Cum a fost anul 2020?

Anul 2020 – atât de blamat

La final de 2019, eram fericită și recunoscătoare pentru acel an. Și la final de 2020, mă simt la fel de recunoscătoare. Știu că mulți blamează acest an, de parcă el ar fi vinovat pentru tot ce se întâmplă. Cred că anul acesta s-a dorit un semnal de alarmă și cei care au dorit, au înțeles.

Anul 2020 a fost pentru mine foarte bun, plin de surprize și realizări. Lecțiile învățate au fost mult și chiar dacă mi-au lăsat un gust amar, le-am meritat. Le voi ține minte și greșelile nu se vor mai repeta!

Cum a fost anul 2020 pentru mine?

Ne făcusem o mulțime de planuri în iarnă, iar primăvara ne-a pus pe stop. Am regândit totul și am căutat mereu soluții de a merge mai departe. La un moment dat, mi-am dat seama că acest virus va schimba totul de la o zi la alta și m-am oprit. Nu am mai schimbat sau amânat planurile. M-am oprit și m-am gândit cum e mai bine să fac pe viitor.

Ca să nu intru în depresie că nu pot să fac tot ce vreau, m-am reorientat. În starea de urgență, mi-am propus să fac tot ce nu aveam timp să fac altcândva. La final de stare de urgență, încă mai aveam multe de făcut. Nici nu știu când timpul a zburat. Mi-am organizat atât de bine timpul și activitățile încât nu am mai simțit presiunea.

Am profitat de oportunități!

Când lucrurile s-au mai liniștit și am putut pleca din țară, am evadat în Viena câteva zile. M-am simțit ca în zilele bune, zilele normale. Viena este orașul meu de suflet și, din acest motiv, evadarea a contat și mai mult.

Vara înseamnă vacanță la mare în Italia, mi-am dat seama că anul acesta nu este posibil. Am profitat de oportunitate și am fugit în Croația pentru 2 săptămâni. Ador Italia și aș fi dat orice să putem merge, Dar în loc să stau să mă plâng, am căutat alte variante și a fost excelent.

Oameni noi, experiențe noi!

Deși cu o socializare mai redusă decât în vremuri normale, am cunoscut mulți oameni valoroși. Am învățat foarte multe lucruri noi. Timpul petrecut cu astfel de oameni e o adevărată plăcere și bucurie. Starea aceasta de incertitudine a trecut mai ușor cu compania potrivită.

Lecții învățate în anul 2020!

Datorită oamenilor pe care i-am cunoscut, mi-am schimbat mult mentalitatea și planurile de viitor. A fost un an bun, dar mi-a adus și multe dezamăgiri. Palme la care nu mă așteptam, dar acum îmi dau seama că au fost necesare. Sunt un om altruist, și multă lume a profitat.

Lecturile din acest an au fost diferite și m-au ajutat să trec mai ușor peste dezamăgiri. Datorită lor, am înțeles acțiunile și reacțiile celorlalți. Îmi place să cred că sunt un om mai înțelept și că anul 2021 mă găsește total schimbată. Vă recomand să o urmăriți pe Iva Berghmann și să citiți cărțile lui Vadim Zeland.

Am încercat să ajut cât de mult am putut în acest an greu pentru toată lumea. Nu regret și am făcut-o necondiționat, din proprie inițiativă. Am mers pe principiul, ”Fă bine și doar bine ți se va întoarce.” Și am învățat că binele nu se întoarce de la cel pe care l-ai ajutat, ci de la cine te aștepți mai puțin.

Ce îmi doresc de la anul 2021?

Răbdare! Îmi doresc mai mult decât orice să am mai multă răbdare. Vreau să devin mai înțeleaptă și mai altruistă. Și să învăț să spun NU mai des, mai clar, și mai ales, oamenilor care trebuie.

Familia și sănătatea rămân pe primul plan! Știu că 2021 va fi un an minunat, extraordinar! Obiectivele sunt setate și dorințele vor deveni realitate pentru că reușesc să le vizualizez!

Mulțumesc oamenilor frumoși și buni pe care i-am cunoscut și datorită cărora sunt un alt om! 

15 thoughts on “Cum a fost anul 2020?”

 1. Și eu am învățat să apreciez mai mult tot ce am în prezent și să fiu mai recunoscătoare pentru tot ce viața mi-a dat până în prezent. Per total, pentru mine 2020 nu a fost un an chiar atât de rău, am călătorit destul de mult, în ciuda restricțiilor de tot felul. În 2021 îmi propun să fiu mult mai organizată și să țin cu dinții de toate planurile pe care mi le-am făcut pentru acest an.

  Reply
 2. Cat de frumos și corect spus- dorințele clar ti se vor îndeplini dacă le vizualizezi ❤❤❤ si eu o sa fac asta cu ale mele 🙈 un an nou fericit ❤🎄

  Reply
 3. Da, ai dreptate! Și pentru mine a fost bun, mi-a oferit dintre cele mai intense si frumoase momente și evenimente. Singurul aspect neplăcut a fost acela că nu ne-am putut bucura de toți prietenii și familie.
  Sunt recunoscătoare și mulțumesc pentru tot !

  Reply
 4. Imi place ca esti foarte pozitiva in ultimul timp. Cu siguranta va fi un sn bun, mai ales daca il incepi cu ganduri pozitive.

  Reply
 5. Ce frumos! “Și la final de 2020, mă simt la fel de recunoscătoare” – ești printre puținele persoane pe care le-am auzit/le-am citit că spun/scriu asta!

  Să știi că și eu sunt recunoscătoare! Anul 2020 ne-a învățat pe toți niște lecții importante: răbdarea, empatia, iubirea, prețuirea sănătății și redescoperirea fericirii, a lucrurilor care contează cu adevărat în viață.

  Reply
 6. Anul 2020 nu a fost atat de oribil pe cat tipa toata lumea. Cel putin pentru mine. Insa abia astept sa vad ce vine in 2021.

  Reply
 7. N-a fost un an chiar asa rau. Nu imi plang de mila. Am avut destule realizari. Nu avem probleme grave de sanatate sau financiare, deci e ok. De la 2021 imi doresc doar sa fie cel putin la fel de bun ca 2020.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.