Învață să te iubești mai mult

Provocarea de zi cu zi

Într-o lume în care parcă am uitat să fim empatici, mi se pare necesar să rămânem umani. Veștile proaste au tot venit în ultimul timp și este normal să simțim frică. A afirma că pe noi nu ne afectează, pandemia sau războiul, nu mi se pare o dovadă de curaj. Mi se pare că ne mințim singuri, ceea ce e extrem de dăunător pentru mintea noastră.

Și totuși, oricât de greu ar fi, trebuie să ne menținem optimiști. Să învățăm să avem încredere în noi și în forțele noastre, în deciziile noastre, adică învață să te iubești mai mult. Știu că puțini sunt cei care ne susțin și ne ajută în acest proces, dar este atât de necesar.

Cum să te iubești mai mult?

Mi se pare un lucru extrem de important, să te iubești, să te apreciezi la adevărata ta valoare. Vor exista întotdeauna sabotori, învăță să-i ignori. Cei care nu se pot iubi pe ei însuși, vor încerca să saboteze și încercările altora.

** Fii conștient de calitățile tale

Aici, cred că avem cu toții o problemă. Ne cunoaștem perfect defectele și vorbim despre ele mult. Când e vorba de calitățile noastre, ne blocăm. Dacă trebuie să ne caracterizăm, uităm care sunt calitățile noastre. Nu am fost învățați să ne vedem părțile bune. E momentul perfect să învățăm.

Fă-ți o analiză la rece, vezi ce ai bun. Vezi ce zic alții că ai bun, nu fii modest, acum nu e momentul. Scrie într-un jurnal, calitățile pe care le-ai identificat. Zăbovește puțin asupra lor și încearcă să notezi periodic câte o calitate descoperită.

Despre mine: fac acest exercițiu în fiecare săptămână. Îmi conștientizez calitățile și sunt recunoscătoare.

** Îmbunătățește acolo unde e posibil

Ne dorim schimbări la aspectul fizic pentru că da, contează enorm. Și tindem să îi vedem pe alții mai frumoși. Fiecare om este frumos în felul lui. Poți lucra la aspectul fizic că vorbim de greutate. Ține o dietă, fă mai mult sport, te va ajuta să capeți mai multă încredere în tine, dar și să fii mai sănătos. Nu vrei să slăbești? Adoptă un stil vestimentar mai diferit pentru a scoate în evidență ce ai frumos și a ascunde ce nu îți place.

Despre mine: sunt atentă la ce mănânc, atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

** Ai grijă de dantura ta

Iată un aspect de care am observat că tot mai multă lume ține cont. La vârste tot mai înaintate optează pentru aparat dentar. Știm că un zâmbet frumos înseamnă o dantură sănătoasă. Un zâmbet larg înseamnă mai multă încredere în tine. Tot mai multă lume optează pentru albire, îndreptare, fațete și implanturi, totul pentru o dantură impecabilă.

Despre mine: la 38 de ani, am decis că vreau o schimbare totală. Port din nou aparat dentar, nu neapărat pentru partea estetică, ci pentru mușcătura cât mai corectă. La final, va fi albire, fațete și coronițe acolo unde este necesar. Clinica Medprime – recomandarea mea pentru Cluj.

** Stilul vestimentar

Întotdeauna când ești îmbrăcat cu piesele vestimentare preferate, te simți mai bine. Achiziționează haine care te avantajează, care îți plac. Optează pentru branduri de încredere, cu material de calitate și croi impecabil. E o dovadă că te iubești și că pui preț pe ceea ce îmbraci.

Îndrăznește să-ți schimbi stilul vestimentar. Alege culori vii, vesele, poartă haine în tendințe. Nu te pricepi ce haine să alegi? Ieși la o ședință de shopping cu o prietenă care are gusturi în materie de piese vestimentare. Cere ajutor! Nu e nimic greșit!

Despre mine: purtam destul de mult haine negre, acum am o garderobă colorată. Stilul meu vestimentar îmi place mult, dar uneori mai fac schimbări radicale, mă simt foarte bine.

** Investește în educația ta

Nu e niciodată prea târziu să înveți lucruri noi sau să aprofundezi ceea ce îți place. Avem scuza, nu am timp. Ba da, ai timp pentru tot ceea ce îți dorești. Iar pentru ce nu îți dorești suficient de mult, vei găsi mereu scuze. A învăța lucruri noi ne deschide mintea, ne antrenează și ne provoacă. La final de curs, ne vom simți mult mai puternici. Iată o bună dovadă de iubire față de tine, de reușitele tale.

Despre mine: am învățat la 39 de ani să mă machiez corect și mi-a dat o stare de bine. M-am înscris la un curs de marketing online și învăț zi de zi lucruri noi. Citesc cărți din domenii cât mai variate pentru a afla informații noi.

** Momente de răsfăț

Să ne facem timp pentru a ne îngriji și răsfăța. Fie că e vorba de ședințe de masaj, îngrijire cu un tratament facial deosebit, o manichiură completă cu îngrijire. Fie că ieșim la o cafea cu o prietenă sau la o cină cu partenerul. Toate acestea sunt dovezi de iubire a propriei persoane. Lucruri care ne vor ajuta să avem încredere în noi, să fim puternici.

Despre mine: aloc un buget anume pe lună pentru îngrijire și pentru răsfăț. Momentele de ieșit la cafea sunt parte din viața mea. Mă ajută să fiu creativă, să mă bucur de o cafea în adevăratul sens al cuvântului, să fiu servită. Mă îngrijesc, mă iubesc, mă respect, așa m-am autoeducat.

** Participă la evenimente

Știu că este o problemă pentru mulți oameni. Pandemia ne-a învățat să trăim singuri și am uitat să socializăm. Atât de greșit. A participa la evenimente înseamnă a te bucura de compania oamenilor dragi sau de a cunoaște oameni noi. Un eveniment implică preparate culinare deosebite, băuturi alese, distracție și voie bună, energie pozitivă. Un bun motiv de a reînvăța să ne bucurăm de viață, de a deconecta de la grijile zilnice. Și da, de a aloca timp pentru tine.

Despre mine: nu refuz nicio invitație, particip cu drag la evenimente, bun motiv pentru a revedea oameni dragi, pentru a cunoaște alți oameni, de a dansa și de a cânta.

Iartă-te!

Cu toții facem greșeli, lucruri pe care le regretăm. Învață să te ierți pentru greșelile tale față de tine sau față de ceilalți. Dacă poți, răscumpără greșeala. Dacă e prea târziu, iartă-te pentru ceea ce ai făcut. Nu trăi cu povara unei greșeli pentru că te va urmări constant. Iartă-te, e poate cea mai mare dovadă de iubire față de tine!

Învață să te iubești mai mult și fii un bun exemplu și pentru cei din jur. Emană încredere în tine. Fii blând cu tine, cu ceilalți. Spune-mi cât de mult te iubești și ce faci pentru tine!

7 thoughts on “Învață să te iubești mai mult”

  1. Am învățat să fac lucruri în sensul iubirii pentru mine în ultimii ani. Mai am însă de lucru, pentru că anii în care nu contam au fost cam mulți.
    Mulțumesc pentru recomandări!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.