Aranjamente inedite pentru a decora masa de Crăciun

Să ne pregătim de sărbători

Este decembrie, luna în care visăm la sărbătorile de iarnă. Ne aducem aminte cum petreceam în copilărie și ne cuprinde nostalgia. Apoi ne îndreptăm atenția spre lista de activități. Alegem și comandăm cadourile pentru cei dragi. Planificăm meniul pentru sărbători. Stabilim la cine vom lua masa de Crăciun.

Dacă anul acesta, tu vei fi gazda, ar fi bine să începi să te pregătești. Întocmește lista cu preparatele culinare pe care dorești să le servești. Nu uita că și decorul este extrem de important. Venim în ajutorul tău cu sfaturi pentru a decora masa de Crăciun cât mai frumos.

Idei pentru a decora masa de Crăciun

Este o onoare să fii gazdă pentru a organiza masa de Crăciun. O sărbătoare atât de frumoasă, care are ca și rol principal, adunarea celor dragi la un loc. Acestei sărbători trebuie să i se ofere toată atenția.

Decorarea casei este un aspect important. Însă și masa de Crăciun are nevoie de un aranjament aparte pentru a crea o atmosferă de sărbătoare adevărată!

a decora masa de Crăciun

✽Fața de masă cu tematică

Ideal ar fi să ai o față de masă cu tematică de Crăciun sau iarnă. Însă poți improviza, peste o față de masă albă, poți suprapune una verde și alta roșie. Le poți combina, așeza după bunul plac pentru a obține efectul dorit.

Masa ta este prea lungă? Alege o traversă cu tematică, iar dacă nu găsești, alege una pe verde, alb, roșu, sau chiar negru. Orice decorațiune vei pune peste ea, va arăta festiv.

Ideal ar fi să ai și naproane set cu fața de masă. Dacă nu sunt disponibile, alege șervețele din hârtie în aceeași culoare cu fața de masă sau cu tematica ei.

✽Ghirlande luminoase discrete

O instalație luminoasă cu fir subțire, auriu sau argintiu poți întinde de-a lungul mesei. Dacă e prea lungă, o poți pune în două, sau poți înconjura cu ea, decorațiunile de pe masă, pentru un plus de efect festiv. Lumina discretă va da un aer de sărbătoare mesei de Crăciun, fără a părea încărcată.

✽Crenguțe de brad sau fir de iederă

Neapărat ceva verde, din natură, trebuie să se regăsească în decorul mesei de Crăciun. Fie optați pentru mici crenguțe de brad pe care le așezați pe masă sau într-un suport și le decorați cu globuri. Sau întindeți un fir de iederă pe masă și lipiți mici mărgele de culoare roșie. Împletește firul de iederă cu cel de la instalația luminoasă. Garantăm că va arăta minunat și e un bun mod de a decora masa de Crăciun.

✽Lumânări mari sau în sfeșnice elegante

Este absolut obligatoriu să ai lumânări pe masa de Crăciun. Cele mari, albe, roșii sau verzi, le poți decora cu o fundiță sau cu panglică de rafie. Pentru un look mai elegant al mesei, poți opta pentru sfeșnice din sticlă sau metalice. Lumina lor caldă ca crea atmosfera intimă dorită.

✽Aranjament impunător în centrul mesei

Trebuie să existe un aranjament deosebit în centrul mesei. Tu decizi dacă achiziționezi unul sau îl realizezi singur. Poți opta pentru aranjament din crengi de brad și flori impunătoare, albe sau roșii. Într-un bol de sticlă, poți să te joci cu mici decorațiuni pentru a obține un aranjament deosebit. Conuri de brad, globulețe, figurine luminoase cu baterii, felii de portocale uscate.

✽Decorațiuni minimaliste

Nu dorești să încarci prea tare masa de Crăciun cu decorațiuni? Există soluții, recurge la decorațiuni minimaliste. O instalație luminoasă, cu lumini discrete, într-un glob de sticlă sau într-un bol. Vei fi surprins cât de bine poate arăta o decorațiune minimalistă și cât de mult poate influența decorul mesei.

✽Ghivece cu plante verzi

A decora masa de Crăciun înseamnă a fi atent la toate detaliile. Trebuie să se potrivească toate elementele perfect. Dacă nu dorești să investești în decorațiuni care nu se rezistă sau pe care nu le poți folosi cu altă ocazie, plantele din casa ta sunt soluția. Sigur ar o plantă suculentă în casă, o Crăciuniță sau un cactus, poate chiar și un aranjament cu mușchi verde. Le poți integra ușor în decorul mesei de sărbători.

Ghiveciul poate fi decorat cu panglică colorată, fundițe sau fir de rafie. Eventual, pot fi mutate în ghivece de ceramică cu motive de iarnă. Verdele nu trebuie să lipsească din decor. Integrează ce ai deja la îndemână.

a decora masa de Crăciun

Zi de sărbătoare, masă de sărbătoare

Crăciunul este o sărbătoare, motiv de bucurie, posibilitate de a-i avea pe toți cei dragi aproape. Oamenii își decorează din timp casa, împodobesc bradul, pentru a se putea bucura mai mult de sentimentul frumos pe care ni-l oferă Crăciunul.

Masa principală din casă trebuie să aibă un decor aparte. Nu este dificil să o decorezi. Folosește ideile propuse pentrua decora masa de Crăciun și a te bucura pe deplin de această sărbătoare!

Tu cum decorezi masa de Crăciun? Ai anumite decorațiuni pe care le păstrezi pentru a decora masa de Crăciun?

Foto

12 thoughts on “Aranjamente inedite pentru a decora masa de Crăciun”

 1. Noi mereu avem fata de masa tematica. In acest an avem una noua abia astept sa o folosesc!! Si o lumanare nelipsita. Sper sa avem si cateva crengute de bra din acest an. Mersi pentru ponturi.

  Reply
 2. Uite că nu am făcut de cativa ani acest lucru. Și cred că anul acesta ar fi cazul sa scutur un pic de praf ideea si sa ma organizez mai bine, astfel incat masa de sarbatoare sa fie cu adevarat speciala… chiar si in ceea ce priveste decorul mesei! Am notat cateva idei ce sigur ma vor ajuta, asa ca, iti multumesc!

  Reply
 3. Nu prea sunt o gospodina clasica, decorez putin casa, dar nu tin mese intinse, asa ca pt masa de Craciun doar niste servetele tematice si eventual lumanarele pt atmosfera.

  Reply
 4. Foarte utile sugestiile. Mereu am cate ceva de invatat in ceea ce priveste organizarea si aranjarea mesei de sarbatori. Sper ca anul asta sa-mi iasa ca la carte

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.