Eat, pray, love – comedie, dramă, romantic, 2010

1

eat-pray-love-movie-posterAm promis să nu mă mai las influenţată de părerile altora atunci când vreau să văd un film sau să citesc o carte, pe principiul „gusturile nu se discută”. Deşi multă lume cataloghează acest film, ca fiind unul pentru femei, eu zic că atât noi femeile, cât şi bărbaţii putem avea destule de învăţat.

Filmul este ecranizarea cărţii cu acelaş nume scrisă de Elisabeth Gilbert şi o are în rolul principal pe Julia Roberts. În regia lui Ryan Murphy, filmul a avut un buget de 60 milioane dolari, şi a avut încasări de peste 195 milioane dolari. Filmarea a început în august 2009, şi s-a filmat în diferite locaţii New York (Statele Unite), Roma (Italia), Pataudi (India) şi Bali (Indonezia).

În rolurile principale, îi vom regăsi cu drag pe Julia Roberts – Elizabeth Gilbert – şi Javier Bardem – Felipe.

Filmul prezintă o poveste frumoasă de dragoste, romantică, savuroasă. Povestea unei femei realizate profesional, căsătorită, care are curaj să recunoască că propria căsnicie nu este ceea ce îşi doreşte, că nu e fericită. Şi după un divorţ dificil, decide să plece într-o călătorie pentru a se redescoperi pe sine.

În această călătorie, cunoaşte mulţi oameni, îşi face prieteni, învaţă multe lucruri neştiute până acum, sau neapreciate. În Italia descoperă plăcerea de a nu face nimic, „Dolce far niente” , de a se exprima şi de a comunica inclusiv prin gesturi. Apreciază o mâncare delicioasă şi foarte bine pregătită fără a se mai gândi la calorii. În India, învaţă un lucru foarte important, pe care mulţi uită să-l facă sau, pur şi simplu, nu ştiu, să se roage, să comunice cu Divinitatea. Iar în Bali, învăţă să iubească din nou.

0813-movie-Eat-Pray-Love_full_600Rolul Juliei Roberts a stârnit multe controverse în mai multe domenii, iar filmul a fost destul de criticat. Politicianul de origine hindu, Rajan Zed, spune că această religie este greşit înţeleasă. Rugămintea lui a fost ca toate tradiţiile să fie prezentate exact, să-şi păstreze unicitatea. El spunea că primeşte cu mare drag oaspeţi pentru a explora şi a învăţa despre vasta cultură şi psihologie hindusă.

Iată un film din care putem învăţa câte ceva despre cultura şi tradiţiile hinduse.

Vă las să vă uitaţi la trailer şi să vă convingeţi că filmul merită văzut!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

  1. Mie partea de “Eat” a filmului mi-a placut. Dupa ce l-am vazut mi s-a facut dor de Italia si de o pizza. Un sfat numai, sa nu vedeti filmul nemancati 😉

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close