Detalii politicoase

Detalii politicoaseAş putea spune că m-am săturat de lipsa de bune maniere şi de importanţa pe care o au aparenţele, dar am să fac o ghiduşie şi-am să mă axez pe ceva frumos fiindcă ştiu că se poate. Da, se poate să fim buni, mai buni.

Avem în noi acea esenţă divină, pe care dacă o accesăm ne putem bucura împreună de o viaţă plină.

Mi s-a-ntâmplat într-o seară să am nevoie de un taxi, până aici nimic neobişnuit. Surpriza cea mare a venit atunci când am fost întrebată dacă vreau să ascult un anume tip de muzică, ori poate doresc linişte. Am avut numeroase experienţe legate de faptul că maşina e a şoferului şi atunci era necesar să mă conformez. Tonul vocii celui care era atent la detalii şi pentru care eram un client de care voia să abiă grijă, era unul cald şi binevoitor. Pentru că mi-a plăcut această atitudine şi până la urmă acest respect de sine (căci atunci când îi respecţi pe alţii te respecţi pe tine), mi-am promis că-l voi menţiona cândva şi mă bucur că am făcut-o.

Am descris această scenă pentru a demonstra că lucrurile frumoase, gesturile nobile şi sănătatea sufletului nu costă averi, ci doar puţină atenţie la detalii, grijă şi respect.

O altă imagine frumoasă pe care am trăit-o de curând şi pe care vă rog s-o desenaţi cu ochii minţii, e aceea a unui domn plin de respect faţă de sine. Un domn îmbrăcat impecabil, o atitudine asortată şi un detaliu ce mi-a atras îndată atenţia: o umbrelă. Umbrela în sine nu avea ceva ieşit din comun, dar modul în care era purtată pe braţ ( căci nu mai ploua) vorbea foarte frumos despre posesor. Şi când mă refer la poziţie şi gesturi nu vorbesc despre aparenţe sau lucruri superficiale fiindcă toată această atitudine vine din interior, dintr-un trai interior frumos. Desigur că există şi posibilitatea nefericită de a imita gesturi sau posturi pentru a da bine, doar că… se simt de la o poştă.

Până la urmă politeţea nu reprezintă ceva nou, ci se găseşte în noi. Atenţia la detalii ( care pleacă de la modul în care stă gulerul cămăşii şi ajung până la felul în care vorbeşti şi scrii), la gesturi reprezintă uneltele bunelor maniere şi pentru a te putea bucura de existenţa lor e bine să le practici cât mai des.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.