5 sugestii de alternative pentru mașină

Mi-a plăcut întotdeauna să conduc și îmi imaginam mereu ce bine va fi când voi avea mașina mea. Locuind mereu departe de oraș, era nevoie să schimb două-trei autobuze, pentru a ajunge la facultate sau la birou.

În zilele ploioase, visam la mașină, în zilele de vară când soarele ardea, visam la mașina mea, când trebuia să port tocuri și știam că am mult de umblat pe jos, visam la mașină.

Timpul a trecut și așa cum spune zicala ”ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să primești”, mi-am luat mașina mult visată. Acum nu mă mai interesează că plouă sau ninge, că e foarte cald sau e foarte frig, nu mă mai îmbrac în funcție de anotimp sau de vremea de afară.

Chiar dacă mașina personală are o grămadă de avantaje, să nu uităm și de dezavantaje, nu găsești mereu loc de parcare unde ai vrea, trebuie întreținută, spălată, presupune multe cheltuieli – verificări, vignetă, asigurare, dar eu recunosc că acum nu aș mai putea trăi fără mașină. Zilele trecută, fiind blocată în trafic, căutam pe internet alternative pentru mașină și ce am găsit aici m-a pus pe gânduri.

Alternative pentru mașina personală:

 • bicicleta – majoritatea orașelor se pot lăuda cu piste de bicicletă, tot mai multă lume a renunțat la mașină și preferă să meargă cu bicicleta – cheltuielile sunt minime, găsești ușor loc de parcare, depui și puțin efort suficient cât să te menții în formă;
 • cea mai modernă și mișto alternativă o consider aceasta – rapidă, eficientă, pratică – te poți deplasa cu un minim de efort, în plus, ocupă puțin spațiu și nu necesită întreținere. Știați că în orașele mari, cum ar fi Barcelona și Londra se pot închiria aceste minunății pentru ca plimbarea prin oraș și vizitarea obiectivelor turistice să fie mai relaxantă, iar la final să nu ai dureri de picioare? Mi se pare extrem de ingenios și de practic!
 • rolele – trebuie să știi să te dai cu rolele și să-ți placă, e un alt mod de a te deplasa unde ai nevoie, adoptă o ținută sport spre casual și poartă mereu cască și genunchiere. Spre rușinea mea, eu nu știu să mă dau cu rolele, probabil voi învăța când voi avea copil și, recunosc, că tare mi-ar plăcea să mă plimb prin parc cu rolele alături de nepoțica mea;
 • motocicleta – poate reprezenta o alternativă pentru mașină, dar impune un permis de conducere, echipament și vine cu anumite cheltuieli; singurul inconvenient pentru mine ar fi faptul că nu am cum să transport plasele de cumpărături 😀 ;
 • scuter – aici vorbim despre frumoasele și colorate Vespa, care sunt potrivite chiar și persoanelor de sex feminim, te poți strecura cu ușurință printre mașini, ajungi rapid la destinație. Mie mi se pare extrem de sexy o femeie care se plimbă cu Vespa și cred că e ideal pentru studente!

Numărul tot mai mare de mașini și motociclete din trafic contribuie la poluare, iar eu consider că numărul ridicat reprezintă principală cauză a blocării traficului în orele de vârf, în orașele mari. Astfel, trebuie să găsim alternative practice, dacă decidem că nu mai vrem să pierdem timp prețios stând în mașină!

Pentru care alternativă ați fi dispuși să renunțați la confortul oferit de mașină?

Foto

7 thoughts on “5 sugestii de alternative pentru mașină”

 1. Locuiesc întru-un oraș destul de mic și pot spune că în ultima vreme a devenit super aglomerat de mașini. Nu există locuri de parcare și fiecare parchează pe unde poate.
  Chiar dacă mașina personală îmi este extrem de utilă, aș renunța la ea pentru o bicicletă.

  Reply
 2. Eu am renuntat la masina dinainte sa am vreodata una. Condusul nu este pentru mine si prefer orice alta varianta de transport. Picioarele si transportul in comun sunt pe primul loc, iar din ce ai prezentat tu aici mi s-ar parea draguta o Vespa si probabil ar fi deja timpul sa invat sa merg si pe bicicleta.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.