Doamna Pylinska și secretul lui Chopin de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin – primul roman pe 2021

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin de Eric-Emmanuel Schmitt este prima lectură din noul an. Am citit-o într-o seară lângă luminițele din brad. Consider că a fost locul și momentul perfect. Cărțile autorului îmi plac mult și mi-am propus ca anul acesta să le aduc pe toate în biblioteca mea.

Frumoasa carte poate fi comandată pe site-ul Libris. Găsiți toate cărțile autorului în categoria Literatură universală.

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin – poveste de muzică și iubire

Cartea spune o parte din copilăria autorului. Eric își amintește că avea un pian în casa părintească. Oricât se străduia să cânte Chopin, nu îi ieșea. Acest gând l-a bântuit și s-a hotărât să ia lecții de pian. Destinul face ca profesoara aleasă să fie Doamna Pylinska. Intransigentă și exotică, profesoara este o poloneză stabilită la Paris care adoră pianul.

Lecțiile oferite de ea sunt diferite de așteptările lui Eric. El credea că totul se va desfășura cum vrea el. Va învăța să cânte Chopin la pian și va fi fericit. Însă doamna Pylinska are un stil diferit pentru care îi va mulțumi Eric toată viața.

Muzică, iubire, simțire

Ca să cânți bine la pian, e nevoie de exercițiu, dar și de înțelegerea muzicii. Pare simplu, însă e important să te dedici muzicii pentru cele mai bune rezultate.

Deși Eric nu înțelege temele date de profesoară, totuși le respectă. Își dorește să ajungă să cânte Chopin. Dar e curios și ce va obține dacă respectă indicațiile atipice date de profesoară. De ce e nevoie să înveți să culegi flori cu roua pe ele? Ce legătură are cu muzica? A avea relații sexuale ajută la relaxare, dar a face dragoste este deja alt nivel.

Totul se reduce la pasiune și legătura dintre ele îl vor ajuta să cânte aproape perfect. Mulți ani mai târziu, Eric va înțelege și mai bine rostul și rolul acestor lecții atipice. Eric nu ajunge muzician, nici nu și-a dorit asta. Și-a dorit doar să îl cânte bine pe Chopin.

Să vezi dincolo de limite

Mi-a plăcut la nebunie povestea pentru că ne deschide ochii. E bine să ne cunoaștem limitele. Dar e ideal să învățăm fiecare lecție pe care o primim. Pasiunile noastre nu trebuie să coincidă de fiecare dată cu menirea noastră. Eric și-a dorit să-l cânte o singură dată bine pe Chopin. Și-a dat seama că el e menit să fie scriitor și o face excelent. Îl apreciez că a muncit pentru o pasiune, însă a știut când să se oprească.

Citește cărțile autorului, Eric-Emmanuel Schmitt, și bucură-te de o lectură aparte. Doamna Pylinska și secretul lui Chopin nu trebuie să-ți lipsească din lista de lecturi pentru acest an.

 

14 thoughts on “Doamna Pylinska și secretul lui Chopin de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură”

  1. Eric Emmanuel Schmitt este unul dintre autorii mei preferati. Am multe carti ale autorului in biblioteca, inclusiv pe aceasta si mi se pare ca este total diferit, dar la fel in fiecare carte. Si asta e minunat, din punctul meu de vedere

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.