, că îi place să învețe lucruri noi, e o curajoasă și mereu atentă la detalii. E extrem de pretențioasă și nu poartă nmic din ceea ce nu o atrage, așa a fost și cu rolele, a trebuit  să fie neapărat roz, de fetițe, cu Minnie, am ales împreună de pe site-ul Noriel și am așteptat nerăbdătoare să vină curierul cu pachetul.  Înainte de a începe o activitate, am observat că îi place să studieze înainte, se uită atentă la alți copii cum fac, studiază cu atenție rolelele/patinele, ascultă îndrumările mele și apoi atentă, ținându-mă strâns de mână, pornește într-o nouă aventură.

Mă bucur atunci când văd că parcul e plin de copii cu părinți, îi văd extrem de fericiți pe copii în compania părinților, se bucură atât de mult de atenția părinților, probabil, cel mai important lucru pentru copil. De fiecare dată când un părinte se plânge că prea mult îi place copilului să stea pe tabletă să se joace sau se uită prea mult la TV, îi recomand să participe cu el la diverse ateliere, să îl ducă să facă mișcare, să iasă împreună în parc cu rolele sau cu bicicletele. Aerul curat, compania părinților, socializarea cu copii de vârsta lui, îl fac pe copil mai vesel, mai sociabil, învăță multe lucruri noi, descoperă pasiuni neștiute și îl ajută să-și facă prieteni noi.

Deși la început i-a fost frică și nu mă lăsa de mână, a început să prindă curaj, a început să aibă încredere că poate singură să meargă, iar când a reușit a fost extrem de mândră de ea. Ajunsă acasă, a ținut să povestească și să explice cum s-a priceput mai bine, părinților și bunicilor, iar mai apoi vecinilor și colegilor de grădiniță, cum a reușit să învețe să meargă cu rolele singură în doar câteva zile. Era așa de drăguță cum explica ce manevre a învățat, iar zâmbetul de pe fața ei trăda mândria din sufletul ei. E important să fim alături de copil, să-l încurajăm și să fim alături de el până capătă încredere în forțele proprii. Când va reuși datorită sprijinului nostru, el trebuie lăudat și susținut în continuare.

Se recomandă minim 30 de minute de mișcare pe atât pentru adulți cât și pentru copii, așă că îmbinați utilul cu plăcutul și zi de zi ieșiți să faceți mișcare împreună. Nu contează la ce apelați, role, biciclete, important e să fiți în natură, alături de copil și de partener, iată, probabil, cea mai simplă și cea mai sigură cale de reîncarcare a bateriilor după o zi lungă la job!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.