Restaurant Mythos, Craiova

1Deja ma scarbisem de tot ce inseamna servicii in Banie, dupa doar 2 zile. Nicio figura prietenoasa, nici macar un minim de interes din partea tuturor cu care avusesem tangenta de cand am ajuns. Toti erau plictisiti si sictiriti, de parca le-as fi cerut bani, nu eu eram cea care urma sa plateasca.

Totusi, nu puteam pleca fara sa mancam, pana la Timisoara e drum lung. Din intamplare, din cauza unei curbe luate gresit , am ajuns pe o strada mai putin aglomerata si am vazut firma restaurantului Mythos.

Imi aduceam aminte ca l-am vazut pe o lista cu localuri in 7zile si 7 nopti, asa ca ne-am decis sa oprim sa mancam acolo. Nu putea fi mai rau ca restul locurilor.

clip_image001Spre placuta mea surprindere, locul era aranjat simplu si cu mult bun gust. Singura chestie suparatoare era reclama la Peronni, aflata chiar la intrare. Din fericire, nu se prea vedea din sala.

Ospatarul ne-a condus pana la o masa de langa geam (era cam 4 dupamasa, asa ca nu prea aveau clienti), apoi ne-a lasat sa cercetam in voie meniul. Bineinteles ca, fiind prima data cand intru intr-un restaurant cu profil grecesc (nu, fast-food-ul ala de la noi din Complexul Studentesc nu se pune la socoteala), m-am pierdut rapid in meniul plin de denumiri care de care mai ciudate.

clip_image001Asa ca am chemat ospatarul inapoi si l-am pus sa imi explice fiecare in parte ce inseamna. A facut-o cu zambetul pe buze, lucru la care chiar nu ma asteptam.

Bineinteles, nu m-am abtinut sa nu dau o tura pana la baie. Am mustacit putin. Nu, nu din cauza lor. Ci pentru ca stiu destule localuri in Timisoara, chiar restaurante cu pretentii, care nu se pot lauda cu atata curatenie.

clip_image001Mancarea a venit repede, in aproximativ 15-20 de minute. Nici n-am avut timp sa studiez bine sala sau sa mai rasfoiesc o data meniul.

Ne-am comandat o Tigania si o Khebabakia, alaturi de o salata greceasca.

Papilele mele gustative au fost foarte fericite. Am gustat din toate felurile si n-am lasat in urma decat o bucata de cartof la cuptor si putina salata.

Cafeaua a venit la sfarsit, cum era si normal. Am savurat-o pe indelete, acompaniati de muzica in surdina.

Daca ajungeti vreodata prin Craiova, vi-l recomand cu caldura.

Adresa: str. Unirii nr. 136. Tel. 0251/522.222

Cronica de restaurant a fost realizata de Crinutza!

1 thought on “Restaurant Mythos, Craiova”

  1. este un rahat de restaurant unde comanzi ceva si vine chelnerul si spune ca,nu mai are un anume fel care l-ai cerut,intr-o zi de duminica cand tot omul iese la restaurant. JENANT !!!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.