Cum să decorezi corect bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun și provocarea de a-l împodobi

Să împodobim bradul de Crăciun este cea mai mare bucurie. Ne duce cu gândul la copilărie. Ne trezește amintiri frumoase. Retrăim cu drag momentele în care împodobeam bradul cu părinții sau frații/surorile. Cu siguranță, se lăsa cu puțină ceartă, pentru că fiecare avea altă viziune. Dar în final, conta doar că bradul este frumos împodobit.

Nu este greu să împodobești bradul, dar prin puțină organizare, o poți face o activitate plăcută. Te lupți cu ghirlande luminoase, beteală, șiraguri de mărgele, globuri multe și colorate, dar și decorațiuni diverse. Le vrei pe toate în bradul tău, dar nu îți dorești un brad decorat exagerat și fără logică.

Pași pentru a decora corect, și mai rapid,

bradul de Crăciun

Ai ales un brad frumos, bogat și bine proporționat. Cu grijă, l-ai prins în suport, acum să înceapă distracția. Cu puțină răbdare și imaginație, poți obține cel mai frumos brad decorat pentru sărbătorile de iarnă.

brad de Crăciun

1* Începe cu agățarea instalațiilor luminoase

Primul pas în decorarea bradului de Crăciun este punerea luminițelor. Ghirlandele luminoase vin pe fire de sârmă verzi sau negre, dar și colorate. Ideal ar fi ca firele să fie în culoarea bradului, verde. Astfel, firul va fi ascuns și nu va fi vizibil. Iluminarea bradului se recomandă să se facă din interior spre exterior pentru un aspect mai dinamic. Începe de la baza trunchiului spre vârful bradului și înfășoară lumini în jurul crengilor principale. Treci de la trunchi la vârf și înapoi.

Joacă-te cu lumini și așezarea lor pe brad, până găsești combinația care îți place. Este în regulă să amesteci lumini pentru a obține schema dorită pentru bradul tău de Crăciun.

2* Continuă cu adăugarea de ghirlande, beteală

Nu este neapărat o regulă, e doar un sfat. Adăugați beteală după ce ați stabilit locul ghirlandelor luminoase. Începe din vârful bradului și coboară cu beteală pe fiecare ramură. Adaugă beteală în funcție de cât e mare sau deasă este creanga. Evită să ai un brad prea încărcat. Împodobește bradul cu o varietate de ghirlade de la simplu la elegant. Folosește o singură culoare și mai multe modele. Sau folosește mai multe culori, dar pentru un model mai simplu. Poți opta pentru beteală clasică, panglică sau mărgele. Ele arată bine înfășurate lejer în jurul bradului, în totalitate!

Mai nou, tot mai multe persoane aleg panglica, este o bună alternativă pentru ghirlandele de beteală. Poți să faci funde mari din panglică și să decorezi tot bradul. Cu ajutorul fundelor, poți crea o cascadă de la vârf spre bază. Astfel, poți ascunde capetele crengilor pentru un look mai interesant.

3* Finalizează cu decorarea bradului cu ornamente

Ultimul pas este decorarea bradului de Crăciun cu ornamente. Ornamentele preferate, cele principale, e bine să le plasați pe crengile principale, la vedere. Agață ornamentele mai mari, la distanță egală între ele, uniform pe brad. Globurile sunt într-o singură culoare? Ar fi bine ca cele mari să fie jos și cele mai mici în partea de sus. În jurul acestor ornamente, agață-le pe cele de dimensiuni medii și mici.

Poți să pui ornamente și mai aproape de trunchiul bradului pentru a crea profunzime și a stârni interesul. Ele reflectă lumina de la instalațiile luminoase și reușesc să facă bradul tău să străluească în interior.

Adaugă ornamente personalizate, realizate manual, chiar de familia ta. După ce ai adăugat și ultimele decorațiuni, fă un pas în spate și admiră bradul de Crăciun. Studiază bradul din mai multe unghiuri pentru a observa dacă decorațiunile sunt dispuse uniform sau dacă există părți neîmpodobite.

brad de Crăciun

Vârful de brad – la început sau la final?

Știu că există tradiția ca în unele familii, vârful de brad să fie pus la final, de bărbatul din familie sau de mezinul familiei. Cred că ține de fiecare, dar nu influențează aspectul final al bradului de Crăciun. Poți opta pentru un vârf de brad, modelul clasic sau o stea luminoasă, poate chiar un îngeraș alb.

Sunt tare curioasă tu cum decorezi bradul de Crăciun? Ai o strategie sau optezi pentru o temă diferită, în fiecare an? Cu cât timp înainte de Crăciun, împodobești bradul?

Foto

12 thoughts on “Cum să decorezi corect bradul de Crăciun”

  1. Buna! Am un brad artificial cu luminite, il impodobesc in Decembrie, inca nu m-am hotarat la ce data anul acesta. Abia astept oricum, da un aer de sarbatoare intregii case. O zi frumoasa!

    Reply
  2. Nu stiu exact cand am sa impodobesc bradul, parca nu simt inca sarbatorile. Poate si din cauza faptului ca e prea cald pt perioada asta.

    Reply
  3. Aceiasi strategie o adopt si eu. Anul acesta am facut bradul celmai repede in 34 de ani:) pe 27 noiembrie mai exact. Nu mai aveeam rabdare si eu una ador sa impodobesc bradul sa ofer cadouri dar sa si primesc

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.