Interviu cu Ioana Pojar, salon Slim&Beauty, despre epilarea definitivă

Experiența mea cu epilarea definitivă

Anul trecut, am bifat primele ședințe de epilare definitivă. Vă spuneam în story, pe Instagram Deweekend că am ales un tratament cu un aparat mai bun, cu rezultate vizibile. Experiența mea a fost una extraordinară, am avut rezultate foarte bune de la prima ședință. Prin urmare, am trecut de la o zonă, la încă două zone de tratat.

Este un tratament în care am mare încredere. Propria mea experiență pozitivă mă face să recomand procedura. Epilarea definitivă aleasă de mine se realizează cu Triple Laser Alexandrite+Dioda+Nd Yag, cunoscut sub numele de laser Dioda, mai scurt. Doresc să înțelegeți principiul de acțiune al acestui laser și să beneficiați de beneficiile acestei proceduri. Prin urmare, am rugat-o pe Ioana Pojar, de la Salonul Slim&Beauty Florești, cea care realizează acest tip de epilare, să ne răspundă la câteva întrebări. Răspunsurile unui specialist în domeniu sunt mult mai convingătoare și vă pot face să înțelegeți mai bine cum funcționează acest tip de laser.

Interviu cu Ioana Pojar, despre epilarea definitivă

Ioana Pojar Slim&Beauty

✶ Întrebare: Ioana, tare mă bucur că ai acceptat să ne răspunzi la întrebări legate de procesul de epilare definitivă. Spune-ne câteva cuvinte despre tine pentru început.

Răspuns:  Cu mult drag, eu îți mulțumesc pentru invitație.

Sunt născută în Cluj-Napoca, momentan locuiesc în Florești unde îmi și desfășor activitatea. Nu o să îmi spun vaârsta, dar am doi băieți majori și o familie frumoasă. Pe plan profesional, am activat în diverse domenii (contabilitate, investiții financiare, achiziții publice, antreprenoriat și beauty). În prezent, dețin împreună cu soțul meu, un centru de înfrumusețare înființat în urmă cu 10 ani și o societate cu obiect de activitate import, comercializare, închiriere și service echipamente laser. Ca si activitate efectivă, sunt cosmetician în cadrul salonului și, totodată, mă ocup cu partea de achiziții, vânzări, consultanță și training echipamente laser.

✶ Întrebare: Știu că ai un salon cochet de înfrumusețare. Ce fel de servicii oferi acolo?

Răspuns: Da, așa este. Salonul Slim&Beauty Center din localitatea Florești str. Someșului nr. 2B. Oferim o gamă diversificată de servicii, aproape tot ce ține de domeniul beauty: Epilare definitivă, tratamente cosmetice, remodelare corporală cu aparatură de ultimă generație (lipolasaj, criolipoliză, electrostimulare musculară și alte tipuri de proceduri sau masaje manuale), coafor – frizerie, manichiură-pedichiură, make-up, extensii de gene, tatuaj cosmetic. Mai multe informații complete, descrierea serviciilor, tarifele practicate se găsesc pe  www.salonfloresti.ro sau accesând pagina noastră pe Facebook. 

epilarea definitivă Slim Beauty

✶ Întrebare: Ce pregătire ai în acest domeniu?

Răspuns: În anul 2012, a început aventura mea în acest domeniu, inițial ca antreprenor. Repede am conștientizat că, pentru a avea o afacere de succes, e nevoie de implicarea mea 100%. Astfel, am finalizat în anul 2014 specializările de cosmetician, tehnician-maseor, formator și ulterior am urmat alte cursuri, seminarii sau training-uri în domeniu (terapii cosmetice avansate, dermapen, epilare definitivă etc.), practic pentru orice procedură pe care o execuți într-un salon, e nevoie de pregătire suplimentară strict pe procedura respectivă. Dar, cum tratamentul care îmi este cel mai drag este cel de epilare definitivă, am încercat să mă specializez în tot ce este nou în acest domeniu, studii apărute, și să mă dezvolt pe acest palier.

✶ Întrebare: Să discutăm despre epilarea definitivă care se realizează în salonul tău. Spune-ne, te rog, câteva cuvinte despre aparatul cu care efectuezi tu procedura.

Răspuns: Oferim servicii personalizate de epilare definitivă și deținem mai multe tipuri de echipamente, atât tehnologia IPL cât și Laser. Fiind și distribuitori ai unei mărci cunoscute de echipamente pentru epilare definitivă, la noi veți găsi în permanență cele mai noi aparate și tehnologii. Deci, puteți începe tratamentul cu un echipament și să îl terminați cu altul. Momentan cea mai nouă tehnologie este laserul dioda cu trei lungimi de undă. Ce este special la acest tip de echipament este faptul că el combină cele trei lungimi de undă folosite pentru tratamentul de îndepărtare a părului, Alexandrite, Nd-YAG și Dioda, fiind astfel compatibil cu toate tipurile de piele și de păr (exclus părul blond sau alb) și putându-se efectua în orice anotimp inclusiv vara, fără riscuri.

✶ Întrebare: Cum funcționează acest aparat?  Pe ce principiu se bazează?

Răspuns: Tratamentul de epilare definitivă se bazează pe principiul fototermolizei selective. Respectiv, emisia de lumină la o anumită intensitate și lungime de undă este absorbita de către melanină (pigmentul) din foliculii de păr, fără însă a infuența negativ țesutul înconjurător, în felul acesta protejându-se pielea. Atunci când se încearcă distrugerea foliculilor de păr, ținta principală o reprezintă celulele germinative. Energia luminii când este absorbită de melanina din păr generează căldură (deci nu este radiație să fie nocivă pentru organism). Căldura se conduce apoi către celulele responsabile cu creșterea și dezvoltarea firelor de păr. Atâta timp cât se menține o temperatură suficientă pentru timpul necesar, aceste celule vor fi distruse cu succes.

✶ Întrebare: Pentru cine este potrivită procedura? Se recomandă chiar și persoanelor cu piele sensibilă?

Răspuns: Procedura este potrivită pentru toate tipologiile de piele și păr, cu excepția părului foarte deschis la culoare, care nu are pigment și deci este imposibil de realizat procesul de fototermoliză de care am amintit la întrebarea precedentă. Procedura se poate realiza doar dacă pielea este sănătoasă, intactă și da, chiar și pe pielea sensibilă.

✶ Întrebare: Ce trebuie să știe fiecare clientă care vine la prima ședință de epilare?

Răspuns: Fiecare clientă sau client (noi ne adresăm și domnilor) ar trebui să aibă un minim de cunoștințe despre procedură  înainte să înceapă tratamentul. Se găsesc multe informații pe net, pe site-ul nostru sau ne pot contacta direct. Noi am pregătit un ghid informativ pentru clienți unde sunt prevăzută principalele recomandări, atenționări și informații generale. Dar, foarte important este:

➥ să nu se expună la soare sau solar cu o săptămână înainte,

➥ să nu consume medicamente sau alimente fotosensibilizante,

➥ să ia părul cu lama de pe zona unde urmează să fie efectuată procedura, cu o seară înainte de a se prezenta la ședința de epilare definitivă.

epilarea definitivă

✶ Întrebare: Care sunt recomandările după o ședință de epilare definitivă?

Răspuns: Dupa efectuarea fiecarei ședințe, deși pielea este intactă și nu vor apărea, de regulă, efecte secundare, e totuși sensibilizată și este important să nu fie supusă unei alte agresiuni măcar 3-4 zile după tratament, cum ar fi: băi fierbinți, saună, transpirație excesivă, expunere la soare sau solar, peeling sau scrub sau orice alt tip de agresiune.

✶ Întrebare: Cand apar primele rezultate vizibile?

Răspuns: Primele rezultate se observă după aproximativ 14 zile de la prima ședință. Dacă inițial senzația va fi că părul crește în continuare, în fapt, părul tratat se desprinde din rădăcină și este împins spre suprafață, iar după 10-14 zile are loc procesul vizibil de cădere. În medie, în funcție de fiecare organism sau zonă de lucru, procentul poate varia între 30-70% din firele existente la momentul efectuării procedurii. Pe parcursul tratamentului, vor reapărea firele care inițial se aflau în faza inactivă și vor fi supuse unei alte ședințe. Între ședințe, se poate folosi ca metodă de epilare doar rasul cu lama.

✶ Întrebare: De câte ședințe este nevoie pentru a avea rezultate bune? La ce interval de timp, se recomandă să se facă ședințele?

Răspuns: În medie, un tratament pentru un rezultat optim de peste 75% grad de cădere, durează 12-18 luni urmat de ședințe anuale de întreținere, dacă este cazul. Rezultatul acesta fiind influențat de mai mulți factori: starea de sănătate și particularitățile fiecărui organism  (hormonal, medicație, vârstă etc.), competența operatorului și calitatea echipamentului.

Ședințele se efectuează în funcție de fazele de creștere a firului de păr pe diverse zone ale corpului. Spre exemplu, la mustață se efectuează lunar, inghinal la 6 săptămâni, iar pe picioare la 6-8 săptămâni. Spre finalul tratamentului, ședințele vor fi efectuate la intervale mai mari 3-4 luni, ținând cont de reacția fiecărei zone la tratament.

✶ Întrebare: Dă-ne un motiv bun pentru a alege procedura aceasta pentru epilare definitivă.

Răspuns: Sunt mai multe motive pentru a alege epilarea cu laser dioda cu 3 lungimi de unda, în detrimentul tehnologiilor mai vechi. Printre acestea putem aminti faptul că este cea mai nouă și performantă tehnologie, compatibilă tuturor tipologiilor. Procedura este

foarte rapidă – un full body fiind efectuat în 45-60 min,

confortabilă – echipamentul răcește până  la -15 grade și menține temperatura scăzută pe toata durata tratamentului,

foarte eficientă – reducere de până la 70% din firele existente în momentul efectuării ședinței, fiind necesar un număr redus de ședințe și poate fi efectuată în orice perioadă a anului, inclusiv vara.

✶ Întrebare: Pot să existe efecte secundare? Sunt persoane la care această procedură nu se recomandă?

Răspuns: Sigur, pot exista și efecte secundare, cu toate că acestea sunt foarte rare, dar pot apărea și trebuie cunoscute de oricine dorește să înceapă un astfel de tratament. Printre efectele secundare putem enumera: eritem, edem, arsuri, depigmentări, creșterea paradoxală a părului. Dar, un specialist bun va ști întotdeauna cum să preîntâmpine sau, dacă va fi cazul, să trateze aceste efecte.

Totodată, procedura este contraindicată temporar sau permanent anumitor categorii de persoane, printre care putem aminti: cu diverse afecțiuni medicale, femei însărcinate, persoane aflate sub anumite tratamente medicamentoase, piele care nu este intactă etc. 

✶ Întrebare: Ne apropiem de finalul interviului, mai ai ceva de adăugat, de menționat legat de procedură, rezultate?

Răspuns: Cei care au terminat un tratament de epilare definitivă îmi spun: „E cea mai deșteaptă invenție”.

Această procedură, pe lângă latura estetică incontestabilă, avantajul de a scăpa de pilozitatea nedorită, creșterea gradului de încredere în sine, de confort (ex. poți merge la piscină, SPA sau în concediu oricând, fără grija rasului cu lama sau a epilatului cu ceară), are și beneficii în ceea ce privește sănătatea pielii, fiind singurul tratament recomandat de medici pentru tratarea foliculitei și a firelor de păr crescute sub piele. Pielea va fi fină, suplă, curată, fără pori dilatați sau alte inestetisme. Și să nu uităm un aspect extrem de important, având în prezent un preț decent, în timp faci și economii la buget.

Din experiența personală, eu am finalizat procedura în urmă cu 9 ani, pot spune că are un efect de lungă durată, chiar permanent după vârsta de 35 ani.

În concluzie, recomand cu încredere procedura de epilare definitivă, veți avea o satisfacție deplină.

✶ Întrebare: Unde  poți fi contactată pentru programări?

Răspuns: Pentru programări sau orice alte informații legate de procedură, pot fi contactată la tel. sau WhatsApp la nr. 0752033123, pe pagina personală Facebook Ioana Pojar sau pagina salonului Slim&Beauty Center Floresti sau la sediu in Foresti, Str. Somesului nr. 2B, lângă terenul de fotbal.

✶ Întrebare: Îți mulțumesc, Ioana, pentru răspunsuri le oferite și timpul acordat! Să ne vedem cu bine la următoarea ședință!

Răspuns: Eu îți mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși aceste informații și te aștept cu drag la ședințele următoare.

Epilarea definitivă cu laser Dioda

este exact ce ai nevoie

Poți să iei o decizie mult mai ușor atunci când explicațiile vin din partea unui pasionat specialist în domeniu. Eu am luat decizia de a apela la epilarea definitivă cu laserul Dioda și a fost cea mai bună alegere. Procedură rapidă, nedureroasă și cu rezultate vizibile de la prima ședință. E bine să te informezi corect înainte de a lua o decizie.

epilarea definitivă
epilarea definitivă

Tu ai apelat la epilarea definitivă? Dacă da, cu ce tip de laser și care a fost rezultatul? Dacă nu, ce te-a împiedicat să nu recurgi la acest tratament? Laserul Dioda este soluția ideală pentru epilarea definitivă, nu-i așa?

8 thoughts on “Interviu cu Ioana Pojar, salon Slim&Beauty, despre epilarea definitivă”

  1. Consider că este o procedură inteligentă și m-am gândit mereu să apelez la ea. Sper ca în acest an să și reușesc.
    Mulțumesc pentru recomandări și informații!
    Felicitări pentru interviu!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.