Recomandare lectură "Atunci, acolo ... la Auschwitz - Oliver Lustig"

Recomandare lectură “Atunci, acolo … la Auschwitz – Oliver Lustig”

Bunicul meu adora să citească, avea o bibliotecă foarte mare şi îmi amintesc că citea mereu. Bunicul meu avea obiceiul de a-şi semna cărţile şi nota pe fiecare carte data în care a fost cumpărată. De curând, am făcut în vizită şi mi-am ales câteva cărţi din bibliotecă. Am găsit una foarte interesantă, mai ales că mie îmi place să citesc despre ce s-a întâmplat în lăgarele naziştilor. Cartea „Atunci, acolo la Auschwitz” prezintă  povestea …

Citeste tot

Piesa de teatru ”Hoții de frumusețe” - 27 mai - Cluj-Napoca

Piesa de teatru ”Hoții de frumusețe” – 27 mai – Cluj-Napoca

HOȚII DE FRUMUSEȚE – PREMIERĂ MONDIALĂ după romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner. În fiecare dintre noi există un hoț de frumusețe. Și în fiecare dintre noi există un moment în care acest hoț își dă cagula jos și se întreabă: “Când începi să te naști cu adevărat? Există tinerețe veșnică? Ce înseamnă prietenia și trădarea? Furând frumusețea altei persoane reușești să fii fericit? Poți să iubești pe cineva cu adevărat?” La 20 de ani …

Citeste tot

Recomandare lectură ”Adio, Africa - Corinne Hofmann”

Recomandare lectură ”Adio, Africa – Corinne Hofmann”

Tot mai puțină lume citește în zilele noastre, majoritatea dau vina pe lipsa timpului, eu cred că dacă vrei să citești și îți dai seama cât de important e, cât de mult te ajută să te relaxezi, îți poți face și timp. Una din cărțile mele dragi este ”Adio, Africa” a doua carte ce prezintă viața unei femei curajoase. Prima carte, ”Îndrăgostită de un masai” am citit-o pe nerăsuflate și mi-a plăcut foarte mult. M-a …

Citeste tot

Maitreyi – o poveste spusă de amândoi

Maitreyi – o poveste spusă de amândoi

O sală plină. Un loc liber se mai poate găsi doar între cele reținute ca și rezervă. Forfotă. Fiecare își caută încet locul. Într-un final, lumea s-a mai liniștit, anunțurile legate de închiderea telefoanelor mobile fiind deja ascultate de câteva ori. Luminile încă erau aprinse când pe culoarul din mijloc a apărut Ea. Maitreyi. Maia Morgenstern. Maitreyi la o vârstă înaintată, înveșmântată în tradiționalele haine indiene. Cu foile în mână, tristă, îmbătrânită, Maitreyi începe să …

Citeste tot

Piesa de teatru ”Maitreyi” - 12 noiembrie - Cluj-Napoca

Piesa de teatru ”Maitreyi” – 12 noiembrie – Cluj-Napoca

Maitreyi, pentru prima dată pe scena teatrului românesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade. Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca ,,lectură obligatorie”. A doua întâlnire: o recitești după 30 de ani și realizezi că este mai mult decât frumoasă povestea de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire. El a scris ,,Maitreyi” după ce a fost dat afară din …

Citeste tot

Coliba Unchiului Tom – Harriett Beecher-Stowe, 1852

coliba-unchiului-tomDaca vrei sa te relaxezi, atunci citeste o carte, o carte de suflet despre suferinta negrilor. Autoarea, Harriett Beecher-Stowe, romanciera si abolitionista de origine americana, s-a nascut la 14 iunie 1811.

Coliba Unchiului Tom (Uncle’s Tom Cabin or Life Among the Lowly) este un roman anti-sclavie, publicat in 1852, fiind cel mai bine vandut roman al secolului al XIX – lea, si a doua vanduta carte a secolului dupa Biblie. In anul 1854, s-au vandut peste 300 000 de exemplare doar in Statele Unite. Legenda spune ca la inceputul razboiului civil, Abraham Lincoln s-ar fi intalnit cu autoarea si ar fi declarat : „Deci aceasta este mica doamna care a pornit acest mare razboi.”

Citeste tot

Perfume: The story of a murderer – 2007

perfumePerfume: The story of a murderer se bazeaza pe unul dintre cele mai bine vandute best-seller-uri, “Parfum”. Regizorul filmului este Tom Tykwer, regizor cotat ca unul dintre cei mai interesanti regizori germani din aceasta perioada. Perfume: The story of a murderer s-a filmat in Franta si Catalonia, si a avut un buget de 60 de milioane de euro. Tom Tykwer a participat si la realizarea muzicii, el a declarat ca “puterea olfactiva a filmului va fi exprimata muzical”. Nota acordata de public filmului este 7,5. Genul filmului este o combinatie intre drama, crima, dragoste si thriller.

Citeste tot

Memoriile unei gheise – Arthur Golden

copertaO carte despre o lume necunoscuta noua, dar atat de familiara acelei lumi.

Autorul, Arthur Golden, s-a nascut in Chattanooga, Tennessee si a studiat la Colegiul Harvard in 1978 despre istoria artei si s-a specializat in arta japoneza, iar in 1980 si-a terminat studiile de masterat in istoria si civilizatia Japoniei. “Memoriile unei gheise” este primul roman al autorului si a fost necesara

Citeste tot