Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?Și ce planuri aveți pentru acest weekend?

Ce carte mai citiți, ce film mai vizionați, ce preparate delicioase mai pregătiți în acest weekend?

Eu sper să termin de citit cartea Îndrăgostită de un masai – Corinne Hofmann, și să trec la cartea Mihaelei Bilic – Trăiesc, deci mă abțin.

Și dacă vremea ne permite aș merge până în Jibou. De ce ? Ca să vizitez minunata Grădină Botanică din Jibou.

Ce facem în weekend?Grădina Botanică se află în partea de N-E a orașului Jibou. Grădina a trecut prin numeroase schimbări, de la unitate independentă la Stațiunea Tinerilor Naturaliști, până la Centrul de Cercetări Biologice Jibou, în cadrul căruia Grădina Botanică reprezintă domeniul principalul de activitate. Grădina Botanică ”Vasile Fati” cuprinde mai multe sectoare cu diferite grupe de plante, sere colecționare, un acvariu, un parc zoo, și o frumoasă grădină japoneză. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe detalii, puteți citi pe InfoLocal.

Mă gândesc mâine să prepar o ciorbă de pui á la greq, pizza de casă, și ceva dulce, ce să fie, ce să fie, poate Pavlova.

Ce facem în weekend?Ciorba de pui à la greq – avem nevoie de un piept de pui, 2 morcovi, o țelină, o gulie, 2 rădăcini de pătrunjel, pătrunjel verde, 100 grame orez, 3 gălbenușuri, 3 linguri de smântână, sare, piper. Pieptul de pui, îl spălăm bine cu apă rece, îl tăiem cubulețe și îl punem la fiert în apă rece cu sare. Când începe să fiarbă și se formează spumă, fie înlăturați spuma, fie  schimbați apa. Între timp curățăm legumele, le tăiem bucățele mici, și pe punem în oală când carnea este pe 3/4 fiartă. Adăugăm puțină sare și câteva boabe de piper negru. Lăsăm să fiarbă puțin, și apoi adăugăm orezul. Când toate sunt fierte, stingem focul și lăsăm puțin să se răcească. Separat amestecăm gălbenușurile cu smântâna, și adăugăm treptat în supă, cu grijă să nu se taie. Lăsăm să mai dea un clocot, apoi stingem focul, punem capacul și lăsăm puțin, abia apoi servim cu pătrunjel verde și smântână şi ardei iute.

 Ce facem în weekend?Pizza de casă – pentru blat avem nevoie un kg făină albă, jumătate pacheţel de drojdie plus 500 ml apă călduţă, puţină sare,  65 grame margarină sau 75 ml ulei de măsline! Se frământă 30 de minute, la început blatul e foarte tare şi trebuie frământat până se înmoaie. Nu se lasă la dospit. Se fac 5-6 porţii. După 10-15 minute, se poate întinde! Nu se întinde cu sucitorul, ci cu mână. Într-un bol se amestecă bulion cu condimente, în special oregano și busuioc. Blatul se pune pe hârtie de copt, în tavă. Cu sosul de bulion ungem blaturile de pizza, și adăugăm după preferință, șuncă, salam (noi am descoperit un salam uscat de la Zimbor cu cașcaval), cașcaval, ardei, porumb, ciuperci. Se dă la cuptor pentru 5 minute.

Ce facem în weekend?Pavlova – rețeta o găsiți pe blogul DulciuriFeldeFel. Pentru că ne-au rămas albușurile de la ciorbă și e păcat să le aruncăm, eu zic să profităm și să facem o Pavlova.

Pentru blat avem nevoie de 4 albușuri,  200 grame zahăr, zahăr vanilat, esenţă de vanilie, 2 lingurițe oțet, 2 lingurițe amidon. Albușurile reci se bat spumă tare cu un praf de sare. Când spuma este tare, adăugăm zahărul și mixăm bine. Apoi adăugăm oțetul și amidonul și se omogenizează ușor. În tavă punem hârtie de copt, și fie facem forme rotunde mai mici, fie facem un cerc mai mare, și putem servi ca și tort. Formele le putem face fie cu lingurița, fie cu șprițul. În ambele cazuri, la mijloc lăsăm o gaură. Pe margini putem decora diferite modele. Se dă tava la cuptor pentru 50-60 de minute, la 90-100°, dar cuptorul trebuie să fie deja încăzit. Lăsăm la răcit în cuptor.
Pentru umplutură:
Putem folosi 250 ml smântână pentru frișcă, 1 lingură zahăr, 1 întăritor de frișcă, fructe proaspete, congelate sau din compot. Smântâna rece de la frigider se bate la viteza mică a mixerului până se face spumă, moment în care adăugăm zahărul și întăritorul. Mărim viteza și mixăm bine  până se întărește și devine pufoasă.

Dacă nu vă place frișca, puteți folosi la umplutura mascarpone. Punem blatul pe un platou, umplem mijlocul cu frișca bătută sau mascarpone și împodobim cu fructe. 

Se servește imediat, cu topping de ciocolată pentru cei mai pretențioși.

Voi cum vă relaxaţi în weekend?

Vă doresc weekend frumos!

8 comentarii la „Ce facem în weekend?”

  1. Noi iesim putin in plimbari weekendul acesta, mai ales ca a mai aparut putin soarele :D, dupa o intreaga saptamana ploioasa.
    Maine vom face pui cu smantana si niste clatite cu cirese amare.

    Răspunde
  2. Paaaai eu, din fericire, m-am reapucat de citit. Suntem intr-o mini vacanta acasa, vacanta cu treburi si munci dar nu se pune, suntem ACASA! 😀
    Sunt super incantata ca reusesc sa mai citesc, sa mai stau prin bucatarie, sa gatesc, sa lenevesc la un film, sa iesim in plimbari…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.