3 cărți Cartemma speciale

Cărți Cartemma speciale – nu le rata

Cel mai bine poți surprinde pe cineva, cu povești minunate. Lectura ne ajută să visăm și să ne bucurăm de poveste. Îmi fac mereu timp pentru citit. Alternez pentru că îmi doresc să am parte de diferite povești. Poveștile pentru copii îmi plac tot mai mult, mai ales când îmi doresc ceva aparte.

Citesc singură, dar și împreună cu nepoțica mea. Împreună, lectura este mai deosebită și mă surprinde cât de curioasă este. Cărți Cartemma speciale trebuie să avem în bibliotecă și să le răspândim cu drag.

O singură găină – scrisă de Katie Smith Milway,

ilustrată de Eugenie Fernandes

O singură găină. Un împrumut mic poate aduce o schimbare uriașă. Trebuie doar să muncești pentru visul tău. Și chiar să îndrănești să visezi că poate deveni realitate.

cărți Cartemma speciale

Kojo este un băiețel orfan de tată. Datoria lui morală este să o ajute pe mama lui. Banii sunt puțini, iar școala iese din calcule. Muncește cât poate pentru a ajuta. Dar simte că poate face mai mult. Îndrăznește!

În satul unde locuiește, oamenii strâng bani pe care îi oferi împrumut unei familii. Când vine rândul lor, mama optează pentru un cărucior de transportat lemne la piață. Mărunțișul care rămâne, Kojo îl cheltuie pe o găină. Sursă de hrană sănătoasă, dar și sursă de venit.

Descoperă cum Kojo a reușit cu o singură găină să ajungă să își înființeze propria fermă. Obstacole au fost la tot pasul. Dar nu s-a dat bătut și a reușit. Visul lui a devenit realitate. Însă nu a uitat să-i ajute și pe cei din jur cu mici împrumuri. Cele mai importante în momentul cheie!

cărți Cartemma speciale

Capra lui Beatrice – scrisă de Page McBrier,

ilustrată de Lori Lohstoeter

Capra lui Beatrice. Beatrice este o fetiță din Africa. Viața ei este grea și înseamnă doar treburi casnice pentru supraviețurie. Școala este doar un vis frumos, însă financiar pare imposibil. Ajutorul din partea comunității vine sub forma unei căprițe albe. Este greu pentru Beatrice să înțeleagă rostul unei capre. Cum o va ajuta căprița, Mugisa?

cărți Cartemma speciale

Prima dată i se construiește un adăpost și este bine îngrijită. Drept răsplată, Mugisa fată doi puiuți. Laptele este pentru ei, dar pe măsură ce ei cresc, rămâne lapte pentru familie. Când laptele este destul, restul se vinde vecinilor. Fiecare monedă, Beatrice o adună cu grijă. Într-o zi, mama îi dă vestea bună. Banii sunt suficienți pentru a plăti taxele școlare. Beatrice nu poate fi mai fericită. Există copii care chiar își doresc să ajungă la școală și să învețe!

cărți Cartemma speciale

Astăzi eu gătesc – de Ioana Vlad-Munteanu

Astăzi eu gătesc. Copilului tău îi place să te ajute când gătești? Atunci e ideal să-l primești alături de tine. Împreună puteți realiza preparate gustoase, dar rapide și ușoare pe care le va adora, mai ales pentru că a muncit la ele.

cărți Cartemma speciale

Rețetele propuse sunt sănătoase, colorate și tentante. Gătitul cu cei mici poate fi mai dificil, procesul poate dura mai mult. Da ce contează atunci când ei se distează, însă se simt și importanți? Iar rezultatul este mereu mai gustos!

cărți Cartemma speciale

Oferă cadou de sărbători cărți Cartemma speciale! Poți alege dintr-o mulțime de titluri simpatice. Vorbim despre povești frumoase, educative, cărți cu ilustrații uimitoare! 

22 thoughts on “3 cărți Cartemma speciale”

  1. Cărţile sunt un cadou minunat pentru cei care le iubesc. Iar copiii, dacă sunt educaţi în sensul acesta, le vor aprecia şi vor fi fericiţi să le primească.
    Cele trei cărticele de la Cartemma sunt foarte frumoase şi interesante, le voi căuta şi eu.
    Mulţumesc pentru recomandare!

    Reply
  2. Foarte emotionante imi par primele doua carticele. Sa nu mai zic ca sunt si minunat ilustrate. Cu siguranta sunt pe placul celor mici. Idei numai bune de cadouri, ca tot vin mosii.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.