Namibia - Vis din sudul Africii

Namibia – Vis din sudul Africii

Dunele de nisip roşii ca focul, deşertul imens şi felul aparte în care curge timpul în oraşele de tip colonial vă vor face să trăiţi o experienţă de neuitat pe toată durata vacanţei! La începutul secolului al XX-lea, guvernatorul zonei germane a Africii  de Sud a declarat rezervaţie naturală o zonă de peste 100.000 km2, cea mai mare suprafaţă de pe planetă destinată acestui scop.  În 1967, ca rumare a conjuncturii politice, Parcul Naţional Etosha …

Citeste tot

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei – România

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei – România

În ţara noastră sunt desemnate 5 situri Ramsar: Delta Dunării, Balta Mică a Brăilei, Lunca Mureşului, Complexul Piscicol Dumbrăviţa şi Lacul Techirghiol. În anul 2001, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei a fost înscris pe Lista Ramsar. Acest lucru înseamnă recunoaşterea pe plan mondial a importanţei acestei zone pentru păsările acvatice în toate anotimpurile şi mai ales migraţia acestora, a importantului capital natural de valoare internaţională deţinut de judeţul Brăila şi recunoşterea necesităţii unei gestionări …

Citeste tot

Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa – România

Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa – România

Parcul Naţional Cheile Nerei are o suprafaţă de 36 758 ha, fiind situat în sudul Munţilor Aninei din judeţul Caraş Severin. În cuprinsul parcului, se găsesc 5 rezervaţii naturale. Vegetaţia variată este interesantă prin valoarea peisagistică, estetică şi ştiinţifică. Principalul element atractiv al parcului îl constituie relieful care se impune atât prin frumuseţea peisajelor pe care le generează cât şi prin posibilităţile pe care le oferă de a fi valorificate turistic.     Principalele obiective …

Citeste tot

Parcul Naţional Munţii Maramureşului – România

Parcul Naţional Munţii Maramureşului – România

Parcul Naţional Munţii Maramureşului cuprinde integral Munţii Maramureşului, dar şi două sectpoare reduse din Culmea Vişeului, ce mărginesc defileele Vişeului şi Tisei. Munţii Maramureşului au prelungiri naturale în Ucraina, denumiţi munţii Civcin şi Rahiv, ce formează terminaţia nordică a Carpaţilor Orientali. Înainte de secolul al XX-lea, bordura estică a depresiunii Maramureşului a fost denumită Carpaţii Păduroşi, iar bordura nordică – munţii Gorgani. Parcul Naţional Munţii Maramureşului, pe lângă Munţii Maramureşului cuprinde şi o parte din …

Citeste tot

Cheile Râmeţilor – Mănăstirea Râmeţi – judeţul Alba

Este perioada concediilor. Acea perioadă în care toată lumea face planuri şi caută destinaţii deosebite. Dacă ajungeţi în oraşul Alba, nu ezitaţi să vizitaţi Mănăstirea Râmeţi şi Cheile Râmeţilor, peisajul vă va lăsa fără cuvinte. Cheile Râmeţilor reprezintă cel mai mare obiectiv natural din Munţii Trascăului şi un obiectiv turistic deosebit din Munţii Apuseni. Cheile Râmeţilor au fost declarate rezervaţie naturală complexă în anul 1969. Vizitarea cheilor presupune traversarea pe cursul apei pe timpul verii. …

Citeste tot

Valea Ierii – Pensiunea Lara – judeţul Cluj

În drumul meu spre servici, ascultam la radio sfaturi pentru a ne putea elibera de stres şi de energia negativa pe care o acumulăm zi de zi. Unul care mi-a rămas în minte, a fost acela că e bine să ieşim în natură şi să ne plimbăm în picioarele goale pe iarbă. Vă recomand o plimbare la Valea Ierii, în comuna cu acelaşi nume, la numai 45 de km de Cluj, este situată la poalele …

Citeste tot

Cheile Turzii – Turda, judeţul Cluj

Cheile Turzii se numără cu siguranţă printre cele mai deosebite şi impresionante sectoare de chei din România. Superbul peisaj carstic de peste 3 km lungime, se datorează erodării în roca de calcar jurasic de către Pârâul Haşdate. Suprafaţa totală a Cheilor Turzii este de 125 ha. În Cheile Turzii, vei găsi numeroase turnuri, contraforturi, platouri carstice şi peşteri. Aici arheologii au descoperit urme de adăporturi omeneşti şi animale. În urma săpăturilor, au ieşit la iveală …

Citeste tot

Cheile Vălişoarei – judeţul Alba

Cheile prezintă o importanţă complexă geomorfică şi botanică, pe versanţii cheilor se întâlnesc o serie de plante rare. Rezervaţia se află în estul Munţiilor Trascăului, în partea sudică a Depresiunii Rîmetea; altitudine maximă este de779 m şi cea minimă de 425 m. Cum ajungem acolo ? Pe drumul modernizat Aiud-Buru până la km 14, de unde pe circa 2 km drumul traversează sectorul de chei. Sau pentru cei care vin dinspre nord, accesul în chei …

Citeste tot

Pestera Scarisoara – monument al naturii

Ce este o pestera? Orice gol natural aflat in scoarta Pamantului suficient de mare pentru a permite accesul omului, cu o lungime mai mare de 5 metri.. Pesterile se formeaza ca urmare a actiunii diferitelor procese in mai multe tipuri de roca. Pestera Scarisoara este situata in Muntii Apuseni, pe teritoriul comunei Garda de Sus si este cea mai mare pestera cu gheata din Romania, situata la altitudinea de 1165m si dateaza de peste 3 …

Citeste tot

Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas

Cheile BicazuluiCheile Bicazului reprezinta una dintre cele mai frumoase zone turistice ale tarii.

Cheile Bicazului prezinta interes deosebit din mai multe puncte de vedere : geologic, geomorfologic, paleontologic, peisagistic, si are o biodiversitate deosebita.

Parcul este localizat in Muntii Hasmas, pe raza judetelor Neamt si Harghita. Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas ce are ca arii protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare – Piatra Singuratica si Hasmasul Negru.

Citeste tot