Prăjitura Snickers desert fără zahăr

Prăjitura Snickers – desert fără zahăr

Prăjitura Snickers este un desert cu nucă și ciocolată. Cred că asta spune tot. Este o combinație ideală. Deserturile fără zahăr sunt sănătoase, dar și gustoase. E nevoie doar de puțină imaginație și timp. A realiza un desert gustos fără zahăr este o provocare. Am testat rețeta găsită pe siteul Dr Gabriela Man, slăbeștimâncând.

Prăjitura Snickers este preferata soțului. Provocarea a fost să o fac la fel de gustoasă ca cea clasică. Ei bine, am reușit chiar mai mult. E mult mai gustoasă! Și chiar și aspectuoasă.

Mod de preparare prăjitura Snickers:

Pentru foi:

Pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri,
  • un ou întreg,
  • 160 grame îndulcitor Green Sugar,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 grame bobițe de ciocolată neagră,
  • 90 grame unt 82% grăsime,
  • esență de rom.

Mod de preparare prăjitura Snickers:

Etapa 1

Amestecăm nuca, premixul de patiserie, cacaua, praful de copt și sarea. Mixăm albușurile cu puțină sare. Când e tare spumă, adăugăm îndulcitorul. Mixăm bine până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat mixul cu nucă. Vom obține un aluat care nu curge.

prăjitura Snickers

prăjitura Snickers

 

Împărțim aluatul în trei. Vom coace 3 foi de aluat. 20 de minute, la 160°C, opțiunea ventilație. Lăsăm foile să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.

prăjitura Snickers

Etapa 2

Punem apă la fiert într-un vas. Într-un bol, adăugăm gălbenușurile și oul întreg. Punem îndulcitorul, cacaua și esența de rom. Punem vasul pe baie de aburi. Amestecăm 20 de minute până se îngroașă crema. Luăm vasul de pe aburi. Adăugăm ciocolata și untul și omogenizăm bine.

prăjitura Snickers

Etapa 3

Pe un platou, punem o foaie de blat. O ungem cu cremă. Acoperim cu altă foaie, cremă, ultima foaie și cremă. Putem presăra deasupra nucă tăiată grosier. Lăsăm câteva ore să se înmoaie foile de la cremă. Se servește alături de o ciocolată caldă.

prăjitura Snickers

prăjitura Snickers

Vă invit la o bucată de prăjitură Snickers! Vouă vă place această prăjitură cu nucă?

prăjitura Snickers

 

 

 

10 thoughts on “Prăjitura Snickers desert fără zahăr”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.