Recomandare filme de weekend: Parkland și The Experiment

Parkland

Parkland – 2013 – dramă, crimă, documentar

Parkland este un film ce povestește evenimentele haotice ce au avut loc în Dallas, Texas, pe data de 22 noiembrie 1963, și încearcă să pună cap la cap tot ce s-a întâmplat în acea zi. Oameni obișnuiți sunt aruncați brus în aceste circumstanțe triste, medici rezidenți și asistentele de la Spitalul Parkland, șeful Serviciilor Secrete din Dallas, un cameran involuntar care reușește să filmeze, fără să vrea, cel mai vizionat și analizat film în istorie, agenți FBI și echipa de securitate a lui JFK, care au fost martori la moartea președintelui.

Filmul e intersant, foarte bine regizat cu actori bine aleși și  prezintă ultima zi din viața președintelui american JFK, dar și încercarea disperată a medicilor de a-l salva.  Abraham Zapruder, un admirator al președintelui, iese în stradă, dorindu-și foarte mult să-l filmeze pe președinte când va trece prin dreptul lui. Din păcate, sau din fericire pentru autorități, el surprinde chiar scena asasinării lui. Urmează un șir de încercări disperate de a-l readuce pe președinte la viață, o mare dezamăgire în rândul tuturor oamenilor la anunțarea morții acestuia. Poliția încearcă să găsească un vinovat și îl acuză pe primul ”ieșit” în cale, fratele lui Robert Oswald. Însă și acesta din urmă este împușcat și moare în același spital unde a murit și președintele.

Cel mai afectat în toată această poveste este Zapruder, cel care reușește să imortalizeze ultimele clipe ale președintelui, cel care și-a folosit pentru prima și ultima dată camera de filmat.

Recomand cu drag acest film!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SgPjt_BRLvY]

The Experiment – 2010 – dramă, thriller

The-Experiment

Experimentul este unul dintre filmele la care trebuie să fii pregătit pentru tot ce e mai rău, mai grav, mai dramatic.

26 de oameni sunt aleși pentru a participa la un experiment psihologic care se va desfășura într-o închisoare. Unii sunt desemnați gardieni, iar restul sunt deținuți și primesc un număr. Ei trebuie să repecte diferite reguli, iar dacă totul decurge normal în cele 14 zile ale experimentului, fiecare va primi 14.000 dolari, dacă se vor abate de reguli, se va aprinde un bec roșu ce reprezintă sfârșitul experimentului înainte de termen, iar ei nu primesc niciun ban.

Filmul are la bază o carte care a fost inspirată de experimentul de la Standford Prison (fapt real). Experimentul se încheie tragic pentru ambele părți, atât pentru deținuți, cât și pentru gardieni, când aceștia își iau prea în serios rolurile. Experimentul nu a mai fost reluat deoarece Asociația Americană de Psihiatrie spunea că nicio cercetare nu trebuie să dăuneze fizic sau psihic participanții.

The Experiment este un film plin de scene dure, de  violență și umilire, care scot la iveală frustrările și afecțiunile unora dintre participanți.

Vă recomand să vedeți filmul și să vedeți un anumit ”rol” primit cât de mult poate schimba oamenii, în bine și/sau în rău.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JlUkzfITiSs]

 Ce filme interesante ați văzut recent?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.