Meniu de Craciun

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatoarea Nasterii Domnului. Orice sarbatoare impune si un meniu festiv. Si daca nebunia de la job si shopping, te-a lasat fara idei, iti recomand meniul pe care l-am ales eu pentru acest an de Craciun. Salata de bouef – o combinatie de culori, arome si vitamine Ingrediente necesare: 500 grame carne fiarta de pui sau vita, 500 grame cartofi, 250 grame mazare, 2 morcovi, un patrunjel, o telina mica, …

Citeste tot

Simptomul picioarelor reci

Simptomul picioarelor reci reprezinta o problema comuna care afecteaza multe persoane. El poate varia de la o mica suparare pana la un simptom intermediar altei boli. Care este cauza? Picioarele calde sunt un semn ca circulatia periferica este buna. Caldura este adusa in picioare de catre circulatia sangelui. Deci, circulatia proasta este motivul evident pentru picioarele reci, ca exista o scadere a circulatiei normale. Multe afectiuni pot duce la aceasta “boala”, cum sunt scleroza, bolile …

Citeste tot

Top 10 alimente necesare pe zi

Viata agitata ne face sa uitam ca alimentatia este partea cea mai importanta. Mereu ne intrebam “Oare de ce racesc atat de repede?, De ce ma simt obosit? De ce nu am energie sa fac tot ceea ce imi doresc? Este bine sa cunoastem puterile alimentelor, astfel ne va fi mai usor sa acumulam energie, vitamine. Fie ca e vorba de carne, lactate, legume, fructe, seminte, toate au un continut variat de vitamine, si ne …

Citeste tot

Condimentele – aroma preparatelor II

Condimentele nu trebuie sa lipseasca din dotarea nici unei bucatarii. Trebuie sa le avem, sa le folosim si sa le cunoastem puterile miraculoase. 23. Leurda – numit si usturoi salbatic, datorita aromei de usturoi pe care o au frunzele sale. Poate fi folosita  in salate sau pentru a condimenta mancarurile cu legume si cu carne. 24. Leusteanul – are o aroma puternica si este complementar patrunjelului in aproape orice mancare,  in ciorbe. 25. Levantica – …

Citeste tot

Sfaturi pentru un par sanatos

Poluarea, stresul, alimentatia, toate ne afecteaza organismul, inclusiv parul. Cu totii ne dorim un par frumos si sanatos, dar oare stim ce trebuie sa facem pentru a-l avea? Parul este o combinatie intre o proteina numita keratina si aminoacizi, si fiecare suvita de par este ca un snur. El are o teaca exterioara sau cuticula, care inveleste cortexul interior. Cuticula poate sa reziste abuzurilor, cum sunt, caldura si periajul. Parul frumos si stralucitor este un …

Citeste tot

Condimentele – aroma preparatelor I

Pentru a imbunatati preparatele culinare, folosim condimente, dar trebuie sa stim ce, cat si cand sa le punem. Sunt adepta gatitului dietetic, si folosesc foarte rar condimente, dar la cursul de bucatari am invatat rolul lor in savoarea mancarii. Ce sunt mirodeniile ? Mirodeniile sunt substante de natura minerala (sare) sau vegetala (frunze, seminte, radacini, fructe intregi sau macinate) sau un preparat din acestea (o?et, ulei, esenta, extract, pasta, sos), sau obtinut? prin sinteza (aroma, …

Citeste tot

Ce e colesterolul?

Corpul nostru produce in mod natural colesterol. Cantitatea pe care o produci depinde de genetica. Nu este in totalitate rau deoarece corpul are nevoie de colesterol pentru anumite functii. Totusi, prea mult colesterol poate fi nesanatos. Iata valorile pe care Asociatia Cardiologica Americana le-a stabilit pentru un consum zilnic: mai putin de 200mg se considera sanatos intre 200 si 239 mg se considera la limita superioara a nivelului de colesterol peste 240 mg se considera …

Citeste tot

Ceaiul verde

Multi oameni inteleg ca ceaiul verde sau suplimentele pe baza de ceai verde sunt benefice pentru organism, dar intreaba pe cineva ce inseamna “bun pentru organism”, si probabil nimeni nu va putea sa iti dea un raspuns. Intr-adevar, ceaiul verde ajuta mult organismul uman. Mai exista oare vreun alt aliment sau bautura care sa aiba atat de multe beneficii ca si ceaiul verde ? Chinezii cunosc beneficiile medicale ale ceaiului verde din cele mai vechi …

Citeste tot

Lamaia – minunea galbena!

Lamaile sunt fructe comune si le gasim peste tot. Le folosim pentru a face limonada, le amestecam in bauturile noastre pentru a obtine un gust mai intepator, indeparteaza petele, regasim mirosul in toate deodorizantele, si le folosim cand gatim atat ca ingredient cat si pe post de garnitura. Poate ar fi bine sa te opresti si sa privesti aceasta mica minune galbena si din alte puncte de vedere. Cand natura ti-a oferit acest fruct, e …

Citeste tot

Imbunatateste-ti conditia fizica!

O conditie fizica buna reprezinta posibilitatea de a executa activitate fizica. De asemenea, inseamna capacitatea de a avea energie si putere de a te simti bine cat de mult posibil. A avea o conditie fizica buna iti poate imbunatati sanatatea. Chiar si o jumatate de ora de mers pe jos, iti poate imbunatati conditia fizica. Facand mici schimbari in programul tau zilnic, poate duce la o mai buna conditie fizica. Beneficiile unei conditii fizice bune …

Citeste tot

Despre post

Postul reprezinta momentul in care trebuie sa ne oprim si sa incepem sa avem grija de sufletul nostru si mai putin de trup. A inceput postul de cateva zile si e bine ca in aceste zile sa incercam sa ne infranam atat de la mancare, cat si de la ganduri rele. Postul nu inseamna neaparat post alimentar, ci insemna sa incepem sa ne rugam, sa fim mai buni cu ceilalti, sa facem fapte bune fara …

Citeste tot