Imbunatateste-ti conditia fizica!

conditie fizicaO conditie fizica buna reprezinta posibilitatea de a executa activitate fizica. De asemenea, inseamna capacitatea de a avea energie si putere de a te simti bine cat de mult posibil. A avea o conditie fizica buna iti poate imbunatati sanatatea. Chiar si o jumatate de ora de mers pe jos, iti poate imbunatati conditia fizica. Facand mici schimbari in programul tau zilnic, poate duce la o mai buna conditie fizica.

Beneficiile unei conditii fizice bune sunt :

Te ajuta sa te simti mai bine, sa ai mai mult energie pentru munca si in timpul liber, te simti capabil sa faci lucruri ce implica miscare, sa te joci cu copii, sa dansezi, sa te plimbi cu bicicleta, gradinarit.

Mentinerea sanatatii inimii, oaselor, plamanilor, articulatiilor. Si scade riscul aparitiei unor boli de inima, diabet, hipertensiune, cancer, te ajuta sa dormi mai bine, controlezi starea de stres si te ajuta sa iti mentii mintea limpede.

Pentru a-ti imbunatati starea de sanatate, este important sa ai zilnic activitate fizica, moderata sau energica. De exemplu, poti sa te plimbi 2 ore si jumatate pe saptamana sau sa alergi o ora si un sfert pe saptamana. Aceasta actvitate iti imbunatateste respiratia.

Ce tip de activitate fizica iti imbunatateste conditia fizica ?

Activitatile pe care le alegi depind de partile corpului,  pe care doresti sa le imbunatatesti.

Flexibilitatea – este abilitatea de a-ti misca articulatiile si muschii de-a lungul intregii perioade de miscare.

Sanatatea aeroba – inseamna cresterea nivelului de oxigen pe care corpul il foloseste. Aceasta depinde de conditia inimii, plamanilor si muschilor.

Sanatatea muschilor – inseamna crearea de muschi mai puternici si cresterea nivelului de rezistenta, de exemplu activitate ca si ridicarea de greutati.

Cum poti sa fii mai activ fizic ?

Daca te-ai decis sa faci mai multa miscare, iti ofer cateva sfaturi :

  • Fa in asa fel incat miscarea fizica sa devina parte din viata ta de zi cu zi, la fel cu spalatul pe dinti sau mersul la servici. Incearca sa mergi cu bibicleta pana la servici, cel putin o data pe saptamana, uita de lift si urca scarile de cate ori ai posibilitatea.
  • Plimbatul este una dintre cele mai benefice activitati. Poti sa te plimbi impreuna cu membrii familiei, prieteni sau chiar cu catelul.
  • Gaseste-ti un partener de activitate, asta va face activitatea mult mai placuta.
  • Trebuie sa iti stabilesti scopuri bine definite, dar nu uite sa te recompensezi atunci cand le indeplinesti, un masaj ar fi o buna rasplata.

O conditie fizica buna duce la intarirea imunitatii si la o stare de bine generala!

Daca ai nevoie de ajutor sau sfaturi, inroleaza-te in Fit Camp acum.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.