Interviu Ioana Pojar, procedurile de remodelare corporală

Discutăm despre remodelare corporală cu Ioana Pojar, salon Slim&Beauty

Ioana Pojar, de la salonul Slim&Beauty, Florești, Cluj, ne-a dat o mulțime de detalii importante despre epilarea definitivă. Pentru că în salonul ei, există și proceduri de remodelare corporală, mi s-a părut oportun să discutăm despre ele.

Venirea primăverii ne duce cu gândul la vacanța de vară, mersul la plajă. Ne dorim o siluetă de invidiat și recurgem la diverse ajutoare. Tehnologia vine în ajutorul nostru, și nu pot decât să fiu extrem de recunoscătoare.

Proceduri de remodelare corporală –

de real ajutor și discutate în amănunt

Ioana a fost de acord să ne răspundă la întrebări despre procedurile de remodelare corporală. Detalii care sunt bine de știut și de reținut, pentru a ști ce să alegem.

1* Întrebare: Ioana,  mă bucur tare mult că ai acceptat să ne răspunzi la câteva noi întrebări. Pentru că se apropie sezonul cald, aș vrea să povestim despre procedurile de remodelare corporală care se pot face la tine în salon.

Răspuns: Eu îți mulțumesc pentru invitație. În centrul nostru, poți beneficia de o gamă foarte diversificată de tratamente corporale, practic toate procedurile existente momentan pe piață în materie de remodelare corporală:

  • drenaj limfatic manual sau presoterapie,
  • criolipoliza 360°,
  • cavitație simplă sau vacuumatică,
  • radiofrecvență multipolară sub diverse forme,
  • lipolaser, masaj endermologic cu ultrasunete,
  • radiofrecvență bipolară, infraroșu și microcurenți,
  • vacuum simplu sau combinat cu role sau radiofrecvență,
  • electrostimulare musculară, împachetări la cald,
  • maderoterapie, masaj anticelulitic manual sau cu bețe de bambus,
  • HIFU.

2* Întrebare: Ne dorim rezultate rapide, vizibile, însă care sunt recomandările în paralel cu procedurile?

Răspuns: Trebuie avut în vedere că procedurile acestea au ca scop, așa cum arată și denumirea, remodelarea sau reducerea țesutului adipos până la obținerea formei corporale optime, ajută totodată și în scăderea în greutate, dar nu o determină. Pentru a ajunge la rezultatul dorit, este nevoie de muncă în echipă. Alături de tratamentul ales se recomandă un stil de viață sănătos, iar unde este necesar și urmarea unei diete asistate de nutriționist. Există câteva produse alimentare care favorizează retenția de lichide în organism sau acumularea de grăsimi. Cafeaua, excesul de sare, produsele lactate cu conținut mare de grăsimi, alcoolul, țigările trebuie în mod special evitate datorită efectelor nocive bine cunoscute asupra organismului. Vitaminele naturale sunt extrem de necesare în această situație. Siliciul, extractele marine și vegetale au efecte de drenaj, de activare a circulației și de distrugere a grăsimilor.

** Este important totodată să se consume cei 2 litri de apă pe zi, mai ales între mese și să nu uităm nici de efortul fizic.

**Niciun tratament corporal nu poate garanta obținerea rezultatelor dorite dacă nu este susținut și înafara salonului de remodelare, find asociat cu o disciplină alimentară și efortul fizic. Știi cum se spune: Sport, dietă și masaj.


3* Întrebare: Spune-ne puțin despre fiecare procedură de remodelare corporală, în parte. De câte ședinte este nevoie pentru rezultate, iar apoi pentru menținere?

Răspuns: Toate tratamentele de remodelare corporală au ca efect denaturarea în vederea eliminării țesutului adipos și stimularea sistemului limfatic prin diverse metode (încălzire, răcire, stimulare mecanică, unde laser, radiofrecvență, ultrasunete etc.). Odată degradate adipocitele, conținutul compus din trigliceride, colesterol, acizi grași, toxine este absorbit de limfă și drenat prin sistemul limfatic, prelucrat și eliminat. Tot acest proces fiziologic, durează în timp și este necesar să se parcurgă toate etapele. Spre exemplu, pentru a trece de la un grad la altul al celulitei este nevoie de 2 luni.

remodelare corporală

*** Voi încerca, pe scurt să descriu câteva dintre proceduri. Ele se regăsesc în echipamentele noastre fie în varianta simplă, fie combinate între ele, într-un singur manipul de lucru, putând astfel trata în același timp și cu mai multe tehnologii în vederea obținerii unui rezultat cât mai rapid.

  • Drenajul limfatic/Presoterapia este procedura cu care se începe fiecare tratament deoarece este foarte importantă restabilirea echilibrului limfatic al organismului, având în vedere importanța sistemului limfatic în procesarea și eliminarea toxinelor. Rezultatele se văd imediat după ședință, se elimină excesul de lichide, ai senzația că ți-au rămas mici pantofii sau inelele. Se recomandă 10-12 ședințe și minim o ședință de întreținere săptămânală.
  • Criolipoliza 360°  combinată cu vacuum pulsant și încălzire inițială la 42°, are ca scop încălzirea și lichefierea urmată de răcirea controlată a țesutului adipos până la -11° și aducerea acestuia la pragul de degradare, apoi de eliminare. Procedura este foarte simplă, nedureroasă și cu efecte vizibile încă de la prima ședință (între 4-12 cm după fiecare tratament, în funcție de volumul țesutului adipos și de zonă). Se pot efectua maxim 3 ședințe/an/zonă la interval de minim 2 luni. Efectul este vizibil la 3-4 săptămâni de la efectuarea ședinței cu maxim de rezultat după 6 săptămâni.
  • Cavitația cu ultrasunete este o metodă eficientă de tratare a celulitei fiind considerată o alternativă non invazivă si non agresivă a liposucției. Nu se simte durere, nu există complicații sau timpi de recuperare. Se bazează pe efectul ultrasunetelor de joasă frecvență (40KHZ), iar datorită presiunii pe care o generează provoacă formarea de mici bule de gaz (bule cavitaționale) care pătrund în celula adipoasă și prin implozia lor rupând membranele celulelor adipoase. În numai câteva ședințe de tratament se poate observa diminuarea țesutului adipos. În mod normal, se efectuează 6/10 ședințe de tratament/zonă. Tratamentul este localizat, lucrându-se pe zonele cu probleme timp de 15-20 de minute. Se recomandă maxim 2 ședințe săptămânal pe timpul tratamentului și 2-3 ședințe lunare pentru întreținere.
  •  Tratamentele cu radiofrecvență sunt utilizate pentru remedierea diverselor afecțiuni sau inestetisme corporale și faciale, cum ar fi: celulita și tampoanele de grăsime rămase după cura de slăbire, pielea flască și vergeturile, bărbia dublă, ridurile etc. Aceste tratamente sunt, totodată, ideale pentru persoanele care au piele lăsată sau flască, radiofrecvența fiind recomandată ca o alternativă la operațiile chirurgicale. Principiul pe baza căruia funcționează Radiofrecvența permite focusarea energiei emisă de undele radio de înaltă frecvență la nivelul dermului, evitând propagarea în întregul organism. La nivelul dermului, radiofrecvența multipolară (tripolară, hexapolară etc.) acționează multiplicat contractând puternic fibrele de colagen și elastină, responsabile cu aspectul neted al pielii. Totodată, în timpul ședinței cu radiofrecvență temperatura zonei tratată este de 41-42°C. Se recomandă în medie 8 – 10 ședințe la un interval de 3-6 zile între ședințe, durata unei ședințe este de 20-30 minute în funcție de zonă. Pentru întreținere, se recomandă 2-4 ședințe lunar.
  •  Masajul vaccumatic combinat sub diverse forme are la bază acțiunea de absorbție – rurale efectuată de ruloul-ventuză specific aparatului, ce permite acțiunea în profunzimea țesutului. Pliul tegumentar este aspirat prin intermediul vacuumului între cilindrii mobili situați în interiorul capului de tratament. O ședință efectuată pe toate părțile afectate de celulită nu poate dura mai mult de 45 de minute, un tratament eficient incluzând minim 10 – 20 de ședințe la intervale de 2 – 3 zile. După primele 2 – 3 ședințe, majoritatea clienților vor observa că celulita se superficializează și va fi mai vizibilă (pentru că este adusă la suprafață), urmând ca în viitoarele ședințe de vacuum să fie diminuată până la dispariție. În continuare se recomandă un tratament de întreținere efectuat o dată la fiecare 1-2 săptămâni.
  • Lipomasajul endodermic este tot un tip de masaj sub presiune dar efectuat cu aplicatori de volum mai mare, aparatul execută mișcări de “dute-vino” pe suprafața corpului, în timp ce aspiră o porțiune de piele între două role motorizate, tratează astfel țesutul conjunctiv cutanat și subcutanat, țintind celulita și favorizând eliminarea toxinelor. Stimulează schimburile celulare și mobilizează țesutul, restabilind fermitatea și reducând până la dispariție aspectul de coajă de portocală al pielii. Reduce retenția de apă prin impulsionarea circulației limfatice și venoase. în cele 2 echipamente performante pe care le deținem, acest tip de masaj este îmbunătățit cu radiofrecvență bipolară, ultrasunete, unde infraroșii care contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui, creşterea nivelului de oxigen active și accelerarea detoxifierii și microcurenți care generează impulsuri electrice cu efect de acupunctură ce restabilesc echilibrul ionic al celulelor, stimulează excreţia de proteină brută, aminoacizi, lipide, de îndepărtare a deşeurilor metabolice prin drenaj limfatic ușor. Durata unui tratament este de 20-45 minute în funcție de zonă. Rezultatele sunt vizibile după 2-3 tratamente. Sunt recomandate 2-3 tratamente săptămânal timp de 6-8 săptămâni și 1 ședință de întreținere/săptămână.
  •  Lipolaser este o procedură nouă, neinvazivă și nedureroasă, undele laser creează un semnal chimic la care celulele de grăsime răspund prin deschiderea porilor membranei celulare, descompunerea trigliceridelor în glicerol, apă și acizi grași liberi. Faza următoare a tratamentului presupune eliminarea acestora prin canalele membranei celulare. Terapia cu Lipolaser are ca rezultat reducerea țesutului gras din zona tratată, efect vizibil chiar și după prima ședință. Tratamentul cu Lipolaser se poate întinde pe durata a 4-6 săptămâni, 2-3 ședințe pe săptămână cu durata de 30-40 de minute.
  •  Electrostimularea musculară și împachetările la cald sunt proceduri foarte cunoscute și nu cred că e cazul să insist asupra lor. Ce mai vreau să precizez este că pe lângă procedurile de remodelare cu diverse echipamente, în centrul nostru puteți găsi și proceduri efectuate manual sau cu diverse instrumente de lemn cum sunt masajele anticelulitice manuale, maderoterapia sau masajul cu bețe de bambus.
  • Pe lângă aceste proceduri deja recunoscute realizăm și alte tipuri de tehnici cu efecte de remodelare, lifting corporal sau tonifiere, cum ar fi HIFU sau Dermapenul, dar asupra acestora putem discuta pe viitor.

4* Întrebare: Există proceduri de remodelare coporală care sunt mai eficiente în paralel?

Răspuns: Bineînțeles, în funcție de necesitățile fiecăruia stabilim, în urma evaluării inițiale, procedurile potrivite, în așa fel încât rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. În unele situatii, cu cât combinăm mai multe proceduri, cu atât tratamentul este mai eficient și rezultatele sunt mai rapide deoarece tratăm problema cu mai multe tipuri de „arme”. Ca și tehnici de lucru se efectuează inițial pregătirea țesutului urmată de proceduri care afectează celulele țintă, țesutul adipos, după care venim cu alte proceduri pentru a ajuta la drenarea și eliminarea lor. Combinațiile pot fi efectuate cu echipamente diferite (ultrasunete, radiofrecvență, lipolaser, urmat de vacuum sau masajul endodermic) sau în același timp dacă echipamentul permite acest lucru. Noi avem 3 echipamente care combină diverse proceduri în același timp.

5* Întrebare: Pot exista efecte secundare? Cui nu i se recomandă aceste proceduri sau cine ar trebui să le evite?

Răspuns: Ca la orice tratament, există și persoane cărora le sunt contraindicate procedurile de remodelare corporală datorită stării fizice sau problemelor de sănătate. Printre acestea putem aminti câteva: piele care nu este intactă indiferent de motiv, boli dermatologice, boli cardio-vasculare, boli infecțioase progresive, boli respiratorii sub diverse forme (astm, etc.), tumori sau boli canceroase, celor care au suferit o intervenție chirurgicală cu mai puțin de 4 luni, convalescența după o operație, diabetici, epilepsie, în apropierea zonelor varicoase, femeilor însărcinate sau la minim 6 săptămâni după sarcină, flebită și tromboflebită, hernie, hipertiroidie, inflamații, febră, tumori, persoanelor aflate sub tratament cu medicamente anticoagulante, menstruație, persoane care au tije metalice, stimulatoare cardiace electronice, sterilet metalic sau alte implanturi metalice, piele extrem de sensibilă sau o fragilitate capilară mare, pseudoatrofie (injecții cu cortizon), sensibilitate la căldură, spasmofilie, tensiune arterială anormală.

6* Întrebare: Care este procedura cel mai des solicitată de cliente și de ce anume?

Răspuns: Nu am realizat o statistică, dar cred că procedurile cel mai des solicitate, mai ales în ultimele luni, au fost Lipomasajul și Criolipoliza, pentru rezultatele rapide și timpul scurt în care se obțin.

7* Întrebare: Țin cont clientele de recomandările tale sau își aleg singure procedura de remodelare?

Răspuns: Nu doar clientele solicită aceste proceduri, ci și domnii, se observă o tendință de creștere a numărului de clienți. La prima vizită în salon se face o evaluare, inclusiv a parametrilor corporali, se întocmește fișa clientului și se recomandă procedurile cele mai potrivite pentru respectiva tipologie. După care se ajunge la un consens. Dar sunt și cliente care cunosc foarte bine aceste proceduri și solicită direct ceea ce ar dori.

8* Întrebare: Care este vârsta predominată a clientelor care optează pentru remodelare corporală? Există limită inferioară sau superioară de vârstă pentru a se efectua astfel de proceduri?

Răspuns: În general, persoanele între 25 și 45 de ani optează pentru acest tip de proceduri, mămicile care vor să își recapete silueta după sarcini, persoane cu o anumită educație și pentru care aspectul fizic și respectul față de propria persoană sunt aspecte importante.

9* Întrebare: Care este procedura ta preferată de remodelare corporală? Spune-ne și de ce?

Răspuns: Nu sunt un exemplu bun de urmat, știți pilda cu croitorul, le am pe toate dar nu reușesc să mă mobilizez. Îmi plac procedurile rapide, criolipoliza și lipomasajul, dar ador masajele manuale și drenajul limfatic unde simt căldura mâinii terapeutului.

10* Întrebare: Dă-ne trei motive bune pentru a apela la proceduri diverse de remodelare corporală.

Răspuns:  Sunt mai multe motive, voi incerca să mă rezum la 3.

  • Sunt proceduri rapide și foarte eficiente
  • Au efecte benefice nu doar asupra aspectului exterior, ci și a stării de sănătate și a stimei de sine
  • Au costuri, efecte secundare și timpi de recuperare mult mai mici decât procedurile chirurgicale, invazive iar rezultatele sunt comparabile.

11* Întrebare: Eu am optat pentru diverse proceduri de remodelare corporală, mă bucur să văd că există pe piață noi aparate tot mai performante. Tehnologia este de partea noastră, a femeilor.

Răspuns: Da, așa este, odată ce ai încercat și cunoști efectul, vei reveni mereu. Din fericire, tehnologia avansează și noi încercăm să ținem pasul cu ea și merităm să ne răsfățăm și să profităm de aceste oportunități.

12* Întrebare: Îți mulțumesc, Ioana, din suflet. Cu atât de multe informații clare, sunt sigură că cititoarele noastre pot alege mai ușor ce tip de procedură li se potrivește și pe care trebuie să o încerce. Ne apropiem de finalul interviului, mai ai ceva de adăugat, de menționat legat de proceduri, rezultate?

Răspuns: Trebuie menționat și faptul că nu există proceduri standard, care să funcționeze identic pe toate tipologiile. Fiecare organism e unic și reacționează în felul lui. Chiar dacă eu am avut rezultate foarte bune, spre exemplu cu criolipoliza, se poate ca la tine să nu aibă aceleași rezultate, având stratul adipos mai redus. De aceea, e foarte important să se țina cont de recomandările terapeutului atunci când alegem procedurile.

13* Întrebare: Unde  poți fi contactată pentru programări?

Răspuns: Pentru programări sau orice alte informații legate de procedură, pot fi contactată la tel. sau WhatsApp la nr. 0752033123, pe pagina personală Facebook Ioana Pojar sau pagina salonului Slim&Beauty Center Floresti sau la sediu in Foresti, Str. Somesului nr. 2B, lângă terenul de fotbal.

14* Întrebare: Îți mulțumesc, Ioana, pentru răspunsuri le oferite și timpul acordat!

Răspuns: Oricând, cu mare drag. Eu îți mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși cu cei care ne urmăresc aceste informații. O primăvară minunată cu sănătate și pace tuturor!

Sunt curioasă dacă voi ați apelat la proceduri de remodelare corporală. Dacă da, la care anume și ce rezultate ași avut. Iar dacă nu, aș vrea să știu de ce anume.

6 thoughts on “Interviu Ioana Pojar, procedurile de remodelare corporală”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.