Pavilionul femeilor de Pearl S. Buck recomandare lectură

41

Pavilionul femeilor de Pearl S. Buck recomandare lectură

Îmi place mult să citesc. În ultimul timp, dau doar peste cărți foarte bune. Le aleg după copertă sau după titlu. Până acum nu am dat greș. Azi vă povestesc despre cartea ”Pavilionul femeilor” de Pearl S. Buck. Cartea poate fi găsită pe site-ul Târgul cărții. Mare parte din cărțile mele sunt comandate de pe acest site. Au varietate de titluri, dar și prețuri bune.

Vreau să vă spun că această carte a primit Premiul Nobel pentru Literatură 1938, deci chiar e o carte care merită citită.

pavilionul femeilor

Pavilionul femeilor – povestea doamnei Wu

Povestea începe cu petrecerea de 40 de ani a doamnei Wu. Împlinirea de 40 de ani, îi aduce doamnei Wu libertatea mult visată. Deși are o relație bună cu soțul ei, deși se iubesc și se respectă, doamna Wu simte o mare eliberare la aniversare. Este momentul când decide să se mute în altă parte a casei și să doarmă singură. Dar e și momentul când anunță familia că va aduce o concubină pentru soțul ei. Deși toți membrii familiei se împotrivesc, ea găsește explicații. E o rușine ca după 40 de ani să mai facă copii. Domnul Wu încă este în putere și are nevoie de o femeie tânără.

Concubină, soția a doua sau prietena doamnei Wu?

Xiuming este concubina aleasă cu mare grijă de doamna Wu. Xiuming înseamnă ”Toamnă luminoasă”. Adică domnul Wu să aibă parte de toamnă luminoasă. Xiuming este o fată orfană, săracă, dar frumoasă și sănătoasă. Își dorește mult să fie acceptată în familie. Este singura ei șansă pentru o viață mai bună.

Doamna Wu este surprinsă că nu simte gelozie față de această fată. Din contră, îi este dragă și îi dă sfaturi pentru o viață bună lângă domnul Wu. Între timp, ea se ocupă de organizarea casei, a familiei. Este o doamnă respectabilă și isteață. Știe să îi determine pe toți să facă cum vrea ea. Doarme singură și asta e o mare bucurie pentru ea. Citește cărți pe care o femeie nu are voie să le citească. Își trăiește viața în liniște.

Aflarea veștii că Xiuming este însărcinată cutremură liniștea casei. Familia nu știe cum să reacționeze. Ce rol va juca în familie acest copil? Ce relația va avea cu familia? Cum va accepta tatăl noul copil?

pavilionul femeilor

Merită să citești cartea ”Pavilionul femeilor”! Vei descoperi o poveste captivantă!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

41 Comments

  1. De cand am inceput sa citesc recenziile voastre, biblioteca mea s-a marit considerabil. Cu fiecare articol pe care il citesc, mai adaug un volum pe wishlist.
    Foarte interesanta cartea ta, frumoasa recenzie si fotografii. Imi place.

  2. Ma bucur mult ca am citit la tine despre aceasta carte. Cautam ceva sa citesc in curand si ma incanta ca am descoperit cu ajutorul tau ce sa citesc in viitorul apropiat.

Leave A Reply

Read previous post:
Remember Cenaclul Flacăra
Remember Cenaclul Flacăra

Ce este Cenaclul Flacăra? Copil fiind, am tot auzit de Cenaclul Flăcara. Știam că a fost implicat Adrian Păunescu. Însă...

Close