How to train your dragon – animaţie, comedie, aventură, fantezie, 2010

how-to-train-your-dragonDacă eşti fan filme 3D şi vrei să te relaxezi, te sfătuiesc să te duci la cinema şi să vezi fimul „How to train your dragon” (Cum să îţi dresezi dragonul).

„How to train your dragon” este prima carte dintr-o serie de opt cărţi, de nuvele fanteziste despre lumea vikingilor. Cărţile au fost publicate în anul 2003 ca şi cărţi pentru copii, scrise de autoarea de origine britanică, Cressida Cowell.

Hiccup Horrendous Haddock III este personajul principal atât din film cât şi din nuvelă. El este un viking neobişnuit care înainte să facă ceva, gândeşte. Are părul roşu şi este foarte slab. El este unul dintre puţinii vikingi care cunosc şi pot să vorbească limba dragonilor. Pentru un viking, el este foarte isteţ şi un bun mânuitor al sabiei.

Satul în care locuieşte este mereu atacat de dragoni care le răpesc animalele. El încearcă să vâneze un dragon cu o armă creată de el. Când îşi dă seama că a reuşit să-l rănească pe dragon, porneşte prin pădure pentru a-l găsi. Mândru că a reuşit să nimerească un dragon, deşi nimeni nu îl credea în stare, atunci când îl găseşte este foarte hotărât să-l ucidă, dar nu poate. Între Toothless, dragonul, şi Hiccup se leagă o prietenie strânsă şi adevarată, iar împreună trec prin multe aventuri.

Într-un interviu, Gerard Butler vocea lui Stoick the Vast, dezvăluia ideea morală a poveştii din filmul “How to train your dragon”, este aceea de a aprecia şi a accepta diversitatea, să nu ne fie frică de lucrurile care sunt diferite şi nefamiliare, şi să învăţam cum să ne deschidem sufletele şi mintea.

“Pentru copii, mi-aş dori ca acest film să fie ca o lecţie de viaţă, să înveţe să respecte ceea ce nu cunosc, să dezvolte o toleranţă pentru alte lucruri…pentru că trăim într-o lume plină de frică şi mânie! Acest film este despre frică şi despre a învăţa să renunţi la unele lucruri, şi să învăţăm să înţelegem diferenţele dintre diferite culture.” Gerard Butler

Animaţia are câteva secvenţe care se desfăşoară în aer, când Hiccup zboară împreună cu dragonul lui, Toothless. Iată ce paralelă face Craig Ferguson, vocea lui Gobber, care este pilot calificat în viaţa reală, despre diferenţa dintre a zbura cu un dragon şi a pilota un avion: “Am vizionat acest film alături de un prieten care este tot pilot, şi i-am spus “Iată de ce îmi place să zbor”, iar el mi-a răspuns “Tocmai de aceea îmi place şi mie să zbor.” Pentru că nimic nu se poate compara cu sentimentul pe care îl ai la sfârşitul cursei, este fantastic.”

Craig Ferguson a declarat că morala filmului este să îţi învingi temerile “the thing that you fear, can help you over come that fear” .

Nota pe care a primit-o filmul este 8,3. Eu zic că ar merita şi mai mult!

Traillerul te poate convinge că filmul “How to train your dragon” merită văzut!

2 thoughts on “How to train your dragon – animaţie, comedie, aventură, fantezie, 2010”

 1. Sincer nu m-am uitat la acest film pentru ca era o animatie (ca sa vezi preconceptie) si nici nu am auzit vreun review in legatura cu el care sa ma determine sa-l vad. Pana azi. 🙂
  Cred ca merita incercat, sa vedem ce alte mesaje se mai pot desprinde din film.
  Thx.

  Reply
  • @Bogdan, ma bucur ca review-ul meu te-a determinat sa vrei sa vezi filmul!
   Mie imi plac tare mult filmele de animatie, mai ales daca sunt 3D. Ma relaxeaza si ma fac sa ma simt din nou copil!

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.