Absorbantele și tampoanele organice – de ce să le alegi și de unde le poți cumpăra?

Absorbantele și tampoanele organice – de ce să le alegi și de unde le poți cumpăra?

Absorbantele și tampoanele clasice încep să fie înlocuite cu cele organice, și pe bună dreptate. Unele femei se informează pe cont propriu și ajung la concluzia că absorbantele organice reprezintă o variantă mai bună, altele sunt influențate de medicul ginecolog sau de alte prietene care folosesc la rândul lor astfel de produse. Din ce ce în ce mai multe femei încep să acorde o șansă acestor absorbante și tampoane din bumbac, iar acest lucru se datorează și creșterii vizibilității mărcilor care produc astfel de produse și le promovează în rândul femeilor.

De ce să alegi absorbantele și tampoanele organice?

Dacă până acum aceste produse menstruale organice nu ți-au stârnit curiozitatea, cu siguranță ceea ce îți vom spune acum o va face. Absorbantele organice au apărut ca o alternativă ecologică la cele clasice, dintr-o grijă mai mare pentru mediul înconjurător. Bumbacul din care sunt realizate absorbantele clasice, pe care le putem găsi în orice magazin, este plin de pesticide toxice, care afectează nu doar mediul înconjurător, ci și lucrătorii de pe plantații. Acest bumbac stropit cu pesticide, împreună cu cantitatea enormă de plastic folosită în producerea și ambalarea aceste absorbante nu fac altceva decât să îngreuneze și mai mult procesul de degradare. Mai mult decât atât, trebuie să ținem cont și de faptul că absorbantele și tampoanele intră în contact cu pielea și mucoasa uterină, iar substanțele toxice sau parfumul pot produce iritații și disconfort major. Acest lucru nu se întâmplă în cazul absorbantelor organice – acestea sunt delicate la atingere, sunt hipoalergenice și lasă pielea de respire, asigurând un confort superior și o protecție îndelungată.

De unde poți cumpăra absorbante și tampoane organice?

Dacă ești hotărâtă să testezi absorbantele și tampoanele organice, nu trebuie să umbli prea mult în căutarea lor. Le vei găsi în majoritatea farmaciilor și drogheriilor, în magazine online (cum este și Enroush.ro), și mai nou, și în supermarket-uri și hipermarket-uri. Sfatul nostru este să citești mai multe despre fiecare brand care se ocupă de fabricarea unor astfel de produse. Unele dintre ele, cum ar fi Enroush, îți oferă chiar și asistență în alegerea absorbantelor și tampoanelor potrivite, sau în conceperea unui kit menstrual personalizat, adaptat corpului și fluxului tău.

Dacă acum câțiva ani trebuie să depui un efort mai mare pentru a găsi aceste produse organice, astăzi ele sunt la îndemâna tuturor. Trebuie doar să le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Înainte de a încheia acest articol, am vrea să atingem și un punct sensibil – prețul. Suntem de acord că produsele de igienă intimă ar trebui să fie accesibile tuturor și să aibă un preț redus, astfel încât toată lumea să și le poată permite. Absorbantele și tampoanele organice nu au un preț cu mult mai mare decât cel a absorbantelor clasice, iar diferența de preț este nesemnificativă în comparație cu beneficiile pe care aceste produse organice ți se le aduc în primul rând ție, și apoi mediului înconjurător. Încearcă și tu absorbantele și tampoanele organice și adu-ți aportul în protejarea naturii!

5 thoughts on “Absorbantele și tampoanele organice – de ce să le alegi și de unde le poți cumpăra?”

  1. Absorbantele organice sunt cele mai bune, mai ales dacă sunt și vegane și dacă nu au acel gel în ele, care creează alegii. La câte probleme creează cele clasice, nu am idee cum de au rămas încă pe piață.

    Reply
  2. Produsele acestea chiar vor câștiga teren pe piață, deoarece era nevoie de ele. Și eu am descperit niște produse inovatoare pentru femeia de astăzi, modernă și activă, păstrându-și feminitatea.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.