Recomandare spectacol: ”Radu Beligan – Confesiuni despre viață și artă” – 18 noiembrie – Cluj-Napoca

0

194567_600

Radu Beligan: Am traversat patru dictaturi și pot să vă spun acum, în gura mare, că am fost necredincios regimurilor și-ntotdeauna credincios României.

Sub titlul sugestiv ”Confesiuni despre viață și artă”, destăinuirile omului de teatru Radu Beligan s-au concretizat, prin două spectacole ale maestrului, iar spectatorii l-au putut asculta povestind despre personalitățile care i-au marcat destinul, despre autografele primite de la Eugen Ionescu și Salvador Dali, dar și despre steaua care-i poartă numele, primită cadou de ziua lui, iar ca de fiecare dată, sălile devin neîncăpătoare pentru auditoriu.

Cei prezenţi vor putea să cumpere ediţia revizuită şi completată a volumului “Note de insomniac” (tipărit în 900 exemplare), însoţit de autograful original al autorului. Cartea conţine o anexă de 40 de pagini la care s-a adăugat volumului iniţial apărut în 2001, un jurnal al amintirilor şi, totodată, o colecţie de eseuri.

Rdu Beligan are o carieră de peste 70 de ani, ceea ce ne dă de înţeles cât de serios a fost. Şi este şi acum. El spunea cu un an sau doi în urmă: „Nici azi nu sunt cel mai bun, dar ştiu că pot ajuta şi pe alţii” – iată lecţia pe care trebuie să o înveţe sute de actori din ziua de azi.

Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, în Bacău şi este un actor cunoscut pentru activitatea sa în teatru, film, televiziune şi radio.

În anul 2004 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 70 lei.

Categoria II: 60 lei.

Categoria III: 50 lei.

Spectacolul va avea loc la Opera Națională din Cluj – Napoca, luni, 18 noiembrie, ora 19.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close