Piesa de teatru ”Maitreyi” – 12 noiembrie – Cluj-Napoca

Piesa de teatru ”Maitreyi” - 12 noiembrie - Cluj-Napoca

Maitreyi, pentru prima dată pe scena teatrului românesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade.

Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca ,,lectură obligatorie”. A doua întâlnire: o recitești după 30 de ani și realizezi că este mai mult decât frumoasă povestea de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi.

,,Maitreyi” este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire. El a scris ,,Maitreyi” după ce a fost dat afară din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca răspuns, revoltată de apariția romanul lui și de toate fanteziile de amor pe care le mărturisește și care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul său a trăit la o intensitate paroxistică, dincolo de reguli, prejudecăți, religie, cultură. Spectacolul are la bază o dramatizare dublă, realizată după romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu intervenții din ,,Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi. Este prima dată când aceste două puncte de vedere se întâlnesc pe o scenă de teatru. Transpunerea scenică a acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?

Distributie: MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de ani ,AILYIN CADIR – Maitreyi la 16 ani, VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade, DORU ANA – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi, ANCA SIGARTAU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, JASMINE ILIESCU – Chabu, sora lui Maitreyi în vârstă de 8 ani, CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verișoara lui Maitreyi, MARIUS CHIVU – Mantu, verișorul lui Maitreyi, RADU MICU – Harold, prietenul lui Eliade ,TEODORA GAROFIL – servitoarea.

 Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 100 lei.

Categoria II: 80 lei.

Categoria III: 60 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Național din Cluj – Napoca, luni, 12 noiembrie, ora 19!

Ne vedem acolo!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.