Lumina din întuneric de Sharon Cameron recomandare lectură

15

Lumina din întuneric de Sharon Cameron – o nouă lectură aparte

Lumina din întuneric de Sharon Cameron este o nouă lectură despre un subiect preferat. Deși am citit destul de multe mărturisiri din acea perioadă, fiecare lectură aduce noi detalii. Exterminarea evreilor a fost văzută de fiecare în parte diferit. Oamenii au fost încercați de diferite emoții și e interesant de analizat.

Minunata carte nu putea lipsi din biblioteca mea. O puteți comanda de pe Libris. În categoria Belestristică, veți găsi multe titluri și despre această temă.

Lumina din întuneric – altruism dus la capăt

Cele mai multe povești despre evrei, lagăre și război, ne învață lecții de bunătate. De cele mai multe ori, puterea de sacrificiu și altruism unora, a salvat multe vieți.

Stefania provine dintr-o familie numeroasă. Când merge cu mama ei la oraș, în vizită la surorile mai mari, se îndrăgostește de viața de acolo. Își convinge mama să o lase să lucreze în oraș. Promite că va trimite bani periodic. Bani care vor ajuta ferma să supraviețuiască și să  aibă o viață mai bună.

Familia Diamant – o nouă viață

Ajunsă la oraș, trebuie să-și găsească ceva de lucru. Familia Diamant o angajează ca vânzătoare în magazinul lor. O acceptă rapid ca pe o fiică. Casa lor devine și casa ei. Începe să aibă o viață bună, să învețe multe lucruri utile în comerț. Viața frumoasă și liniștită este înlocuită cu viața plină de temeri.

Armata germană invadează orașul și viața frumoasă a oamenilor. Familia Diamant, fiind evrei, sunt mutați în ghetou. Banii și bijuteriile, doamna Diamant îi împarte la 5. Încă o dovadă că o consideră parte din familie.

Stefania și dorința de a ajuta

Stefania este catolică, deci ea nu ajunge în ghetou. Și ea reprezintă șansa familiei Diamant de a supraviețui condițiilor din ghetou. Vinde lucrurile de valoare și le duce mâncare în ghetou. O face pentru familia care a considerat-o o fiică. Dar o face și pentru fiul lor, Max pentru care nutrește altfel de sentimente. Își riscă libertatea nu o dată pentru a le duce cele necesare. Și chiar dacă doamna Diamant o ceartă, ea nu încetează să-i ajute.

Fusia se împarte între a-și îngriji sora de 6 ani, Helena, și fuga continuă de a căuta hrană pentru familia Diamant. Ar face orice pentru a-i ajuta, scăpa din ghetou. Însă nu e posibil să-i salveze pe toți. Însă face tot ce poate pentru a ajuta. Pe toată lumea. Indiferent de riscuri și consecințe.

Nici nu îmi pot imagina cum e să riști totul pentru a-i salva pe alții. Dincolo de frică, e un sentiment de altruism, iubire față de aproapele tău. Aceasta este lecția pe care trebuie să o învățăm din cartea, Lumina din întuneric.  

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. O carte care mi-ar merge la suflet, aşa cred că este aceasta pe care ai recomanadat-o în articol.
    Mi-ar plăcea tare mult să o citesc, de aceea mi-am notat titlul.
    Mulţumesc!

  2. Clar, este o carte pe care trebuie să o citesc și eu, pentru că intuiesc că îmi va mai ciza puțin pornirea egoistă pe care o mai experimentez câteodată.

  3. cristina dragomir on

    La Holocaust sunt acum. Citesc Baiatul care l-a urmat pe tatal sau la Auschwitz si este o carte document. Ti-o recomand.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ciobănesc german
Kira, puiul meu de ciobănesc german

Kira, câinele care mi-a schimbat viața Eu am avut întotdeauna acasă cățel și pisică. Dar nu mi-am putut imagina că...

Close