Lumina din întuneric de Sharon Cameron recomandare lectură

Lumina din întuneric de Sharon Cameron – o nouă lectură aparte

Lumina din întuneric de Sharon Cameron este o nouă lectură despre un subiect preferat. Deși am citit destul de multe mărturisiri din acea perioadă, fiecare lectură aduce noi detalii. Exterminarea evreilor a fost văzută de fiecare în parte diferit. Oamenii au fost încercați de diferite emoții și e interesant de analizat.

Minunata carte nu putea lipsi din biblioteca mea. O puteți comanda de pe Libris. În categoria Belestristică, veți găsi multe titluri și despre această temă.

Lumina din întuneric – altruism dus la capăt

Cele mai multe povești despre evrei, lagăre și război, ne învață lecții de bunătate. De cele mai multe ori, puterea de sacrificiu și altruism unora, a salvat multe vieți.

Stefania provine dintr-o familie numeroasă. Când merge cu mama ei la oraș, în vizită la surorile mai mari, se îndrăgostește de viața de acolo. Își convinge mama să o lase să lucreze în oraș. Promite că va trimite bani periodic. Bani care vor ajuta ferma să supraviețuiască și să  aibă o viață mai bună.

Familia Diamant – o nouă viață

Ajunsă la oraș, trebuie să-și găsească ceva de lucru. Familia Diamant o angajează ca vânzătoare în magazinul lor. O acceptă rapid ca pe o fiică. Casa lor devine și casa ei. Începe să aibă o viață bună, să învețe multe lucruri utile în comerț. Viața frumoasă și liniștită este înlocuită cu viața plină de temeri.

Armata germană invadează orașul și viața frumoasă a oamenilor. Familia Diamant, fiind evrei, sunt mutați în ghetou. Banii și bijuteriile, doamna Diamant îi împarte la 5. Încă o dovadă că o consideră parte din familie.

Stefania și dorința de a ajuta

Stefania este catolică, deci ea nu ajunge în ghetou. Și ea reprezintă șansa familiei Diamant de a supraviețui condițiilor din ghetou. Vinde lucrurile de valoare și le duce mâncare în ghetou. O face pentru familia care a considerat-o o fiică. Dar o face și pentru fiul lor, Max pentru care nutrește altfel de sentimente. Își riscă libertatea nu o dată pentru a le duce cele necesare. Și chiar dacă doamna Diamant o ceartă, ea nu încetează să-i ajute.

Fusia se împarte între a-și îngriji sora de 6 ani, Helena, și fuga continuă de a căuta hrană pentru familia Diamant. Ar face orice pentru a-i ajuta, scăpa din ghetou. Însă nu e posibil să-i salveze pe toți. Însă face tot ce poate pentru a ajuta. Pe toată lumea. Indiferent de riscuri și consecințe.

Nici nu îmi pot imagina cum e să riști totul pentru a-i salva pe alții. Dincolo de frică, e un sentiment de altruism, iubire față de aproapele tău. Aceasta este lecția pe care trebuie să o învățăm din cartea, Lumina din întuneric.  

16 thoughts on “Lumina din întuneric de Sharon Cameron recomandare lectură”

  1. Clar, este o carte pe care trebuie să o citesc și eu, pentru că intuiesc că îmi va mai ciza puțin pornirea egoistă pe care o mai experimentez câteodată.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.