Eat, pray, love – comedie, dramă, romantic, 2010

eat-pray-love-movie-posterAm promis să nu mă mai las influenţată de părerile altora atunci când vreau să văd un film sau să citesc o carte, pe principiul „gusturile nu se discută”. Deşi multă lume cataloghează acest film, ca fiind unul pentru femei, eu zic că atât noi femeile, cât şi bărbaţii putem avea destule de învăţat.

Filmul este ecranizarea cărţii cu acelaş nume scrisă de Elisabeth Gilbert şi o are în rolul principal pe Julia Roberts. În regia lui Ryan Murphy, filmul a avut un buget de 60 milioane dolari, şi a avut încasări de peste 195 milioane dolari. Filmarea a început în august 2009, şi s-a filmat în diferite locaţii New York (Statele Unite), Roma (Italia), Pataudi (India) şi Bali (Indonezia).

În rolurile principale, îi vom regăsi cu drag pe Julia Roberts – Elizabeth Gilbert – şi Javier Bardem – Felipe.

Filmul prezintă o poveste frumoasă de dragoste, romantică, savuroasă. Povestea unei femei realizate profesional, căsătorită, care are curaj să recunoască că propria căsnicie nu este ceea ce îşi doreşte, că nu e fericită. Şi după un divorţ dificil, decide să plece într-o călătorie pentru a se redescoperi pe sine.

În această călătorie, cunoaşte mulţi oameni, îşi face prieteni, învaţă multe lucruri neştiute până acum, sau neapreciate. În Italia descoperă plăcerea de a nu face nimic, „Dolce far niente” , de a se exprima şi de a comunica inclusiv prin gesturi. Apreciază o mâncare delicioasă şi foarte bine pregătită fără a se mai gândi la calorii. În India, învaţă un lucru foarte important, pe care mulţi uită să-l facă sau, pur şi simplu, nu ştiu, să se roage, să comunice cu Divinitatea. Iar în Bali, învăţă să iubească din nou.

0813-movie-Eat-Pray-Love_full_600Rolul Juliei Roberts a stârnit multe controverse în mai multe domenii, iar filmul a fost destul de criticat. Politicianul de origine hindu, Rajan Zed, spune că această religie este greşit înţeleasă. Rugămintea lui a fost ca toate tradiţiile să fie prezentate exact, să-şi păstreze unicitatea. El spunea că primeşte cu mare drag oaspeţi pentru a explora şi a învăţa despre vasta cultură şi psihologie hindusă.

Iată un film din care putem învăţa câte ceva despre cultura şi tradiţiile hinduse.

Vă las să vă uitaţi la trailer şi să vă convingeţi că filmul merită văzut!

1 thought on “Eat, pray, love – comedie, dramă, romantic, 2010”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.