Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 4

4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime Asociaţia lipide – glucide, în cadrul unei funcţionări pancreatice defectuoase, poate determina kilogramele excedentare şi starea sănătăţii. Principiul de bază al noului mod de alimentaţie se bazează, în parte, pe faptul că, în majoritatea cazurilor, se evită amestecarea lipidelor cu glucidele “malefice”, având grijă să preferăm lipidele “benefice”, în … Citește mai mult

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 3

3. Principiul consumului corect de fructe Fructele sunt alcătuite din celuloza, fiind considerate în acelaşi timp glucide, deoarece conţin “zahăr” sub forma fructozei; aceasta din urma se transformă în glicogen (energie disponibilă rapid). Din fericire, cantitatea de zahăr din fructe nu este mare şi, în plus, este eliberată într-o mică măsură datorită fibrelor pe care … Citește mai mult

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 2

2. Principiul combinării corecte al alimentelor Alimentele sunt substanţe comestibile care conţin un anumit număr de elemente organice, precum : proteine, lipide, glucide, săruri minerale şi vitamine, apă şi materii nedigerabile (ca fibrele). Proteinele – Acestea sunt celule organice ale muşchilor, organelor, creierului, oaselor. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”. Problema care … Citește mai mult

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 1

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului tău : 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă. 2. Principiul combinării corecte a alimentelor. 3. Principiul consumului corect de fructe. 4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime. 1. Principiul unei … Citește mai mult

Meniu pentru masa de Paşti!

Cu fiecare sărbătoare, gospodinele încearcă să pregătească preparate deosebite, tradiţionale zonei natale. Masa de Paşti trebuie să cuprindă atât preparate pe bază de carne de miel cât şi ouă roşii. Nu sunt o mare consumatoare de carne de miel, dar am spus întotdeauna că dacă e bine preparată, şi gospodinele folosesc condimente speciale pentru carnea … Citește mai mult

Savureaza o salata!

Atunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe. Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate … Citește mai mult

Scortisoara, o aroma deosebita

Probabil nici nu stiai cat de buna este scortisoara pentru sanatatea ta. Scortisoara este un copac mic care creste in India, Sri Lanka, Indonesia, Brasil, Vietnam si Egipt. Este unul dintre cele mai vechi specii. Pentru a o prepara, coaja de la copacul de scortisoara se usuca si se ruleaza in batoane de scortisoara. Scortisoara … Citește mai mult

Top 10 alimente necesare pe zi

Viata agitata ne face sa uitam ca alimentatia este partea cea mai importanta. Mereu ne intrebam “Oare de ce racesc atat de repede?, De ce ma simt obosit? De ce nu am energie sa fac tot ceea ce imi doresc? Este bine sa cunoastem puterile alimentelor, astfel ne va fi mai usor sa acumulam energie, … Citește mai mult

Beneficiile consumului de nuci

Fiecare fruct are beneficiile lui asupra organismului, si e bine sa le consumam atunci cand este timpul lor. Dar la ce ajuta nucile ? Cu ce ne poate ajuta miezul de nuca ? Nucile au o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai digerabil. Nucile contin apa, grasimi, proteine, saruri minerale, … Citește mai mult

Importanta lactatelor

Organismul nostru are nevoie de calciu, si este recomandat sa fie luat din alimente, si mai putin din suplimente nutritive. Va spuneam ca e bine sa includeti in micul-dejun lactatele deoarece sunt foarte sanatoase si ajuta organismul. Laptele este cea mai importanta sursa de calciu pentru dinti si oase, dar cu rol esential in scaderea … Citește mai mult