Duminicile iubirilor pierdute de Valérie Perrin recomandare lectură

Duminicile iubirilor pierdute este a doua carte citită, scrisă de autoarea, Valérie Perrin. Mie mi-a plăcut mult stilul ei de la prima carte, Apă proaspătă pentru flori. Și mi-am dorit să citesc și alte cărți scrise de ea. Mai am una pe listă, Trei, și sper să publice cât de repede și altele.

Există anumite cărți care ajung la noi în anumite momente. Sunt acele lecturi ce ne răscolesc mintea, sufletul. Avem nevoie de liniște pentru a le parcurge, dar avem nevoie de timp și după finalizarea lecturii. Mie îmi place să mă bucur de fiecare poveste în parte. Iată de ce nu citesc o carte una după cealaltă. Îmi las timp să savurez finalul.

Duminicile iubirilor pierdute, o poveste atât de sensibilă

Sunt atât de sensibilizată de această poveste încât cu greu fac o recenzie fără a spune întreaga poveste. Doresc să vă ofer doar câteva idei pentru a vă determinca să citiți cartea în întregime.

Justine e o tânără de doar 21 de ani. Lucrează ca infirmieră într-un azil de bătrâni, numit La Hortensii. Acolo îngrijește rezidenții cu grijă, dar cel mai mult s-a atașat de Hélène. Aceasta îi va spune povestea vieții ei, a iubirii față de Lucien.

Hélène suferă de dislexie, nu reușește să învețe să citească. Îi este greu să meargă la școala, la recomandarea profesorilor, ea rămâne acasă, în atelierul mamei învățând să coasă haine. În timpul unei nunți, rochia miresei se deșiră și trebuie cusută. Astfel, Hélène ajunge la biserică unde nu încetează să se roage pentru a învăța să citească.

Lucien o aude și o întreabă discret, de ce vrea să învețe să citească. Așa începe povestea de dragoste a celor doi. El o va învăța să citească în limbajul orbilor, ea îi va coase un costum frumos.

Războiul distruge vieți

Cei doi închiriază o cafenea unde servesc diverse băuturi locuitorilor. Ei locuiesc la etaj, iar în subsol îl vor ascunde pe Simon, prietenul lor evreu. Însă Gestapoul află de el, îl ucid și Hélène simte o mare trădare.

Lucien pleacă la război și din păcate, va fi rănit. El își va pierde memoria și nu va mai găsi drumul spre casă. Hélène rămâne cu gândul la el, îl va aștepta mereu și mereu.

Justine, prea multe necunoscute în familia ei

Justine va încerca să descopere cât mai multe detalii din povestea de viață a lui Hélène cu Lucien. În același timp, secrete din familia ei vor ieși la iveală.

Ea împreună cu vărul ei, Jules, sunt crescuți de bunici. Părinții lor au murit într-un accident de mașină. Tatăl ei cu tatăl lui Jules erau frați gemeni, împreună cu soțiile, prietene bune, mergeau la un botez. Nu s-au mai întors acasă. Cei doi nepoți au rămas în grija bunicilor.

În timpul unei investigații la azil, Justine află că au existat unele neclarități legate de accidentul părinților ei. Dornică să afle ce s-a întâmplat cu adevărat, va face singură câteva investigații. Adevărul mult dorit va fi mult peste ce și-a imaginat.

Duminicile iubirilor pierdute, secrete, amintiri, dorințe

Chiar dacă la început va părea o poveste cam ciudată, vă rog să aveți răbdare să o citiți. Fiți atenți la toate detalii, pe parcurs veți înțelege povestea. Finalul va fi uimitor, puțin previzibil, dar vă asigur că o să vă surprindă.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.