La ce să fii atent când mergi un cabinet stomatologic

Mi-am dorit un zâmbet perfect și sunt bucuroasă că după doi ani, am ajuns la rezultatul dorit. Lună de lună, mergeam la un cabinet stomatologic, unde acum mă simt ca acasă. Mult timp am evitat mersul la stomatolog de frică de durere. Când mi-am dat seama că acum tehnologia și empatia medicului pot face multe proceduri fără durere, am regretat că am așteptat atât de mult.

Sunt multe detalii la care am fost atentă atunci când am ales acest cabinet stomatologic. M-am gândit să vă împărtășesc cu voi ce mi s-a părut mie relevant.

Cum alegem un cabinet stomatologic unde să ne tratăm?

Aș vrea să fac o mențiune de la început. Nu mai există durere, nicio procedură nu se mai face fără anestezie. Sfatul meu este să mergeți acum la un consult și să începeți din timp să mergeți. Dacă veți tot evita, riscați să ajungă să vă doară și problema să se agraveze. Toate acestea înseamnă bani, timp, energie.

** medic pasionat și empatic

Contează foarte mult ca medicul la care mergeți să fie empatic, răbdător, dar și pasionat de munca sa. Aveți nevoie de un medic care să vă răspundă la toate întrebările, dar și să găsească varianta cea mai bună pentru problemele dentare.

Eu am avut șansa să întâlnesc un medic pasionat și devotat. A înțeles ce îmi doresc și a ținut cont de toate aspectele, eu optasem pentru sănătate și apoi estetică. Am avut răbdare să port aparat dentar mai mult de un an pentru a avea mușcătura bună. Aș fi putut să optez pentru fațete, dar recomandarea medicului specialist a fost să am răbdare și să port aparat. Astfel, asupra dinților mei sănătoși, nu s-a intervenit deloc.

** tehnologie avansată și produse de calitate

Cu cât cabinetul stomatologic este dotat cu tehnologie avansată, cu atât se va lucra mai precis, mai rapid, mai bine. Un cabinet care investește în aparatură, înseamnă că ține mult la evoluție, dezvoltare, binele pacientului.

Este important și ce consumabile stomatologice folosesc, calitatea acestora influențează calitatea procesului per total.

Am fost impresionată când mi s-a luat amprenta dentară. S-a folosit un aparat de scanare extrem de performant, cu minim de disconfort. Abia apoi mi s-a luat amprenta și în stil clasic, utilizând pentru proteica dentară un produs cu multe caracteristici ce a făcut procesul mai rapid și mai exact.

** igiena din cabinet

Igiena, un detaliu care pentru mine este foarte important. De la intrarea în cabinet, baia pentru pacienți, până la cabinetul în sine. Acolol, totul trebuie să fie dezinfectat înainte și după fiecare pacient. Instrumentele să fie sigilate, tocmai scoase din aparatul de sterilizat. Recomandat este ca medicul și asistenta să poarte mănuși și mască.

Avantajul de a merge într-o clinică stomatologică

Eu am ales să merg la o clinică stomatologică deoarece știam că acolo voi putea beneficia de toate serviciile. Mi se pare extrem de practic să ai la un loc toate serviciile necesare, inclusiv radiografie și specialiști în fiecare domeniu.

Împreună sunt o echipă și se pot sfătui, iar tu beneficiezi de tratament de la specialist în domeniu. Înainte, medicul stomatolog le făcea pe toate, acum fiecare are specializarea sa și e mult mai bine așa.

Vă recomand să mergeți constant la dentist și să încercați să tratați totul la timp. Căutați un cabinet stomatologic care să se ridice la așteptările voastre!

1 thought on “La ce să fii atent când mergi un cabinet stomatologic”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.