Ghid pentru a alege bicicleta potrivită pentru tine

Alege cu atenție bicicleta potrivită

Ne dorim să facem mai multă mișcare. Bicicleta pare cea mai bună opțiune. Ea combină mișcarea cu natura, dar și timp petrecut cu familia. Însă trebuie să alegi cu atenție bicicleta potrivită. Și cum să faci alegerea bună când există atât de multe variante? Promoțiile ne distrag atenția, însă nu trebuie să cumpărăm pe grabă.

Piața oferă numeroase modele încât alegerea e tot mai grea. Dincolo de aspectul fizic, bicicleta trebuie aleasă după niște criterii tehnice. Acest ghid te va ajuta să faci alegerea bună în funcție de nevoile tale.

Ghid pentru a alege bicicleta potrivită

Orice lucru pe care îl cumpărăm, e bine să să respecte câteva criterii. Nu e vorba doar că investim niște bani. Acel lucru trebuie să deservească în totalitate nevoile noastre exact așa cum ne dorim.

 • bugetul tău

Ideal ar fi să stabilim un buget. Biciclete există pentru toate buzunarele. Însă nu vrei să cumperi ceva ieftin, dar nici ceva prea scump pentru ceea ce ai tu nevoie. Stabilește un buget cu un plus, minus variabil redus.

 • unde vei călători cu ea

Dacă vrei să folosești bicicleta pentru a te deplasa în oraș, alege din aceste modele de biciclete de oraș. Aceasta ar trebui să fie pliabilă, bara dintre șezut și ghidon să fie lăsată. Frânele să fie impecabile pentru mers în oraș deoarece traficul haotic ne va ajuta să ne păstrăm în siguranță. Bicicleta de oraș nu trebuie să fie grea, dar ușor de pedalat. Nu strică și un mic coșuleț în față, care e tare practic.

 • aventuri în natură cu bicicleta

Îți place natura și adrenalina? Le combini cu mersul pe bicicletă? Atunci trebuie să optezi pentru cea mai bună variantă dintre aceste biciclete de munte.

Bicicleta de munte trebuie să fie rezistentă și cu poziții de conducere stabile în poziție verticală. Ea trebuie să fie mai robustă, pentru a face față traseului dificil, dar și să fie fiabilă. Atenție și la sistemele de suspensie.

Iubitor de ciclism cu probleme de sănătate?

Munca de birou ne obligă să stăm multe ore în aceeași poziție. Cursurile sunt online, deci cu ochii într-un ecran și stat pe scaun. Toate acestea ne deteriorează starea de sănătate și fac dificilă mișcarea, chiar și cu bicicleta. Voi puteți opta pentru o o bicicletă electrică sau hibrid. Aceste opțiuni sunt tot mai populare datorită puterii motorului susținut de baterii încorporate. Poți și tu să faci mișcare alături de familie sau prieteni, în ciuda problemelor de mobilitate. Te vei bucura de compania lor, de frumusețea naturii, dar te vei simți și în siguranță.

Alege bicicleta potrivită pentru tine și ieși cât mai mult să te plimbi cu ea. Îți va da o stare de bine și garantat îți vei încărca bateriile pentru o bună perioadă de timp! 

Foto

18 thoughts on “Ghid pentru a alege bicicleta potrivită pentru tine”

 1. La fix a venit acest articol! Chiar eram în căutarea unei biciclete pentru mine, pentru că îmi doresc să învăț să merg pe bicicletă. 😀 Va trebui să aleg cu grijă.

  Reply
 2. Cand mi-am cumparat anul acesta bicicleta pentru mine a contat sa ajung imediat cu picioarele jos de pe pedale. Sa fie de o marime mai mica decat ar crede maroritatea ca mi se potriveste. Iar la culoarea nu am vrut roz, rosu, galben sau portocaliu. Asa ca mi-am luat una albastra 😀
  Sincer, nu stiu ce tip este. Are roata potrivita pentru stabilitatea pe care o vreau eu. Pentru mine a contat soliditatea, roata si inaltimea de la sa la asfalt. Cred ca este cam baietoasa dar sincer nu imi pasa 🙂

  Reply
 3. Cand eram noi copii bicicleta era cel mai dorit cadou, dar acum nu mai e chiar asa. Fiul meu a avut 3 biciclete primite cadou si nu ia placut nici una asa ca am renuntat la ideea ca o sa mearga pe bicicleta si am trecut la trotineta. 🙂

  Reply
 4. De vreo 3 ani mă tot gândesc serios să-mi cumpăr o bicicletă. Vestea proastă este că am aflat că nu am voie bicicletă din cauza problemelor de la coloană. Dar, voi folosi informaţiile tale pentru a cumpăra o bicicletă cadou.

  Reply
 5. De când cu CoronaVirus folosesc aproape zilnic bicicleta în loc de mijloacele de transport în comun. Am un model vechi, dar își face încă treaba prin oraș. Mi-ar plăcea sa încerc o varianta mai moderna, cum sunt bicicletele pliabile, ușor de transportat.

  Reply
 6. Eu am luat o bicicleta acum ceva timp doar ca dupa un an am rams insarcinata. Apoi am zis sa astept sa creasca copilul si sa mergem amandoua cu bicicletele si … iar a aparut ceva . In concluzie am bicicleta de 7 ani si am mers foarte putin cu ea

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.