Rețetă bărcuțe de zucchini la cuptor – dieta Montignac

Am descoperit de curând zucchini și abia aștept să vă povestesc ce rețetă am inventat.

Îmi place foarte mult să gătesc, să inventez rețete cu ce am prin frigider, rețete care să nu ia mult timp, nici pentru preparare, nici pentru gătit. De când am adoptat un stil de viață sănătos, după ce am ajuns la greutatea dorită, am început să gătesc mult mai des și mai variat.

De cele mai multe ori, preparatele mele conțin legume colorate și proteine.

Însă pe lângă pasiunea nebună de gătit, e nevoie de ingrediente de calitate, aparatură și ustensile de calitate, de timp și puțină imaginație. Tocmai de aceea am studiat cu grijă piața și am ales electrocasnicile care mi se potriveau mie cel mai bine.

Vă recomand cu încredere aceste aragaze pentru că sunt sigură că vă vor satisface nevoile culinare.

Puțină lume înțelege că e foarte important să putem seta opțiunea de coacere a unui preparat. Fiecare este diferit ca temperatură de coacere, dar și ca mod. La fel de important este să alegem cu grijă legumele, să nu fie lovite, zgâriate, iar pentru ingrediente e bine să verificăm mereu termenul de valabilitate.

Am descoperit zucchini și îmi place la nebunie gustul lui fresh.

Faptul că după coacere nu se moaie ca și dovlecelul, iar culoarea verde îl face un preparat interesant și aspectuos. Zilele trecute făcând piața, am luat câțiva zucchini frumoși, proaspeți și ajunsă acasă mă tot gândeam oare cum să-i mai prepar.

Așa mi-a venit ideea să fac bărcuțe de zucchini umplute.

Ingrediente necesare pentru bărcuțe de zucchini umplute

 • 3 zucchini,
 • o ceapă roșie,
 • o roșie,
 • un ou,
 • 150 grame șuncă,
 • 150 grame cașcaval,
 • sare, piper.

ingrediente zucchini

Mod de preparare bărcuțe de zucchini umplute

Etapa 1

 • Spălăm bine legumele, tăiem ceapa și roșia în cuburi mici. Spălăm zucchini și îi tăiem în jumătate, scobim miezul cu grijă la margini și la capete. Pentru a avea aspectul de bărcuță, vă sfătuiesc să nu scobiți capetele prea subțiri pentru ca umplutura să nu curgă. Am amestecat bine oul, condimentele, șunca tăiată felii și cuburile de ceapă și roșie și puțin miez de la zucchini.

compozitie zucchini

Etapa 2

 • Într-o tavă, punem hârtie de copt, așezăm bărcuțele de zucchini, le umplem cu vârf și presărăm deasupra cașcavalul. Dăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180°C. Le scoatem din cuptor când cașcavalul de deasupra s-a rumenit frumos.

zucchini la cuptor

 • Vă recomand să-l serviți cu o lingură de iaurt și piept de pui la grătar pentru a avea o masă sănătoasă și sățioasă.

zucchini farfurie

 • La final după ce ați servit masa alături de partenerul de viață și de prieteni, nu vă pirdeți timpul cu spălatul vaselor. Pentru mine cea mai mare bucurie e să bag toate ustensilele și vasele în mașina de spălat vase găsită aici

Pe perioada verii, evit cât de mult pot cartofii, pastele, orezul, aleg mereu combinații interesante de legume și proteine.

Pe lângă faptul că preparatele pe bază de legume sunt sănătoase și extrem de gustoase, ne și ajută să ne păstrăm silueta. Recunosc că niciodată nu m-aș fi gândit că voi putea trăi fără cartofi și paste, iată-mă în faza în care cumpăr mereu legume de sezon, și încerc să am mereu în frigider de toate pentru a avea la orice oră ce să gătesc sănătos și conform dietei.

Voi cum preparați zucchini? Ce fel de rețete mai preparați? Vă place zucchini sau dovlecelul mai mult? 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.