Viața e despre alegeri!

16

Viața e (și) despre alegeri!

În fiecare zi, trebuie să facem alegeri. Unele ne pot schimb viața. Altele ne pot duce pe o cale greșită. Ține doar de noi să decidem ce ne dorim. E greu să faci alegerea bună. Poate trebuie să alegem pentru binele nostru. Poate alegem pentru binele altora. Totul este despre alegerea potrivită.

E greu să facem alegeri. Și trebuie să analizăm bine, înainte de a lua o decizie. Însă ea trebuie să fie asumată. Nu cere altora să facă alegerea pentru tine. Poți să te sfătuiești cu prietenii, dar ei nu pot lua decizia în locul tău.

Alegeri, alegeri, dar să fie bune!

Alegerile pe care le facem, ne pot schimba toata viață. E nevoie de curaj pentru a face o schimbare. Însă e nevoie de înțelepciune pentru a face alegerea bună. Nu ne prea permitem în viață să facem alegeri greșite. Poate o dată sau de două ori. Ar trebui să învățăm din greșeli. Și să nu le mai repetăm.

Alegerea e a ta!

Ai dreptul să te sfătuiești cu familia, cu prietenii. Însă alegerea e doar a ta. Calculează bine posibilitățile. Alege o singură dată. Și fii convins că ai făcut cea mai bună alegere. Crede în tine și în ceea ce poți.

Alegerea e greșită!

Ai făcut alegerea greșită? Trebuie să-ți asumi. Dacă poți, să remediezi ceva. Dacă nu se mai poate face nimic, acceptă. E important să ne acceptăm eșecurile. Dar și mai important e să învățăm din ele.

Cu toții putem greși. E în natura umană. Din greșeli, învățăm. Lecțiile noi nu strică niciodată. Important să nu le mai repetăm.

Oferă sfaturi, dar nu alege în locul nimănui!

Dacă trebuie să oferi un sfat, nu ezita. Însă ai grijă cum îți expui punctul de vedere. Nu explica cu prea mult entuziasm. Ai putea influența părerea celuilalt. Ai grijă să expui și avantajele, și dezavantajele. Prezintă opțiunile, dar nu îi spune ce să aleagă.

alegeri

Viața e și despre alegeri, bune și rele!

De ce facem și alegeri rele?

De ce uneori alegem, deși știm că e greșit? Pentru că e ceva nou, care ne tentează! Sau poate pentru că suntem curioși cum va evolua situația. Ne dorim să dovedim altora că avem dreptate.

Viața e și despre riscuri, Trebuie să ne asumăm riscul de a face ce ne dorim. Dacă ești norocos, alegerea ta rea poate deveni bună. Trebuie să încercăm. Despre asta e viața. Despre încercări, riscuri, eșecuri sau reușite, dar și asumări!

Cum recunoaștem alegerile bune?

Totul merge perfect. Însă s-ar putea să nu fim mulțumiți. De ce? Viața e și despre provocări! Ne place să fie ceva să ne țină în priză mereu. care să ne stimuleze imaginația. Cât de ciudată e viața, vă veți spune în gând! Viața poate fi simplă, însă ne place și să fie puțin complicată.

Tu faci mereu alegeri bune în viață? Îți plac provocările și riști să alegi și varianta mai puțin ușoară, frumoasă? Sau mergi pe clasic și sigur?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Vorba prietenei mele: Cine nu risca, nu bea sampanie! Eu sunt multumita de alegerile mele chiar daca uneori poate au fost gresite, insa am invatat din ele.

 2. Aleg în funcție de situație. Si mereu merg mai departe, indiferent de ceea ce am ales. Căci în acel moment, alegerea mea a fost ceaai Bună variantă la care m-am putut gândi 😉

 3. Un subiect prea vast dar ca sa ma rezum in ceea ce priveste alegerile pe care le-am fcut in viata, nu sunt mandra de niciuna dintre ele. Pacat ca nu pot da un refresh vietii.

 4. Nimeni nu face doar alegeri bune in viata! Cateodata, chiar daca stim că alegerile noastre nu vor aduce nimic bun, tot le facem. E vorba de VIATA! Ne place sa traim clipa si de aceea, uneori, alegerile noastre de moment aduc bucurie si apoi suferim ani buni! Important e sa constientizam si sa nu mai facem acele alegeri gresite mereu, si mereu.

 5. Alegerile ne aparțin întotdeauna, dacă suntem vertebrali!.
  Ele sunt bune, rele, așa e în viață. Din cel rele înveți și vei putea face mai multe alegeri bune.
  Mulțumim!

 6. Dat fiind faptul ca fiecare dintre noi a fost inzestrat cu liberul arbitru, fiecare e responsabil de alegerile pe care le face, indiferent daca sunt bune sau nu. Recunosc, nu intotdeauna iau alegeri bune, insa mi le asum.

 7. La asta cu riscurile eu intotdeauna am zis ca prefer sa imi para rau ca am incercat un lucru si a iesit prost, decat sa traiesc toata viata gandindu-ma cum ar fi fost daca as fi incercat, daca as fi avut curajul…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Comuniune de Ann Patchett
Comuniune de Ann Patchett recomandare lectură

Comuniune de Ann Patchett - bestseller Comuniune de Ann Patchett este un roman nebun. Coperta te atrage, pui mâna pe...

Close