Prăjitura Snickers – desert fără zahăr
Prăjitura Snickers este un desert cu nucă și ciocolată. Cred că asta spune tot. Este o combinație ideală. Deserturile fără zahăr sunt sănătoase, dar și gustoase. E nevoie doar de puțină imaginație și timp. A realiza un desert gustos fără zahăr este o provocare. Am testat rețeta găsită pe siteul Dr Gabriela Man, slăbeștimâncând.
Prăjitura Snickers este preferata soțului. Provocarea a fost să o fac la fel de gustoasă ca cea clasică. Ei bine, am reușit chiar mai mult. E mult mai gustoasă! Și chiar și aspectuoasă.
Mod de preparare prăjitura Snickers:
Pentru foi:
- 6 albușuri,
- 120 grame îndulcitor Green Sugar,
- 300 grame nucă măcinată fin,
- 3 linguri premix de patiserie,
- 2 linguri de cacao,
- un praf de copt,
- vanilie Bourbon,
- puțină sare.
Pentru cremă:
- 6 gălbenușuri,
- un ou întreg,
- 160 grame îndulcitor Green Sugar,
- 2 linguri cacao,
- 100 grame bobițe de ciocolată neagră,
- 90 grame unt 82% grăsime,
- esență de rom.
Mod de preparare prăjitura Snickers:
Etapa 1
Amestecăm nuca, premixul de patiserie, cacaua, praful de copt și sarea. Mixăm albușurile cu puțină sare. Când e tare spumă, adăugăm îndulcitorul. Mixăm bine până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat mixul cu nucă. Vom obține un aluat care nu curge.
Împărțim aluatul în trei. Vom coace 3 foi de aluat. 20 de minute, la 160°C, opțiunea ventilație. Lăsăm foile să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.
Etapa 2
Punem apă la fiert într-un vas. Într-un bol, adăugăm gălbenușurile și oul întreg. Punem îndulcitorul, cacaua și esența de rom. Punem vasul pe baie de aburi. Amestecăm 20 de minute până se îngroașă crema. Luăm vasul de pe aburi. Adăugăm ciocolata și untul și omogenizăm bine.
Etapa 3
Pe un platou, punem o foaie de blat. O ungem cu cremă. Acoperim cu altă foaie, cremă, ultima foaie și cremă. Putem presăra deasupra nucă tăiată grosier. Lăsăm câteva ore să se înmoaie foile de la cremă. Se servește alături de o ciocolată caldă.
Vă invit la o bucată de prăjitură Snickers! Vouă vă place această prăjitură cu nucă?
Trec pe la tine dacă mai ai, arată tare bine! Sunt fan prăjituri cu cioco și e și mai pe gustul meu dacă nu are zahăr. Bravo!
Dacă e fara zahar e si mai bun??
chiar ma intrebam ce e cu tine in ultima vreme de ne dai retete cu zahar. Iata ca ai revenit la indulcitorul tau natural si premix. Mie imi plac prajiturile in general, nu doar cele cu nuca.
Pentru musafiri, fac rețete cu zahăr și făină albă, dar pentru mine și pentru a reveni la kilogramele la care tot visez, fac deserturi sănătoase 😀
Mihaela, m-ai dus în extraz cu prăjitura ta! Arată senzație!
Imi plac atat de mult prajiturile de casa. Arata delicios prajitura.
Vai. Cred cat de buna e!
Trebuie sa o incerc si eu
Mie mi se pare ca aduce a negresa. Poate îmi este mie mult prea pofta!
Ce bine arata:) am facut si eu prajitura, dar in alt mod. O sa incerc si reteta ta, mai ales ca e cu Green Sugar:)
Vai, Vai…ce bine arata!! Sper să reușesc și eu..am două mâini stângi la prăjiturit