Codul bunelor maniere astazi – Aurelia Marinescu, 2002

0

2zdn4ufAsa cum spuneam si in articolul “Valoarea cuvantului Multumesc”, multi am uitat sa spunem cuvinte frumoase celor din jur. De atat de multe ori, uitam de cei 7 ani de acasa, de bunele maniere. Ne e frica ca in ochii altora am putea parea ciudat prin a fi civilizati.

Zi de zi, vad atat de multe exemple ce ar putea fi mentionate, de la banalul salutat, pana la a multumi, sau a oferi in metrou, locul unei persoane in varsta.

Iata si o intamplare amuzanta, din care am putea invata ceva. In metrou, un tanar i-a oferit locul sau unei doamne in etate. De emotie, doamna a lesinat. Cand s-a trezit din lesin, doamna i-a multumit tanarului. De emotie, tanarul a lesinat.

Cartea Codul bunelor maniere de astazi, ne invata normele de comportament civilizat. Numarul de exemplare vandute a depasit 200 000, iar in multe scoli, aceasta carte este folosita ca manual pentru orele de dirigentie. Eu cred ca ar trebui sa fie citita de fiecare roman in parte.

Fiecare capitol are lucruri ce ar fi bine sa le retinem! Prima data ni se face:

  • o introducere in bunele maniere, putina istorie,
  • cum trebuie sa arate un om manierat, sa fim exigenti cu noi insine,
  • corpul, insotitorul nostru fidel – mai mult sapun, mai putin parfum,
  • nu mai suntem foarte tinere – sa imbatranim frumos,
  • tinuta pe strada si in casa,
  • salutul – ce inseamna salutul – reguli de baza,
  • arta conversatiei si comportamentul in societate – reguli pentru reusita conversatiei

Acestea sunt doar cateva dintre capitolele interesante si utile oferite de autoarea, Aurelia Marinescu.

Te invit sa citesti aceasta carte cu mare atentie, avem foarte multe de invatat din ea, si apoi ar fi bine, sa si punem in aplicare ce am retinut!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close