Spune adio singurătăţii!

Spune adio singurătăţii!Îţi doreşti cu ardoare să întâlneşti un bărbat care să-ţi fie alături la bine şi la rău? Vrei să scapi o dată pentru totdeauna de singurătate? Primul pas este să dobândeşti curajul şi echilibrul de care ai nevoie pentru a începe o nouă relaţie.

Te pândeşte, dincolo de uşa casei tale, senzaţia aceea dureroasă de singurătate şi inutilitate. Deschizi radioul sau TV, pentru a auzi voci şi a vedea oameni. Pentru a nu te simţi departe de lume, izolată în micul tău univers, de care nimeni nu pare a fi interesat. În care nimeni nu te ascultă şi nu te mângâie când eşti tristă.

Şi te întrebi: unde greşeşti? De ce nu găseşti şi tu, ca alte femei, pe cineva care să te iubească şi să te considere cea mai frumoasă între pământence? „Pentru a scăpa de gândurile chinuitoare şi a găsi ceea ce cauţi, primul pas este să accepţi că, în zilele noastre, celibatul nu este un blestem, ci un mod de a trăi – spune psihologul Diana Damian. Iar al doilea e să scapi de complexe.” Deci, începe prin a învăţa să te simţi bine în pielea ta:

 • Nu sta în casă să-ţi plângi amarul

Fii activă! Călătoreşte, fă sport, ieşi în oraş cu prietena ta. Toate acestea vor stimula secreţia de endorfine (hormonii fericirii) în organismul tău şi te vor feri de depresie.

 • Acceptă-ţi slăbiciunile

Când eşti tristă sau nemulţumită de ceea ce şi se întâmplă, gândeşte-te că fiecare om are zilele lui proaste şi momente când se îndoieşte de sine. Acceptă-ţi slăbiciunile aşa cum îţi accepţi calităţile. Şi nu uita nicio clipă: după fiecare perioadă proastă urmează o perioadă bună.

 • Alege-ţi modele realiste

Vrei să arăţi ca şi actriţele celebre? Probabil că nu vei reuşi. Fii realistă când îţi alegi modelele! În viaţa ta, tu eşti vedeta. Preia ceea ce ţi se pare bun de la femei pe care le admiri, dar păstrează-ţi propriul stil.

 • Fă-le mici bucurii celor din jur

Când reuşeşti să îi faci pe alţii fericiţi, te simţi şi tu mai bine. În concluzie: fă-le mici surprize celor apropiaţi şi bucură-te de bucuria lor. Colega ta are o bluză frumoasă? Spune-i! Te vei încărca cu energie pozitivă.

 • Fă-ţi timp pentru tine

Rezervă-ţi, în fiecare zi, câteva minute în care să te ocupi de tine. Răsfaţă-te cu o baie aromată sau plimbă-te prin parc. După – te vei simţi mult mai bine!

 • Ascultă muzică

Ai o zi în care nu reuşeşti să scapi de gândurile negre? Ascultă muzică pe gustul tău! Vei vedea că te binedispune. Dacă ai chef, dansează de una singură, prin casă şi cântă refrenul cu voce tare. Dar, atenţie: evită melodiile care îţi trezesc nostalgii mai vechi! Nu ai face decât să înrăutăţeşti situaţia!

 • Fii informată!

Eşti timidă şi nu prea îndrăzneţti să participi la conversaţiile celor din jur? Există o soluţie eficientă: informează-te! Citeşte în fiecare zi ziarul, ascultă ştirile, mergi la cinema şi la teatru. Vei vedea că vei fi tentată să îţi spui şi tu părerea când cei din jur vorbesc despre ultimele evenimente sau de cel mai nou film.

 • Fii atentă la poziţia corpului

Şezi cu spatele drept şi nu privi în pământ când mergi. Studiază-ţi mersul şi ţinuta în oglindă. Dacă stai şi mergi corect, ceilalţi te vor percepe ca pe o persoană puternică şi sigură pe sine.

 • Scoate-ţi în evidenţă calităţile

Nimeni nu este perfect. Deci: nu te ruşina de imperfecţiunile chipului sau ale trupului tău, pe care oricum nu poţi să le schimbi. Gândeşte-te mai bine cum poţi să accentuezi atuurile fizice pe care le ai. Părul moale nu trebuie neapărat să atârne pe umeri fără nicio formă. Dacă nasul tău e mai proeminent, nu e cazul să accentuezi acest mic defect pieptănându-ţi părul peste obraji. Descoperă ce ţi se potriveşte mai bine şi accentuează ce ai tu mai frumos.

 • Descoperă-ţi stilul

Oricine poate avea stil. Primul pas este să reuşeşti să fii feminină fără a fi vulgară. De pildă, majoritatea bărbaţilor preferă o manichiură cât mai naturală unor unghii vopsite răşu ţipător. Fă-ţi timp să-ţi descoperi stilul. Uită-te cu atenţie la femeile elegante şi gândeşte-te ce ţi s-ar potrivi şi ţie din look-ul lor.

 • Îngrijeşte-te

Când eşti mulţumită de felul cum arăţi, eşti mai sigură pe tine şi mai optimistă. Aşadar, nu ieşi din casă cu manichiura nefăcută sau cu picioarele neepilate, chiar dacă mergi doar până la magazinul din colţ. Cine îţi garantează că nu îl întâlneşti pe bărbatul visat la coada de la casă?

 • Nu te sfii să-ţi spui părerea

Ţi-e teamă să-i spui prietenei tale că în seara asta nu ai chef să vă întâlniţi? Sau colegului că te deranjează când îşi lasă hârtiile pe biroul tău? Depăşeşte-ţi inhibiţiile şi spune-ţi punctul de vedere. Evită însă să fii agresivă. Spune ce ai de spus pe un ton calm şi prietenos.

 • Ai răbdare cu tine

Nu-ţi face iluzii că te vei schimba peste noapte. Ai răbdare, fii perseverentă şi bucură-te de fiecare mic succes. Iar dacă se întâmplă ca lucrurile să nu decurgă conform planului, nu te descuraja!

5 thoughts on “Spune adio singurătăţii!”

 1. ontopic: sii ce-i fain? sfaturile astea sunt valabile si pentru barbati. Si le-am primit si eu, parte dintre ele, intr-un moment in care eram demoralizat. SI, culmea, au si functionat!

  offtopic: Dani are dreptate: pagina de RSS nu-i…

  Reply
 2. Abonarea se poate face din căsuţa din dreapta, unde scrie “Abonati-va prin RSS sau introduceti-va adresa de email pentru a primi articolele noi. ”
  Mulţumesc de atenţionare şi de abonare, pe viitor!

  Reply
 3. @C. Foghel – aşa e, sfaturile pot fi urmate chiar şi de către bărbaţi, cei care sunt capabili să recunoască că au nevoie uneori de îndrumări !

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.