Gata cu frustrările!

Frustration tolerance paint

Haideți să terminăm cu frustrările, nu ne face bine nici nouă, nici celorlalți. Cel mai important este să recunoaștem că suntem frustrați și nu are rost să ne răzbunăm pe oamenii nevinovați. Trebuie să ne rezolvăm problemele cu noi înșine, să ne facem ordine în viață, să trăim organizat și să lăsăm trecutul în urmă. Nu ne ajută cu nimic să trăim în trecut și să împroșcăm cu noroi în oameni. Puțină curățenie în viața noastră, nu strică niciodată, e chiar bine venită.

Un pas esențial este recunoașterea frustrărilor, că nu am reușit în viață, că nu avem jobul mult visat, că nu avem casa din povești, că nu avem o relație stabilă până la o anumită vârstă, că nu avem copil, și lista poate continua. Depășirea frustrărilor se poate face foarte simplu, să ne axăm mai mult pe viața noastră și să nu ne mai uităm în ograda altora. De azi înainte nu mai trebuie să fie problema ta dacă prietena ta a slăbit și cum a slăbit, având în vedere că tu nu reușești să dai jos nici măcar 100 grame, ci să te bucuri că arată bine, nu e problema ta de unde au alții bani să meargă în vacanță, doar pentru că tu nu ai vrut să mergi nicăieri, ci să te bucuri că prin pozele și impresiile lor poți și tu cunoaște locuri noi și știi pe viitor ce destinație să alegi sau nu, nu e problema ta cum au reușit alții în viață, ci încearcă să înveți de la ei ca să poți urca și tu mai sus, tot mai sus.

Poți să treci mai ușor peste frustrări având o viață ocupată, încercând să faci lucruri care îți plac, să-ți descoperi noi pasiuni, noi abilități, încearcă să-ți faci noi prieteni, să practici un sport. Vei căpăta mai multă încredere în tine, vei face lucruri care îți plac și vei învăța lucruri noi, toate acestea te vor face să fii mai optimist, să zâmbești mai mult, și încet, încet vei privi lumea cu alți ochi, mai buni.

Nimeni nu e de vină pentru nereușitele tale, nu încerca să dai vina pe nimeni, nimeni nu poate face nimic pentru tine, doar TU poți, doar TU trebuie să faci să îți fie bine.

Majoritatea oamenilor își dau pe față frustrarea de față cu oameni pe care îi consideră inferiori pentru că au un job mai prost sau nu au studii, de puține ori își permit să îș verse frustrarea în față oamenilor cu anumite funcții/anumită educație. Unii își varsă frustrarea în online, acolo unde te poți da cine ai vrea sa fii, deși nu ești. În spatele unui calculator, în spatele unui username fals, suntem puternici, avem curaj să spunem unele lucruri pe care în fața persoanei respective nici nu îndrăznim să deschidem gura. Dar degeaba ești acolo puternic, pentru că lumea nu știe cine e în spatele acelui username. Contează cine ești în realitate, acolo unde nu te poți ascunde în spatele unui username.

Ne-am înțeles? Putem încerca de acum încolo să ne vedem de viața noastră, să ne bucurăm de ea și să încercăm să nu mai privim atât de mult în ograda vecinului? Ne-ar fi mult mai bine, tuturor!

“Transformation is my favorite game and in my experience, anger and frustration are the result of you not being authentic somewhere in your life or with someone in your life. Being fake about anything creates a block inside of you. Life can’t work for you if you don’t show up as you.”  Jason Mraz

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.