Namibia – Vis din sudul Africii

0

Dunele de nisip roşii ca focul, deşertul imens şi felul aparte în care curge timpul în oraşele de tip colonial vă vor face să trăiţi o experienţă de neuitat pe toată durata vacanţei!

La începutul secolului al XX-lea, guvernatorul zonei germane a Africii  de Sud a declarat rezervaţie naturală o zonă de peste 100.000 km2, cea mai mare suprafaţă de pe planetă destinată acestui scop.  În 1967, ca rumare a conjuncturii politice, Parcul Naţional Etosha a rămas cu o suprafaţă de circa 23.000 km2, pe care trăiesc peste 100 de specii de mamifere, peste 340 de specii diferite de păsări şi 110 de reptile.

Minunile naturii

Fauna Namibiei constituie una dintre atracţiile deosebite ale călătoriei. În Parcul Naţional Etosha puteţi vedea cei mai înalţi elefanţi din Africa, rinoceri, antilope, zebre, lei, gheparzi, pelicani, păsări flamingo. Şi simpla contemplare a peisajului îi impresionează pe participanţii la safari: modelele pe care le face vântul prin dunele de nisip ale deşertului sau aspectul povârnişurilor din Canionul Fish River, al doilea ca mărime din lume, impun respect şi admiraţie faţă de natură şi  oferă nenumărate prilejuri de destindere.

Oraşele Namibiei

Între 1884 şi 1915 Namibia a fost colonie germană. De aceea, în oraşe ca Swakopmund sau Windhoek stilul arhitectonic al clădirilor aminteşte de această influenţă. “Joe s Beerhouse” din Windhoek este construită în stilul rustic al cârciumilor germane şi oferă feluri de mâncare pe bază de vânat.

Cum să vă simţiţi bine în safari? Împreună cu aparatul foto, luaţi-vă şi carduri de memorie suficiente, pentru că în magazinele locale nu vă puteţi aproviziona corespunzător. în apropierea zonelor de adăpat, opriţi motorul maşinii, rămâneţi în habitaclu şi …  pozaţi! Vă puteţi caza şi în taberele dn Etosha, dar trebuie să vă faceţi rezervare din timp.

Femeile sunt îmbrăcate cu rochii largi, din materiale intens colorate. Chipul lor păstrează trăsăturile caracteristice tribului Herero.

În orice excursie tip safari prin Namibia puteţi observa de aproape stilul de viaţă al populaţiilor de feline, puteţi face poze pentru a avea amintiri de neuitat.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
curățare rapidă
3 motive pentru a alege serviciile de Curățare rapidă

Curățare rapidă - tot ce își doresc gospodinele Curățare rapidă este tot ce ne dorim când vine vorba de pete...

Close