Scena Cetății - Dealul Cetățuia 5-7 octombrie Cluj-Napoca

Scena Cetății – Dealul Cetățuia 5-7 octombrie Cluj-Napoca

Clujul găzduiește în acest zile un eveniment interesant care vrea să arate o altă față a orașului.Evenimentul se desfășoară pe Dealul Cetățuia, un reper turistic important și binecunoscut. Cetățuia a fost ridicată pe Dealul Komal, pe o terasă de 60 m deasupra Someșului. Odată cu instaurarea dominației habsburgice în Transilvania s-a început și ocuparea cetăților importante din principat. După ce s-a constatat că fortificațiile medievale ale Clujului sunt învechite, au decis că orașul are nevoie …

Citeste tot

25 Decembrie – Naşterea Domnului

Dintre toate sărbătorile noastre, Crăciunul e de bună seamă sărbătoarea care revarsă asupra sufletelor cea mai multă lumină şi căldură. Nicio altă sărbătoare nu ne cheamă cu atâta drag în jurul căminului părintesc. Naşterea Domnului naşte în sufletele noastre dragoste de viaţă şi dragoste de Dumnezeu. De la un capăt la altul, lumea răsună de cântece de preamărire. Gândurile creştinilor aleargă grăbite la peştera din Vifleem, să se închine Pruncului sfânt. „Iară naşterea lui Iisus …

Citeste tot

Viitorul alimentaţiei – The future of food, documentar, 2004

Un site care mie îmi place tare mult este www.ecomagazin.ro , şi tot aici am găsit şi filmul documentar „Viitorul alimentaţiei”. Agricultura a fost una dintre primele şi cele mai importante ocupaţii ale oamenilor din cele mai vechi timpuri. Azi doar 2% din populaţie mai face agricultură, aşa că puţini ştiu cum se obţin multe alimente. În China, existau mii de varientăţi de orez, 5 000 de tipuri de cartofi şi 7 000 de varietăţi …

Citeste tot

Pestera Dambovicioara – judetul Arges

Pestera Dambovicioara se afla in partea sudica a Muntelui Piatra Craiului, in judetul Arges, la aproximativ 1 km departare de satul Dambovicioara, in partea stanga a paraului cu acelasi nume, afluent al raului Dambovita. Datorita apelor raurilor care traverseaza Muntii Fagaras, Leaota si Piatra Craiului si care in cursul lor au taiat calcare, formand vai adanci si inguste, au reusit sa dea nastere unui mare complex de chei aflat pe teritoriul tarii noastre. Un astfel …

Citeste tot

Gutuile – Merele de aur

Imi amintesc cu placere ca toamna pentru mine insemna, cand eram copil, aroma si mirosul gutuilor. Nu vei gasi niciodata livezi vaste cultivate cu gutui, ei, de obicei, se gasesc cate 2,3 pomi intr-o livada. Cel mai des se cultiva in Argentina, Urugay, Spania, unde verile sunt destul de lungi si calduroase favorizand coacerea fructelor. Legenda spune ca vechii greci aveau un ritual, de a oferi gutui la nunti. De ce ? Se spune ca …

Citeste tot

Raul Gange – raul sacru al indienilor

Chiar daca oamenii au fost creati de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa, totusi, de-a lungul atator mii de ani, oamenii au crezut in tot felul de zei si superstitii. Religia indienilor, budismul, si superstitiile lor, m-au fascinate dintotdeauna. Interesant, ca epoca modernismului nu i-a atins in niciun fel. Ei inca cred in zei. Ce stii despre raul Gange? Gangele este cea mai mare apa curgatoare din India, are o lungime de 2 510 km. …

Citeste tot